Zmiana odnośnie darowizn surowców

• Już nie będzie " zostaw sobie złom po próbie " czy nawet " nie ma kto pożyczyć 1kk paliwa ? masz i zostaw sobie " . Wszystko jest robione od drugiej strony. Absurd goni absurd. Zmiana dotknęła wszystkich i odbije się szerokim echem , a nie o to w tym wszystkich miało chodzić . Zasada jest tak kuriozalna sytuacja , że wczoraj mając próby moonowe 12x20% złom nie zbieram złomu ( 24 mln ) , bo aby to zrobić musiałbym mieć prawie 5 mln pkt.

a gdybyś tak przeczytał FAQ darowizn, to wiedziałbyś że odnośnie prób moonowych zastosowano wyjątek.... chociaż jest on ważny od dzisiaj, ale jest...

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Już nie będzie " zostaw sobie złom po próbie " czy nawet " nie ma kto pożyczyć 1kk paliwa ? masz i zostaw sobie " . Wszystko jest robione od drugiej strony. Absurd goni absurd. Zmiana dotknęła wszystkich i odbije się szerokim echem , a nie o to w tym wszystkich miało chodzić . Zasada jest tak kuriozalna sytuacja , że wczoraj mając próby moonowe 12x20% złom nie zbieram złomu ( 24 mln ) , bo aby to zrobić musiałbym mieć prawie 5 mln pkt.

a gdybyś tak przeczytał FAQ darowizn, to wiedziałbyś że odnośnie prób moonowych zastosowano wyjątek.... chociaż jest on ważny od dzisiaj, ale jest...

Czytam i wiem co mi wolno , a czego nie. Powiem więcej , wiem nawet jak to wszystko ominąć :)

ACS też nie podlega. Nie wierz we wszystko co Ci mówią. Okaże się w praktyce. Nie masz obowiązku odesłać podział po 1h od ataku. Spróbuj odesłać po 3 dniach , 10 transportami w różnych godzinach. Wtedy się przekonasz ile stracisz czasu i wyjaśnień na to wszystko i stwierdzisz sam co Ci wolno a czego nie ;)

• ACS też nie podlega. Nie wierz we wszystko co Ci mówią. Okaże się w praktyce. Nie masz obowiązku odesłać podział po 1h od ataku. Spróbuj odesłać po 3 dniach , 10 transportami w różnych godzinach. Wtedy się przekonasz ile stracisz czasu i wyjaśnień na to wszystko i stwierdzisz sam co Ci wolno a czego nie ;)

owszem nie podlega

ALE... Zasady gry jasno mówią, że

Pożyczka recyklerów/ACS
    zaleca się, aby w ciągu 72 godzin powiadomić Operatora Gry w przypadku wysyłania surowców do silniejszego gracza po udzieleniu mu pomocy w postaci pożyczki recyklerów (zarówno przy zwykłej walce jak i przy podziale złomu po walce ACS).

Więc.... Twój argument, odnośnie próby wysłania surowców z ACSa po 3 dniach jest o dupe rozbić ;)

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• ACS też nie podlega. Nie wierz we wszystko co Ci mówią. Okaże się w praktyce. Nie masz obowiązku odesłać podział po 1h od ataku. Spróbuj odesłać po 3 dniach , 10 transportami w różnych godzinach. Wtedy się przekonasz ile stracisz czasu i wyjaśnień na to wszystko i stwierdzisz sam co Ci wolno a czego nie ;)

owszem nie podlega

ALE... Zasady gry jasno mówią, że

Pożyczka recyklerów/ACS
    zaleca się, aby w ciągu 72 godzin powiadomić Operatora Gry w przypadku wysyłania surowców do silniejszego gracza po udzieleniu mu pomocy w postaci pożyczki recyklerów (zarówno przy zwykłej walce jak i przy podziale złomu po walce ACS).

Więc.... Twój argument, odnośnie próby wysłania surowców z ACSa po 3 dniach jest o dupe rozbić ;)

Z doswiadczenia wiem , że dyskusja z Tobą prowadzi do nikąd , ale...

Mowa o wysyłaniu do słabszego gracza podziału ACS , gdzie Twój punkt mowi o zgłoszeniu po wysyłce do silniejszego ( konieczny ticket ) , a ja wspominam o słabszym towarzyszu ( tu nic nie trzeba robić ) .... Skoro podział ACSu nie podchodzi do darowizny , to są dwa wyjścia :

1. Zaraz to się zmieni.

2. Patrząc na inteligencję poszczególnych ludzi w teamie Ty wyladujesz na banie bo po 3 dniach nie będą w stanie odróżnić darowiznę od podziału z walki , która odbyła się 3 dni wstecz. Zanim szanownemu gronu to wytłumaczysz to minie 1,2,3,4 ...itd dni.

Zresztą tu nie chodzi o to co trzeba zgłaszać a co nie , tylko o to , że nie rozwiązali problemu w żadnym stopniu , a tylko utrudnili grę większości graczy. ...

• Z doświadczenia wiem, że nigdy z Tobą nie dyskutowałam ;)

w każdym razie, tam w podziale ACS nie tylko chodzi o sam podział zysku. Jesli silniejszy gracz zbierał cały złom, a słabszy miał jakiekolwiek straty w danym ataku, to Ty tak czy siak masz obowiązek w ciągu 72 godzin odesłać mu przynajmniej za straty, więc w dalszym ciągu Twój argument jest nijaki, bo jaki problem jest od razu wysłać wszystkie należące się danemu graczowi surowce?? Nie musisz odpowiadać... A jeśli to taki problem i chcesz się rozliczać tydzień później to wystarczy napisać ticket. Ale nie po 3 dniach, tylko od razu po starciu

pnZMuihsj

S. King

• Panda Dobrze że ktoś ogarnąl żeby nie zgłaszać prób moonowych.

Nadal dziwne jest stawianie na równi metalu, kryształu i deuteru .Bo w tej sytuacji mając 1 kk pkt mogę dostać od gracza darowiznę w postaci 5 kk dexu, potem mu sprzedać ten dex po 3:1, otrzymując 15 kk mety :D Ale przy obecnych limitach za dużo nie zmieni więc w sumie nie ma problemu.

• Z doświadczenia wiem, że nigdy z Tobą nie dyskutowałam ;)

w każdym razie, tam w podziale ACS nie tylko chodzi o sam podział zysku. Jesli silniejszy gracz zbierał cały złom, a słabszy miał jakiekolwiek straty w danym ataku, to Ty tak czy siak masz obowiązek w ciągu 72 godzin odesłać mu przynajmniej za straty, więc w dalszym ciągu Twój argument jest nijaki, bo jaki problem jest od razu wysłać wszystkie należące się danemu graczowi surowce?? Nie musisz odpowiadać... A jeśli to taki problem i chcesz się rozliczać tydzień później to wystarczy napisać ticket. Ale nie po 3 dniach, tylko od razu po starciu

Tak masz rację , muszę oddać straty .

Więc wytłumaczę Ci to na przykładzie: najnowsze uni Dion , robię dzis 20k % , straty praktycznie zerowe , więc w teorii nie mam praktycznie co odsyłać . Dziś już nie mam czasu , jutro wieczorem po pracy odsyłam 2kkk swojemu sojusznikowi bo tak mi się podoba.

Myślisz , że team będzie wszystko tak dokładnie sprawdzał i będzie wiedział , że to jest podział ACSu ? Bo ja mam wątpliwości. Dlaczego ? Ponieważ teraz w każdym tickecie musisz mieć komplet danych , brakuje zbiórki czy czegokolwiek innego to już widzą problem. Sądzisz , że po wprowadzeniu darowizn teraz będą wszystko wiedziec ? Nagle zmądrzeją , wezmą się do pracy czy po prostu wcześniej się nic nie chciało , a teraz muszą ? A może robią z nas głąbów i wogole nic nie będą sprawdzać ?

Biorąc aktywnego złomiarza , mającego 2-3 acsy dziennie , po 3 dniach może zrobić się kłopot. Ktoś na tym ucierpi ? A kto ? Dam sobie odpowiedź na to pytanie.

• Wszelkie pytania odnośnie nowego zapisu zasad gry można kierować do mnie. Odpowiem na każde.

Co jeśli wyślę surowce słabszemu a ten zgłosi to jako:

> darowizny które otrzymaliśmy od nieznanego gracza (bez zgody obdarowanego)

Jako darczyńca nie mam możliwości sprawdzenia czy słabszy zgłasza (i jako co to zgłasza)

• Jako darczyńca nie mam możliwości sprawdzenia czy słabszy zgłasza (i jako co to zgłasza)

Słabszy ma obowiązek zgłosić transport od konta silnego jeśli nie wyrażał na niego zgody i wtedy będzie to wyjaśniane z graczami o których będzie mowa w takim zgłoszeniu.

• Nie mam czasu na takie pierdoły zeby zgłaszac probe moonowa, czy transport do sojuszu, czy szybkie "pozycz 10 kk mety za 3h oddam".

W to sie gra a nie pisze do teamu kady swój krok.

ustalcie limit dla Q zeby zgłaszac od 1 mld surki, nikt nie bedzie liczył groszy i pisal tiketów o husteczki higieniczne

• Muniek proszę przeczytaj FAQ darowizn Darowizny PMki nie są darowizną, a jak to ująłeś "Pożycz" jest traktowane jak handel raczej, bo jest oddawane.

Dajcie mu w końcu perma. Trzy wyrzygi społeczne zniechęcają normalnych (podkreślam - normalnych) ludzi do dyskusji na tym forum. I w ogóle zamknąć ten wątek w cholerę, bo już nie ma nad czym "obradować".

• Ostatnio u nas gracz flociarz zrobił 1 mld pkt floty za paczki czyli 1 bilion surowca więc co to zmienia.

To że wydał własne pieniądze we własne konto... A nie kupował/sprzedawał surke na portalach aukcyjnych za kasę...

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• To że wydał własne pieniądze we własne konto... A nie kupował/sprzedawał surke na portalach aukcyjnych za kasę...

I dlatego ludzie odchodzą bo rywalizacja staje się bezsensu. Jak ktoś złomuje i się stara, siedzi i buduje flotę rok czy tam ileś a drugi kupi w 1 dzień kilka razy to co ten gość męczył się i budował tyle czasu . To się odechciewa grać. Więc nie ma znaczenia czy legalnie czy nie.

• Przecież OGame już dawno stał się p2w... Zauważ, że co chwila pojawia się promka 100% antymaterii, która nigdy wcześniej się nie pojawiała. Max to był +50% i to przez kilka godzin dostępny. W tym całym systemie darowizn chodzi o jedno - nie zabrania on budowania własnego konta w oparciu o własne zasoby portfela, a w zamyśle ma blokować sytuację w której:

1. Gracz z niskim eko wykłada kasę dla gracza z wyższym eko, aby ten zakupił paczki i przesłał mu surowce - profit w postaci większych zasobów niższym kosztem $$ - strata GF - zabronione.

2. Kupowanie surowców na portalach aukcyjnych - po starcie nowego uni wiadomo topka ładuje na maxa, ale potem chcą się odbić więc wystawiają paczki surowców na różnych portalach aukcyjnych - strata GF - zabronione.

Jako, że należę do grupy graczy, która nie wydała na grę nawet złotówki, dziękuję tym co utrzymują moje pasożytnicze konto. Już dawno przestałem patrzeć w ranking i działam tak, że robię sobie założenia - do końca roku chce mieć eko na poziomie X/X/X i staram się to osiągnąć. Tym samym ta gra wciąż sprawia mi fun.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares: