Nie ma sensu kopać się z koniem... dodatkowo ewidentnie wybrakowanym pod pewnym względem, jednak ten jeden raz jeszcze odpiszę. Niby kiedyś grałeś, ale jakoś pokazujesz że nie masz pojęcia jakie ówcześnie toczyły się dyskusje na forum. Skoro każdy wiedział że można atakować sondami to dlaczego zaczęto to robić dopiero kilka lat po pojawieniu się ogame? A dlaczego uważano, że do tego nie dojdzie? Prosta odpowiedź... należy pamiętać, że były to czasy ekonomii x1 i po prostu wybudowanie odpowiednio dużej floty sond uważano za zbyt drogie i całkowicie nieekonomiczne. Nie chcę skłamać, bo tego akurat nie pamiętam do końca, ale ówcześnie sondy miały chyba mniejszą pojemność niż obecnie. Dlaczego zrezygnowano z ładowności? Ponieważ wówczas obawiano się, że gra zbytnio przyśpieszy. To były czasy kiedy internet miało się tylko w domowym komputerze i nikt nie marzył o stałym połączeniu dostępnym z podręcznego telefonu. I na koniec coś co upewnia się w przekonaniu że w ogóle nie zastanawiasz się nad tym co wypisujesz... skoro usunięto pojemność sond za rzekome pushe... to dlaczego obecnie GF nie ma problemu by ją przywrócić? Hę? Poza tym jakoś nadal nie potrafisz udowodnić, że takie pushe miały miejsce i że w ogóle były technicznie możliwe.
Odpowiem ci raz jeszcze że malutko wiesz. Za czasów ładowności sond na u5 pilnowało się zaswiecajacych moonów idlerków. Pamietam czasy gdy więcej można było wyciągnąc miesięcznie niż z ST. Na pytanie czemu znowu wprowadzają? Cóz na gwałt szukaja sposobu zatrzymania graczy . I żeby się upewnić czego chce większośc wprowadzają ankietę ąby przypadkiem nie strzelić sobie w kolano Jeszcze raz powtórzę zanim zaczniesz mówić o kimś że nie ma pojęcia sprawdź lepiej swoją wiedze i umięjętności.I porówna z osiągnieciami innych graczy Bo jakbys naprawde pamiętał lub tylko popytał to bys wiedział co działo się na u 5 ..Gra zbytnio przy spieszy???pisałem zwykła mała powłoka niwelowała sondy więc nadawały się do idlerków i pushe. Nie było skracania budowy floty i przenosin i stawiania telepka za anty więc dostarczania szybko surowców na nowego moona nic nie dawało . Ogólnie mam to wszystko głebokow cztaerech literach . Własnie obchodze trzecią rocznicę tego jak bardzo Osiągnąłem w tej grze WSZYSTKO co może osiągnąc flotowiec za równo na unii z ładownością jak i bez i od dawna siedze tylko z powodu nałogu