Dla mnie kantyna, pola planety, platynowe dopałki, pełne pakiety i zmiany klas to nie są słabe nagrody. To max tego co mogą dać.
Event z nagrodami - dyskusja
-
-
Wcale nie max, nagrody moga byc cenniejsze.
Kazdy wie ze najcenniejszy jest budynek / badanie
Kolejni moze byc to co teraz x 1 / x 2 / x 3 itd
anty nie 15 000 a 50 000
free relo
Odpowiednio trudniejsze zadania.
Pole do popisu jest.
-
la mnie kantyna, pola planety, platynowe dopałki, pełne pakiety i zmiany klas to nie są słabe nagrody. To max tego co mogą dać.
Fakt te nagrody są dobre i cenne, sporo anty można zebrać z eventu a reszta nagród jak by chciał kupić tez wyjdzie dużo nie mówiąc już o zmianie klasy.
Myślę, że tu masz rację.
Ale zawsze można mieć nadzieje na więcej przy możliwości trudniejszych zadań.
Jakiś budynek, badanie, które w sumie jyz były.
Myślę, że większa ilość statków w nagrodę - fajna sprawa.
-
Muniek, ale jak chcesz koniecznie mieć ten dok, to napisz w końcu na anglojęzycznym forum propozycję. Nawet dla kogoś, kto nie zna wcale angielskiego, założenie tam konta, przetłumaczenie sześciu krótkich zdań w translatorze i wklejenie przetłumaczonej tam treści nie jest żadnym wyzwaniem. Tymczasem półtorej miesiąca dostałeś masę odpowiedzi na Twoje mantrowanie w tej kwestii i potem się dziwisz, że piszę do Ciebie aluzje, że się czepiam. Naprawdę, spójrz na to z boku i zastanów się, czy kolejne tygodnie tego mantrowania coś zmienią.
Nie pamiętam kto Ci to napisał, ale to był główny argument - prosty, banalny do skumania pod kontem spojrzenia graczy, którzy długimi latami ciułali na wysokie eko, czy badania: nie powinno się ingerować w te rzeczy, ponieważ Twój pomysł stworzyłby warunki do samograjstwa. Dosadniej, bo coś czuję, że możesz nie załapać, opiszę to w pierwszej osobie (też lekko ironicznie): Po co mam się wysilać, pogram se na koncie, które jest dość rozwinięte, może nie jakieś OP, ale tak, żeby było wysoko. Potem będą robić iwenty, na których co jakiś czas wpadnie mi t. energetyczna i zrobię se ją na 26. poziom, budując po 20 mt, albo zaglądając do licytatora. Sorry Muniek, ale będą dawać itemy i tylko itemy. Fasada, czyli to co budujesz w grze jest nietykalne. Jeśli tego nie ogarniasz, obrażasz resztki swojego intelektu - z całym, jakkolwiek to brzmi szacunkiem.
Myślę, że większa ilość statków w nagrodę - fajna sprawa.
To już brzmi ciekawiej, ale musieliby zrobić jakieś widełki, żeby słabi gracze mieli do tego motywację, a silni nie mieli ani za mało, ani za dużo. Ogólnie nie wnikam, bo mnie floty średnio interere, ale będąc częścią tej społeczności nie chciewam dobrze tylko dla siebie. Jeśliby to rozsądnie zrobili, to czemu nie
-
Dla mnie kantyna, pola planety, platynowe dopałki, pełne pakiety i zmiany klas to nie są słabe nagrody. To max tego co mogą dać.
Odniosłem sie do tego postu. Pisząc "to max co mogą dać" po prostu nie masz racji. Jest to fakt bo dali juz 2 razy wiecej - budynek i badanie wiec zwyczajnie w tym cytacie sie mylisz. To juz nie opinia - to fakt.
Co do reszty Twojego czepiania sie, nie jestem zainteresowany. Co do angielskiego pracowałem w 2 krajach anglojęzycznych w kontaktem face to face z ludzmi, klientami, raczej bys mi nie podskoczył i nie jest to moj jedyny jezyk obcy.
Proponuje rozmawiac na temat, nikt nie jest zainteresowany twoimi spekukacjami odnosnie moich jezykow obcych
-
zwłaszcza zmiany klas nie są słabe weź wypal 100zł na zmianę
na librze będę wrzucał badania to teraz przejście na odkrywce żeby badania były tańsze potem powrót na zbieracza bo nie latam na xy z lenistwa
oczywiście muniek też ma racje budynek czy badanie też dobra sprawa
ale teraz pozostaje czekać na kolejny event
-
Mam nadzieję, że nagrody nie poznikają z ekwipunku po UF
-
Zostają na koncie.
-
Od jutra kolejny event się szykuje
Witajcie!
Start: piątek 12 marca o godzinie 14:10 czasu serwera.
Czas trwania: do 26 marca również do godziny 14:10. -
Dzięki za info. Sam bym tego nie ogarnął
-
O NIE!
Przecież ja rzucę grę kiedyś przez te eventy albo się dorobię siwych włosów więcej.
A tak swoją drogą
#teamDOK
-
ciekawym dodatkiem do eventu byłaby ankieta wśród graczy, pytająca co by chcieli wśród nagród,
ewentualnie cos w rodzaju wyboru nagrody na koniec eventu np po zdobyciu trycjum na 5 lvl gracz wybiera badanie lub budynek na +1 poziom zamiast nagród z poziomów 1-5 - na świeżym uniwersum nagrody 1-5 byłyby korzystniejsze niż 1 budynek/badanie, ale dla starszych uniwersów, taki budynek/badanie może być dużo lepszą nagrodą niż statki/paczki/antymateria -
ciekawym dodatkiem do eventu byłaby ankieta wśród graczy, pytająca co by chcieli wśród nagród,
ewentualnie cos w rodzaju wyboru nagrody na koniec eventu np po zdobyciu trycjum na 5 lvl gracz wybiera badanie lub budynek na +1 poziom zamiast nagród z poziomów 1-5 - na świeżym uniwersum nagrody 1-5 byłyby korzystniejsze niż 1 budynek/badanie, ale dla starszych uniwersów, taki budynek/badanie może być dużo lepszą nagrodą niż statki/paczki/antymateriaBoje się nawet pomyśleć jak wywindowałoby topowe konta do przodu, trochę niewykonalne.
-
Moim zdaniem, to co wymieniłem w poprzednich postach zupełnie wystarcza. Zwłaszcza tym, co latają po anty na relokacje, zamiast wydać raz na rok kilka dych. GF jeden raz spojrzało na feedback i nie robiłbym sobie nadziei na więcej. Bynajmniej nie bojkotuję chęci - raczej subiektywnie patrzę na obserwowany fakt. Nawet ja, płacąc relatywnie sporo za grę jestem dostatecznie zadowolony z poprawki.
E:
holon ma fajny pomysł co zrobić z niewykorzystanym trycjum.
-
Im dłużej w to gram, tym bardziej rozumiem czemu GF takich rzeczy nie robi. Roszczenia, pretensje, wymagania. Jeżeli wartość nagród jest zbliżona do 500 000 anty to mówimy o naprawdę dobrych nagrodach. W ostatnich eventach ta wartość była nawet znacznie wyższa. Trzymam kciuki za równie ciekawe rzeczy tym razem.
-
Tak, pomysł zawitał na starym forum, a następnie na EN. Chodzi o to by tryt można wymieniać na anty 1:1 jako bonus za wykonywanie zadań do końca.
-
Im dłużej w to gram, tym bardziej rozumiem czemu GF takich rzeczy nie robi. Roszczenia, pretensje, wymagania. Jeżeli wartość nagród jest zbliżona do 500 000 anty to mówimy o naprawdę dobrych nagrodach. W ostatnich eventach ta wartość była nawet znacznie wyższa. Trzymam kciuki za równie ciekawe rzeczy tym razem.
Co według Ciebie byłoby ciekawe tym razem?
Boje się nawet pomyśleć jak wywindowałoby topowe konta do przodu, trochę niewykonalne.
Dwa razy był dok - puste pkt które namieszały w topce.. były już badania - kto miał je wyżej zyskał sporo.. myślę, że tu wszystko jest realne.
-
Boje się nawet pomyśleć jak wywindowałoby topowe konta do przodu, trochę niewykonalne.
Dwa razy był dok - puste pkt które namieszały w topce.. były już badania - kto miał je wyżej zyskał sporo.. myślę, że tu wszystko jest realne.
Zgadza się, były w pierwszych eventach i myślę, ze GF zauważyło swój błąd dlatego nie było juz tego w choćby ostatnim evencie.
Osobiście uważam, że ostatni event był najlepiej zbalansowany. Trzeba wytyczyć jakąś granicę miedzy zbieraniem fajnych dodatków czy trochę surowca a bezsensownym podbijaniem sztucznie kont. Sam zauwazyłeś, że dok sporo namieszał. Jest sens mieszać po raz kolejny?
-
myślę, ze GF zauważyło swój błąd
Już po pierwszym Event z DOK gracze zgłaszali więc GF zrobiło to z pełną świadomością.
Ja bym tam chciała DOK. Śmiesznie by było i tyle
-
Czy hipotetyczne pojawienie się doku w tym evencie zdetronizowałoby ruska na top1?