Witam serdecznie chciałbym podyskutować o owej zasadzie która zostaje wprowadzona szybciej niż nawet 24 godziny.
Jak będzie to się miało do dzielenia łupów z ataków ACS?
Na jakiej podstawie liczone jest nie więcej niż 5x pkt osoby obdarowanej?
Jeżeli wystąpi próba moonowa to surowce nie więcej niż 5x wartosi pkt obdarowanego powinny zostać zwrócone do gracza. Czy trzeba zatem zgłaszać wypożyczenie recyklerów itp?
Myślę, że nie tylko ja posiadam pytania, z racji że pomagam sojusznikom, dlatego też myślę, że merytoryczna dyskusja będzie odpowiednia.
Pozdrawiam Pain
QuoteDisplay MoreZmiany w zasadach dotyczących darowizn 23.01.2022 16:20:45
Od: Adanio
Witajcie
Od 24 stycznia 2022, godzina 00:00:00 wprowadzamy nowe zasady określające zasady darowizn pomiędzy graczami==============================================
Suma darowizn, otrzymanych od graczy w ciągu jednego tygodnia, nie może przekroczyć 5 krotności punktów ogólnych konta osoby obdarowanej. Tydzień jest liczony od poniedziałku godzina 00:00:00 do niedzieli godzina 23:59:59
Każdorazowo otrzymanie darowizny musi być zgłoszone poprzez system zgłoszeń na stronie support.pl.ogame.gameforge.com . Obowiązek zgłoszenia ciąży na obdarowanym graczu.
Dodatkowo zabronione jest aby ilość podarowanych surowców dała obdarowanemu przewagę punktową nad kontem darczyńcy
Zasady te obejmują również rozbijanie flot.
==============================================Brak zgłoszenia darowizny lub przekroczenie limitu darowizn spowoduje reakcję Obsługi Gry.
Przez pierwszy tydzień od wprowadzenia nowej zasady, obowiązywał będzie tygodniowy okres łagodniejszego podejścia, w którym gracze będą informowani o jej naruszeniu oraz nakazywana będzie odsyłka w przypadku przekroczeń ilości.