W bonusie link dla ludzi gotowych uwierzyć w teorie spiskowe co niektórych tutaj przeciwników ładowności. Niech każdy sam oceni czy na Xanthusie były floty zdolne przesyłać sobie między idlakami setki kk surowców. Oczywiście nie muszę dodawać, że należy brać pod uwagę tylko konta faktycznie pochodzące z zamkniętego serwera, czyli niewielką część
Ładowność sond szpiegowskich - ankieta
-
- Pogawędki
- Andre1974
- Closed
-
-
Osiągnąłem w tej grze więce niż ty kiedykolwiek osiągniesz więc zamilcz bo to ty nie masz pojęcia lub celowo starasz się zafałszować fakty . Wiem doskonale do czego służyły sondy i jak GO ochoczo sprawdza wszystko na unii jeśli nie otrzyma zgłoszenia
-
Osiągnąłem w tej grze więce niż ty kiedykolwiek osiągniesz więc zamilcz bo to ty nie masz pojęcia lub celowo starasz się zafałszować fakty . Wiem doskonale do czego służyły sondy i jak GO ochoczo sprawdza wszystko na unii jeśli nie otrzyma zgłoszenia
Jedyne co udowadniasz, to to że wiedzy nie masz żadnej.
-
W bonusie link dla ludzi gotowych uwierzyć w teorie spiskowe co niektórych tutaj przeciwników ładowności. Niech każdy sam oceni czy na Xanthusie były floty zdolne przesyłać sobie między idlakami setki kk surowców. Oczywiście nie muszę dodawać, że należy brać pod uwagę tylko konta faktycznie pochodzące z zamkniętego serwera, czyli niewielką część
O czym to ma niby świadczyć . Konta są słać tyle surowców ile śą w stanie wydobyć czyli jak bardzo są rozwinięte pushówki Tutaj na unii mamy pushówki z 1 kkk punktów i rozwinietymi tylko kopalniami mety na 49 poziom i to bynajmnie nie dla wydobycia)
-
Jedyne co udowadniasz, to to że wiedzy nie masz żadnej.
wlasnie ty to zrobiłesze sobą samym zaorałes się tym linkiem )
-
O czym to ma niby świadczyć . Konta są słać tyle surowców ile śą w stanie wydobyć czyli jak bardzo są rozwinięte pushówki Tutaj na unii mamy pushówki z 1 kkk punktów i rozwinietymi tylko kopalniami mety na 49 poziom i to bynajmnie nie dla wydobycia)
Twierdzisz przecież, że latano na księżyce z flotami liczącymi po 30kk sond... pokaż mi je proszę. No chyba że uważasz, że ktoś by się pushował za pomocą 3kk sond, czyli zamiast normalnie farmić w tym czasie idlaki bawiłby się w wiosłowanie przez cały dzień surowców z pushówki? Oczywiście tak by nie zwrócić na siebie uwagi.
-
Pogrążasz się tylko przekręcajądc fakty. Buleon napisał
Serio, są prostsze sposoby na push. Mając ok. 30 kk sond i ładowność 10, mogę na raz wziąć 300 kk surowców,
Nigdzie nie twierdziłem że latano wyliczyłem tylko ile może wziąsc w parę minuut a ty łzesz w żywe oczy Pokaż mi post gdzie to twierdziłem
Twierdzisz przecież, że latano na księżyce z flotami liczącymi po 30kk sond... pokaż mi je proszę. No chyba że uważasz, że ktoś by się pushował za pomocą 3kk sond, czyli zamiast normalnie farmić w tym czasie idlaki bawiłby się w wiosłowanie przez cały dzień surowców z pushówki? Oczywiście tak by nie zwrócić na siebie uwagi.
-
Mylisz się. Jesteś dobrym lotnikiem, ale na sondach znasz się przeciętnie. Przede wszystkim zaś widzisz tylko czubek własnego nosa i teoretyczną możliwość jakiegoś tam pushu. Tylko że ten push jest istotny tylko dla Ciebie i paru innych osób z topki. Dla całej reszty nie ma on żadnego znaczenia, bo czy top 1 będzie miał 100k gęsi czy 1kk, to i tak przeleci każdy bunkier.
Natomiast dla typowych zwykłych graczy istotna jest możliwość wyfarmienia sobie na idlakach kilkuset kk surowców. Jest to miła odskocznia po pracy, możliwość relaksu i jakiegoś tam ścigania się z innymi graczami, którzy się nie pushują i nie pakują pieniędzy w paczki.
-
Mylisz się. Jesteś dobrym lotnikiem, ale na sondach znasz się przeciętnie. Przede wszystkim zaś widzisz tylko czubek własnego nosa i teoretyczną możliwość jakiegoś tam pushu. Tylko że ten push jest istotny tylko dla Ciebie i paru innych osób z topki. Dla całej reszty nie ma on żadnego znaczenia, bo czy top 1 będzie miał 100k gęsi czy 1kk, to i tak przeleci każdy bunkier.
Natomiast dla typowych zwykłych graczy istotna jest możliwość wyfarmienia sobie na idlakach kilkuset kk surowców. Jest to miła odskocznia po pracy, możliwość relaksu i jakiegoś tam ścigania się z innymi graczami, którzy się nie pushują i nie pakują pieniędzy w paczki.
do farmienia idlaków nie jest potrzebne 30 kk sond o których piszesz )Sćisła Topka ma rozwinięte eco nie potrzebue kont paczkowych - one służą graczom pragnącym być w topce
-
-
do farmienia idlaków nie jest potrzebne 30 kk sond o których piszesz )Sćisła Topka ma rozwinięte eco nie potrzebue kont paczkowych - one służą graczom pragnącym być w topce
30 kk nie. Ale budowa takiej ilości nie oznacza automatycznie pushu. Pisałem wcześniej - gdy sondy były tańsze w użytkowaniu, używało się ich m.in. do:
- zwózek - znam przynajmniej kilku graczy nawet z mojego sojuszu, którzy robili szybkie zwózki sondami w dowolne miejsce zupełnie dezorientując wrogów - ale tutaj też 30 kk nie było potrzebne;
- handlu - no tutaj tylko ja byłem taki oszołom
- szybkiego transportu deuteru pod lot - nie trzeba było utrzymywać i pilnować deuteru na różnych księżycach, bo przerzut sondami był tani i szybki;
- farmingu - 10-12 kk na spokojnie wystarczało moim zdaniem.
-
30 kk nie. Ale budowa takiej ilości nie oznacza automatycznie pushu. Pisałem wcześniej - gdy sondy były tańsze w użytkowaniu, używało się ich m.in. do:
- zwózek - znam przynajmniej kilku graczy nawet z mojego sojuszu, którzy robili szybkie zwózki sondami w dowolne miejsce zupełnie dezorientując wrogów - ale tutaj też 30 kk nie było potrzebne;
- handlu - no tutaj tylko ja byłem taki oszołom
- szybkiego transportu deuteru pod lot - nie trzeba było utrzymywać i pilnować deuteru na różnych księżycach, bo przerzut sondami był tani i szybki;
- farmingu - 10-12 kk na spokojnie wystarczało moim zdaniemi sam sobie przeczysz
znów sam sobie przeczysz . To było dobre gdy nie było spalania. teraz do zwózki nieopłacalne , do farmingu tez bo mało idlaków plus spalanie O "handlu" nie wspominaj bo zapomniałeś że doskonale znam twój handel odrzuciłem twoją propozycje prowadzenia pushkonta handlowego w zamian za takie same przez ciebie dla mnie na nekkarze.
-
znów sam sobie przeczysz . To było dobre gdy nie było spalania. teraz do zwózki nieopłacalne , do farmingu tez bo mało idlaków plus spalanie
Mylisz się robaczku O ile do zwózki jest to nieopłacalne, o ile do handlu jest nieopłacalne, o tyle jako środek transportu deuteru nadal może być opłacalne - to zależy już od wielkości i zyskowności wlotu. Również do farmingu sondy nadal mogą być opłacalne, tylko nie można już ich używać bezmyślnie jak kiedyś
O "handlu" nie wspominaj bo zapomniałeś że doskonale znam twój handel odrzuciłem twoją propozycje prowadzenia pushkonta handlowego w zamian za takie same przez ciebie dla mnie na nekkarze.
Niby offtop, ale przypomnij mi: ile razy zostałem zbanowany za push na swoim koncie na Xanthus, chociaż o sieci każdy wiedział?
Jeśli nie pamiętasz, to przypomnę: 0, słownie ZERO razy. Bo w odróżnieniu od innych graczy gram zgodnie z Zasadami Gry.
-
Jakich? Chyba nie aż tak dużo.
Dla mnie sond mają jeden minus - ryzyko że ktoś będzie używać niedozwolonego oprogramowania.
Pewnie i tak przejdzie to na każdym uni :E
-
Mroczny, jak ktoś będzie chciał się pushować to i tak się spushuje, a kto będzie ryzykował banem za te parędziesiat kk, które wyfarmisz ss? Totalnie nieprzekonujący argument.
-
no to może zastanówmy sie dlaczego zlikwidowano szybko ładowność sond szpiegowskich na starych uniach. Każdy normalny gracz minimalną obronę postawił by mu nie wyfarmiono surowców Wystarczyła zwykła powłoka. Farmienie idlerków przeciez nikomu nie przeszkadzało. Podaj racjonalny argument. Ja podałem -problem z nadmiernym pushowaniem się graczy.
-
no to może zastanówmy sie dlaczego zlikwidowano szybko ładowność sond szpiegowskich na starych uniach. Każdy normalny gracz minimalną obronę postawił by mu nie wyfarmiono surowców Wystarczyła zwykła powłoka. Farmienie idlerków przeciez nikomu nie przeszkadzało. Podaj racjonalny argument. Ja podałem -problem z nadmiernym pushowaniem się graczy.
Napisałem ci dlaczego zlikwidowano ładowność sond... a to że masz problem z przyswojeniem prostej informacji to nie jest kłopot nikogo z nas. Już pominę fakt, że bezczelnie skłamałeś twierdząc, że oficjalnym powodem były rzekome pushe, co czyni cię osobą na którą nie warto tracić jakiekolwiek czasu.
-
Napisałem ci dlaczego zlikwidowano ładowność sond... a to że masz problem z przyswojeniem prostej informacji to nie jest kłopot nikogo z nas. Już pominę fakt, że bezczelnie skłamałeś twierdząc, że oficjalnym powodem były rzekome pushe, co czyni cię osobą na którą nie warto tracić jakiekolwiek czasu.
Napisałem wyraźnie racjonalny nie wyssany z palca. Dając ładowność sond kazdy wiedział iż beda mogły słuzyć do alaku podobnie jak kazdy inny statek. Liczono jednak tylko na idlerki nie na problem który się rozwnął Tylko idiota twierdzi że statek wchodzący w skład floty bojowej(ekonomom którzy nie farmią całkowicie zbędny) został wyposżony w ładowność by służyć za transportowce. I tylko idiota wciąż upiera się że komuś przeszkadzało farmienie sonddami idlaków
-
Nie ma sensu kopać się z koniem... dodatkowo ewidentnie wybrakowanym pod pewnym względem, jednak ten jeden raz jeszcze odpiszę. Niby kiedyś grałeś, ale jakoś pokazujesz że nie masz pojęcia jakie ówcześnie toczyły się dyskusje na forum. Skoro każdy wiedział że można atakować sondami to dlaczego zaczęto to robić dopiero kilka lat po pojawieniu się ogame? A dlaczego uważano, że do tego nie dojdzie? Prosta odpowiedź... należy pamiętać, że były to czasy ekonomii x1 i po prostu wybudowanie odpowiednio dużej floty sond uważano za zbyt drogie i całkowicie nieekonomiczne. Nie chcę skłamać, bo tego akurat nie pamiętam do końca, ale ówcześnie sondy miały chyba mniejszą pojemność niż obecnie. Dlaczego zrezygnowano z ładowności? Ponieważ wówczas obawiano się, że gra zbytnio przyśpieszy. To były czasy kiedy internet miało się tylko w domowym komputerze i nikt nie marzył o stałym połączeniu dostępnym z podręcznego telefonu. I na koniec coś co upewnia się w przekonaniu że w ogóle nie zastanawiasz się nad tym co wypisujesz... skoro usunięto pojemność sond za rzekome pushe... to dlaczego obecnie GF nie ma problemu by ją przywrócić? Hę? Poza tym jakoś nadal nie potrafisz udowodnić, że takie pushe miały miejsce i że w ogóle były technicznie możliwe.
-
A ja z innej beczki, Ruda jutro się kończy glosowanie i jeśli sondy dostaną ładowność to kiedy można się spodziewać tego w grze?
czasy ekonomii x1 i po prostu wybudowanie odpowiednio dużej floty sond uważano za zbyt drogie i całkow
Wystarczyło kilka tysięcy sond i gitara była a dlaczego generalnie zdjęto tą ładowność? Taki konkretny powód? Zbyt szybka gra, co to znaczy? Nie wiem jaki był powód, nie pamiętam.