Wersja 9.X - dyskusja

• jak to zostanie rozwiązane w przypadku rozwiniętych uni a nie nowych

To jest dobre pytanie. Zakładam, że dla kont istniejących będzie to samo co dla nowych, tyle że będzie sporo łatwiej rozwinąć ścieżki rozwoju w drzewkach. Tak jak to miało miejsce np. przy pełzaczach dla solidniejszych eko (bez względu na klasy). Zobaczymy.

mój post został usunięty ale kij w to XD

A bo wiesz... Czasem zadajesz dziwne pytania i robisz halo z niczego.

I drugie pytanie, po ile anty ta zmiana form?

Jak wyżej :) Zostało coś wspomniane o tym, że będzie można mieć więcej niż jedną formę życia. Chyba - tak to zrozumiałem. Tak jak możesz nabyć statki z innych klas.

Reasumując. GF odrobiło lekcje po fakapach z 7. i 8., więc korzysta z istniejących wzorów, tworząc nowe rzeczy. Prawidłowo, bo mało gmerania w skryptach, a parametry sru, w górę.

Już widzę narzekanie na itemy podkręcające nowe opcje :) Czyli jest jak myślałem.

• absolutnie nie narzekam. zadaję dziwne pytania i robię halo z niczego? ha dobre! serio... zadałam pytania które nasunęły mi się na myśl po zobaczeniu owych opcji na testowej uni. Nie widziałam na forum tego jakby faq z opisem, więc edytowałam post że znalazłam taki temat i poszukam tam swoich odpowiedzi. W międzyczasie mój post, który chciałam edytować ponownie by zadać pytania na które nie znalazłam odpowiedzi, został skasowany i tyle. także weź nie pier...nicz że pisze bezsensowne posty robiąc zamieszanie, bo nawet nie widziałeś tamtego posta....

Chyba - tak to zrozumiałem.

CHYBA! no właśnie... chyba. temu też zadałam pytanie czy to do każdej planety się ustawia formę życia czy do konta. Dalej nie mam odpowiedzi ;) Aha, zakładając że będąc ekonomem i wybierając formę życia ekonomiczną, rozumiem, że na każdej planecie m uszę klepać owe badania i budynki? Czy jeśli raz je zbuduję i wybadam na jednej planecie mogę na tej drugiej po prostu tę formę wybrać i będzie ona już rozwinięta?

Co do pytania o anty to nigdy nie wiadomo, klasy sojuszu/graczy też pierwsze były darmowe, ale zmiana już swoje kosztuje. Tu można zakładać że nie kosztuje nic, bo nie ma o tym nic wspomniane, tam było. Nie mniej nie ma pewności

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Ok a czy na jednej planecie mogę rozwinąć budynki kazdej formy? Czy gdy zmienię formę to budynki mi się wyzerują? Oczywiście zakładając, że już je wcześniej wybudowałam, zmieniłam formę życia na inną pobudowała budunki i zechciała wrócić do tej poprzedniej

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Chcesz wiedzieć za dużo na raz. Bądź może bardziej cierpliwa i wyluzuj przy okazji, to wszystkiego we właściwym czasie się dowiesz. No chyba że inflacja dobija życiowe plany i nie wystarczy w nich miejsca na jakąś głupią grę :)

Wyluzuj ;) I pozdrawiam.

Edit:

absolutnie nie narzekam

A, właśnie... To był osobny akapit, po podsumowaniu poprzedniego akapitu. Zgodnie z zasadami gramatyki, to była osobna myśl, więc nie musiała odnosić się do kwestii związanej z Twoimi wypowiedziami. I nie odnosiła :)

• Uprzedzając zgłoszenia i posty: Problem z kolejką zdarzeń (np. brak przeładowania strony po zakończonej budowie, brak wiadomości szpiegowskich i raportów) na Bermudzie jest znany i zgłoszony.

Prawdopodobnie zostanie rozwiązany w dniu jutrzejszym.

Aktywowano blokadę ataków do godziny 12 (na Bermudzie).

• Budynki strasznie drogie.

1 lvl Drapacz chmur

• 75 000 m
    • 20 000 k
    • 25 000 d

Z tym jedzeniem trochę zamotane, zagłodzenie ludzi :D

Można byłoby trochę prościej to zrobić.

Laboratorium 1 lvl

• 150K
    • 30K
    • 15K

Czy to niezbyt drogo? Następne poziomy to będzie jakiś kosmos. :D

Dodatkowo trzeba ogarniać to rozmnażanie ludzi i nie zagłodzenie ich.

Jak dla mnie to trochę za dużo. :D

Ciekawe ale mam obawy a jak u was?

Powinien być do tego jakiś samouczek jak to ogarniać. :D

Ruda nie kasuj na litość Bos... :D

• Selekcja naturalna... najsłabsi odpadają.

Jak kolega wyżej napisał, dobrzy gracze mogą odejść bo będzie to przekoloryzowane. Istota tkwi w prostocie. Co za dużo to nie zdrowo. Żebyś zrozumiał o co chodzi. Ja będę tkwił w tym i próbował się dostosować. Jak dla mnie ciut powinno być to zdjęte kilka elementów i tyle. Dużo zmiennych.

• Poklikałem trochę na PTS I mam obawy :D To malo powiedziane

Koszty budynkow bardzo małe (granie od startu jakos to zbalansuje bo na poczatku uni, jednoczesne budowanie standardowych budynkow oraz tych z form zycia. Pochłonie torche surowca i antymateri ;p)

Ale na starszych uni,koszt jest zerowy

Przy jednoczesnym absurdalny zysku Budynki.ktore na 20lvl podnosza wydobycie o 30 %a kosztują 2kk

Do tego badania ktore tez działaja na zasadzie %

Dodatkowo przyspieszenie statkow nie dotyczy wszystkich tylko tych z tej jednej planety

Czyli jedne pancerniki z planety x polecą 20min inne z planety y 18 mim

Np

Do tego techy- ta sama sytuacja

Dla kazdej planety inne techy inna ładowność

Co z acsem z 2ch różnych pozycji .czy gra to uciągnie ?:D

Budynek ktory na 15lvl chroni 30%zasobow przed rabunkiem :D

Edit:a no i drzewko technologi mozna w kazdej chwili zresetować

Czyli co ,wysylam flote ,resetuje drzewko i liczcie sobie ;)

GF primaaprilis byl 1.04 ;)

• Jak dobrze rozumiem, badania z każdej planety się sumują, np. u ludzi na 3 poziomie, badanie "Fusion Drives" daje 0,6% do szybkości floty na poziom, czyli mając to badanie na 10 poziomie aktywne na 10 planetach, zwiększam prędkość floty o 60%?

Czy w ten sam sposób działają wszystkie badania?

• Jest w stanie ktoś dokładniej opisać mechanizm wysyłania próbek z podglądu gali? Czasem mam to dostępne, czasem jest informacja że nie mam opracowanych badań ... z niektórych planet mogę wysyłać, z innych nie ...

• A mnie interesuja z kolei bonusy

15 poziom 10% dexu 25% kyrchy 25% mety ktory sie wbija w moment, pewnie to znerfia ale znowu trzeba bedzie porozmyslac ktora opcja 1 - 8 - 15 najlepsza do kolonizacji.

Stawiam na 8 bo z tymi ludkami i bonusem to bedzie 50% wydobycia do mety jak nie lepiej :D 15 wypada chyba blado, ewentualnie 1 moze wrocic do gry. Znowu trzeba bedzie to wszystko przeliczyc.

• Te ceny na 99% są na potrzeby PST. Jak wprowadzali eventy za zadania, to też nagrody były z kosmosu i wszyscy się niemiło zdziwili, jak weszło na live'a. XD