Event z nagrodami - dyskusja

• Maksymalna dzienna liczba trytu, którą możesz uzyskać to 1300

no a miało być 1300 trytu, a jest 1200.... ;>

1200+20%*1200 >1300 NO CHYBA że źle liczę ;)

no zle liczysz. mialo byc PODSTAWY 1300. weszłam na niemieckie forum i jest sprostowanie. a na naszym jak zwykle team ma w dupie wyjasnienie ;]

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Jeżeli jesteś w trakcie badania szpiegowskiej to nie będziesz jej mógł wybrać jako nagrodę. ;)

P.S Tak samo jest z budynkami.

Łee, to do dupy pupy, nie odpalam wobec powyższego :(

Edit: złamałem się i nawet zakończyłem szybko badanie - w końcu 20 dużych baniek piechotą nie chodzi ;)

• Czy tylko mi się wydaje, że nagrody zostały ograniczone do połowy w stosunku do poprzedniego eventy? Nie 14k anty a 7k, dopalacze i pola planety już po 1 szt, sztab na 2 dni a nie 3 no i dziwne że geolog na 2 dni a pozostali oficerowie na 3... No i technologia jonowa... Chyba tylko zefir się ucieszy. Wyczuwam że w następnym evencie będzie technologia laserowa.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Qnick na uQuasar jest lipa z tymi nagrodami tak, że ja na u i nawet nie będę zdejmował, żeby cokolwiek robić! Normalnie Żal.pl

Jak to ma tak wyglądać to lepiej, żeby w ogóle nie denerwowali ludzi!

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• . No i technologia jonowa... Chyba tylko zefir się ucieszy.

Obecnie mam 25 poziom, więc nagrodą będzie 26, warty 46 kkk surki.

Będzie okazja przetestować, czy GF przewidziało, że ktoś może mieć tak wysoki lvl tego badania. Na 25 poziomie mam darmowe wyburzanie (-100% bonusu). Na 26 wychodziłoby -104%. Ciekawe, czy gra będzie oddawać surowce ;)

Top10 badań PL (na uni x1x8), top32 badań PL (wszystkie prędkości)

Badania stanowią 79,23 % wartości konta

• . No i technologia jonowa... Chyba tylko zefir się ucieszy.

Obecnie mam 25 poziom, więc nagrodą będzie 26, warty 46 kkk surki.

Będzie okazja przetestować, czy GF przewidziało, że ktoś może mieć tak wysoki lvl tego badania. Na 25 poziomie mam darmowe wyburzanie (-100% bonusu). Na 26 wychodziłoby -104%. Ciekawe, czy gra będzie oddawać surowce ;)

Właśnie miałem o to pytać :) znając speców programistów może tak być. Czekam na info.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Czy tylko mi się wydaje, że nagrody zostały ograniczone do połowy w stosunku do poprzedniego eventy? Nie 14k anty a 7k, dopalacze i pola planety już po 1 szt, sztab na 2 dni a nie 3 no i dziwne że geolog na 2 dni a pozostali oficerowie na 3... No i technologia jonowa... Chyba tylko zefir się ucieszy. Wyczuwam że w następnym evencie będzie technologia laserowa.

Poprzedni event był przed świętami Wielkanocnymi i dlatego może nagrody były bardziej cenniejsze. Zobaczmy jaki zestaw będzie przy kolejnym evencie:)

• Jesli mialabym wybierac stocznie na 18 lvl tylko ze wzgledu by gsy szybciej sie robily to wolalabym najzwyczaniej w swiecie podniesc nanity.... Te skrota czas o polowe a nie o kilka sekund.

Zakladajac predkosc uni x8 i nanity na poziomie 10 i stocznia 17 gs robi sie 1min 27s. Stocznia na 18 lvl daje czas 1min 23s.

Takze mysle ze lepiej poklikac te niskie poziomy jonowej i odebrac jonowa.

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Jak tam zefir masz już to?

Jak coś to daj znać co z tą technologią jonową bo umieram z ciekawości ;)

Erm, powiedzmy, że połowicznie :(

Kliknąłem. Nagroda jest odebrana, ale nie do końca, bo punktów za nią nie dodało mi ani w Statystykach ani w rankingu Badań.

Tymczasem w zakładce Badania widnieje 26 poziom: https://images90.fotosik.pl/659/d56c048e19cf710c.png

No nic, może serwer przemieli i przeliczy to prawidłowo o 3 podczas przelogowania.

No to teraz kwestia bonusu przy wyburzaniu. Początkowo wyglądało to bardzo entuzjastycznie, bo gra pokazuje -104%: https://images89.fotosik.pl/660/73c7cf4c37480a2c.png

Ale jak na razie testy wykazały, że uruchamiając wyburzanie budynków, surowców niestety na planecie nie przybywa. A szkoda :beaten:

Top10 badań PL (na uni x1x8), top32 badań PL (wszystkie prędkości)

Badania stanowią 79,23 % wartości konta

• Trzeba było napisać że wraca sure to jutro paczkomaty też by mieli na 26lvl jonówkę xD

Jeżeli by wracało surowce, to trzeba zbudować przynajmniej 51 poziom by zacząć zarabiać na wyburzaniu., co jest raczej niemożliwe do realizacji, tym bardziej że teraz już wiemy, że surowce nie są zwracane.