Event z nagrodami - dyskusja

• kantynie odwiedzasz tylko po to żeby kliknąć w zakładkę

Ale czaisz że jest zadanie na zakupy w kantynie a nie kliknięcie zakładki?

Co do reszty - najpierw piszesz że nie trzeba anty a potem że mogę coś kupić za anty które uzbieram. Zdecyduj się.

Ja napisałem wyraźnie - zadania wymagają wydawania anty więc są "premium", nic o kupowaniu anty nie pisałem. Ja tam wolę wydać uzbierane anty na inne rzeczy niż lipne nagrody.

Dla ciebie nagrody są fajne bo nie umiałeś ogarnąć planet od początku, z palcem w nosie mam wszystkie planety 300+ a nawet 400. Więc dla mnie nagrody w stylu pól są lipne, co kto lubi.

Wracając do tematu - kolejne dwa dni były bez zadań premium więc pewnie się uda zdobyć komplet nagród. Nie zmienia to faktu że przy pechu jeden gracz musi wydać anty żeby zdobyć komplet a drugi nie, to jest po prosu słabe. Całe te zadania to parodia, zamiast zaloguj się to kliknij zakładkę x, zacznij budowę (po czym ją anuluj), wyślij flotę. Urozmaicenie xD Nawet do takiego crapu trzeba było wcisnąć wydawanie anty żeby zareklamować sklep.

Jedyna zaleta tych zadań to pozbawienie nagród flociarzy na wiecznych urlopach ale to dało się załatwić dużo prościej, brak nagród dla urlopowiczów i tyle.

• Spokojnie pisze w ten sposob dlatego zebys samemu zadecydowal co wolisz jak myslisz kiedy paczkowalem by robic kolejne planety jest sens by zmieniac na odkrywce i wracac na zbieracza by dalej konto rozwijac czy poprostu szukac optymalnej wielkosci planety 😊 dojdziesz do zadania z zalogowaniem z kantyna i import export 🤭 dla mnie pola super alternatywa a to ze jest pelny pakiet surowcow jest godne rozwazenia czy jednak nie zakupic sztabu dowodzenia by byla kolejna paczuszka :D Ja zawsze zbieram pęknę pakiety surowców kiedy uzbiera się większą ilość i rozsądny poziom dopalaczy na wszystkich planetach to wtedy decyzją o rozpakowaniu prezentów od GF :love:

• brak nagród dla urlopowiczów i tyle.

Zaraz z tego narzekania wyjdzie powód do narzekania przy kolejnych ,,ulepszonych,, nagrodach. Nagrody faktycznie nie powalaja, wiec po co robic zadania z anty, skoro nie ma parcia aby je odbierac? Ciekawy paradox...

Zadania z anty mi nie wadzą. Można nie wykonać 200T dziennie, wiec sie zwykle kompensuje. Szansa ze ostatnia nagroda przepadnie jest mała.

Jak dla mnie nagrody z zadaniami powinny być takie jak na początku - po 5 dodatkowych ze sztabem i główne z tych ,,cenniejszych,, a za logowanie tak jak jest, jest ok.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Jakiego info więcej oczekujesz?

Na samej górze forum, gdzie są te stare info o aktualizacji wersji itd.

Innymi słowy, tam gdzie zawsze są podawane i powinny być podawane najświeższe info.

Na wierzchu, jak otworze forum to żebym od razu widział info.

Tam wrzucamy istotne informacje, ważne dla gry czy forum. Kiedyś wrzucałam tam eventy ale ich powtarzalność jest na tyle duża że porzuciłam wrzucanie tej informacji w okienko.

Żeby Ci nie uciekały ważne informacje i ogłoszenia polecam zakładkę u góry "ogłoszenia" -> https://forum.pl.ogame.gameforge.com/dashboard/

• Dokładnie, dawno nie było zmiany klasy, a i kiedyś w nagrodach był np. lvl wyżej budynku lub badania do wyboru, a o statkach do wyboru nie wspomnę (chyba tam było 250 rozpruwaczy, 500 pionierów lub 1000 recyklerów), ale co do ilości moge się mylić, bo dawno, dawno temu było więcej, a później sukcesywnie zostało to zmniejszane z eventu na event

• Dokładnie, dawno nie było zmiany klasy, a i kiedyś w nagrodach był np. lvl wyżej budynku lub badania do wyboru, a o statkach do wyboru nie wspomnę (chyba tam było 250 rozpruwaczy, 500 pionierów lub 1000 recyklerów), ale co do ilości moge się mylić, bo dawno, dawno temu było więcej, a później sukcesywnie zostało to zmniejszane z eventu na event

Racja, mogliby coś wreszcie zmienić .Ale cudów to raczej nie oczekujmy

• Może to nie tutaj ale... Jutro zaczyna się event z nagrodami. Pewnie aktywuję sztab na tydzień dla dodatkowych nagród, czy zwrot kasy (cashback antymaterii) dotyczy również antymaterii znalezionej na ekspedycjach? Bo tylko taką mam :saint:

Tak jeśli ja wydasz jakąkolwiek anty podczas eventu, dostaniesz zwrot po evencie

A do tematu

Tokeniki zmiany klasy na evencie fajne by było zobaczyć 🙈