Zmiana odnośnie darowizn surowców

• A to już jest wyzsza matematyka :trollface:

• Ja tak tylko z ciekawości zapytam jak można :)

Ile PLN wydała ta wielka topka z Galarety przed którą flociarze pouciekali , tak mnie to ciekawi nie żebym się z was potem śmiał że wydaliście kasę na gierkę w necie .

Może zróbcie jakąś topkę wydanego hajsu coś na wzór Top 10 ST , nie ma się czego wstydzić :)

• Majs ile już wydałeś na ogame z 50k pln czy z 100k pln ze wszystkimi UNI i latami?

The Witcher wydałeś z 50k pln już?

plus reszta typu @Largo i inni gracze

ja :D no troszkę już poszło :D 60++ na pewno nie liczę od 50 :D

Ja tak tylko z ciekawości zapytam jak można :)

Ile PLN wydała ta wielka topka z Galarety przed którą flociarze pouciekali , tak mnie to ciekawi nie żebym się z was potem śmiał że wydaliście kasę na gierkę w necie .

Może zróbcie jakąś topkę wydanego hajsu coś na wzór Top 10 ST , nie ma się czego wstydzić :)

ty nie pytaj o Galarete tylko zobacz co robi się na uni Himalia tam to dopiero jest KOKS :D <(^_0)> :D << :D jak kto wie haha 29 mld :D a gala ledwo, 8 tam jest dopiero KASA :D

• 11 mld pkt w miesiąc haha dobry koksu z tej Himalia musi mieć szacun na dzielni , koleś powinien dostać honorowe obywatelstwo Ogame :)

Tak sobie właśnie pomyślałem że jak bym miał za dużo kasy to chyba było by ciekawszą rozrywką rzucanie drobnymi takimi po 5 zł w ludzi na przystanku autobusowym i patrzyć jak walczą o ten hajs hehe

• ty nie pytaj o Galarete tylko zobacz co robi się na uni Himalia tam to dopiero jest KOKS :D <(^_0)> :D << :D jak kto wie haha 29 mld :D a gala ledwo, 8 tam jest dopiero KASA :D

Oj tam, nie jest jeszcze tak źle, na Tureckim Octans z ~3kkk na ~119kkk wskoczył w ciągu miesiąca :p Ogame stało się ugamelą gdzie speed zależy od posiadanej gotówki ;)

• Hmm Czyli cały problem opiera się na sprzedawaniu surki,co ma miejsce raczej na nowym uni.

Wydaję mi się , że w takim przypadku są tu zadawane złe pytania

Po co pytac dlaczego ktos kupuje i przy okazji zabraniac wszystkim otrzymywania pomocy od znajomych (za free)

Kupuje dlatego że może kupić i chce to zrobić ,wiec będzie do tego dążył tak czy siak różnymi sposobami.

Lepiej skupic sie na sprzedających

Dlaczego oni czują sie na tyle bezpiecznie , że inwestuja w konto zeby handlowac surką.

Jest to w ich mniemaniu inwestycja jak każda inna, która w zamyśle ma sie zwrócić.Widocznie jest obarczona zbyt malym ryzykiem (permbana) żeby spróbować.

Jaki jest problem żeby po starcie uni przyglądać się tym kilku graczom,bo umówmy sie to są jedne i te same osoby.

Startuje nowe uni ,po 5ciu dniach top1 ma 300mln pt ,Top2 100mln

Top3 8mln

Chyba po to sa operatorzy żeby takie konta obserwować.jeden transport z surowcami i juz powina byc reakcja operatora oraz wiadomość w grze

O mozliwowci nałożenia bana za"niszczenie balansu w grze"czy cos takiego

Tylko to musi byc zrobione na poczatku a nie po miesiacu jak inwestycja zaczyna się wracać

I tyle. Wystarczy że operator przyłoży sie do pracy od startu uni przez powiedzmy 1mies(kiedy wychodzi nowe)

Długo by pisać o innych rzeczach

Ale skracając

Dlaczego operator nie może wejsc na allegro - kupić paczkę za 5zl(zapłacę za przelew)

I walic perma??

https://zapodaj.net/0b1fd30e4f36b.jpg.html

I mam tutaj dwie teorie

Pierwsza optymistyczna

-niekompetecja operatorow

-braki w kadrach

-brak narzędzi

-byc może przesyt tych osob/wypalenie"zawodowe".czytaj-wyjebane

I wersja pesymistyczna ,co wskazywałoby ze ta gra jest zepsuta głębiej niz sie wydaje

Bo czy nie bylo tak , że topki zawsze sie troche wybijały na antymateri,ale byly to raczej roznice 10x.

Top 1 mial.30mln -50mln.

A juz top5. 3 do 5 mlnpt?

Bylo tak odkąd pamietam

I paczki na allegro tez byly zawsze

Moglo byc tak, że bylo kilka osob ktore mialy ciche przyzwolenia na handel (Znajomosci/dzielenie sie zyskiem /ew byl to ktos z GO)

.inwestowaly sobie troche pln i handlowaly tym kontem caly czas. Nawet w lattegame

Z czasem zostaly przegonione w topce sprzedawali dalej tym słabszym później sprzedaż konta jako moonowka albo push zlomowy i od nowa na nowym uni

I tak bylo do 5-6 miesięcy wstecz-moze dłużej(ostatniom mniej gram)

Az cos zaczelo sie dziać

Topka ucieka x100

300mln pt

Do 3mlnpt

Pojawiły sie paczki

pojawil sie ktos z grubszym portfelem i zaczął działać

Podniosly sie glosy tych co do tej pory mieli z tego stowke albo trzy miesięcznie.

Bo.ktos sprzedaje wiecej,taniej,szybciej i juz nie pasuje

Jak dobrze pamiętam bylo uni gdzie po 3 dniach top1 mial 700mlnpt

GO próbowało banować za jakies tam pierdy (turecka anty czy cos)

Ale poleciały odwolania go góry i konta wracały .Bo nie bylo zasady ktora zabranialaby transportu do słabych graczy a w praktyce sprzedaży na plny

Tyle z teori

A z praktyki -mialem kiedys sytuację że sprzedawałem push złomowy dwa albo 3 razy po 20zl za doladownaie do tel.

Mniejsza o szczegóły ale chodzilo koniec końców o złomowanie kupującego

Cala sprawa byla zgłaszana .przed zakupem, w trakcie i po

Razem ze screenami z GG ,

czasem na kiedy zlom jest umówiony i szczegółami,na tydzień przed złomem . Doszło do trzech kupionych złomowań.wszystko było zgłaszane PRZED jako sprzedający liczylem się z banem ale kupujący też mial go dostać

Ale niestety nic takiego sie nie stało

Bo opis zlomu który będzie dopiero za tydzień nie jest wystarczajacym dowodem :D

Kończąc wypowiedz

Powinno się ograniczyć handel za plny a nie pomaganie znajomym

Ciężko odróżnić , ale kilka trafionych permow wystarczy , żeby zlikwidować sprzedaż w znaczącym stopniu

• Czy handel z dużo słabszym (póki co) sojusznikiem po przeliczniku 0:1 też podpada pod darowiznę?

zważywszy, że przeliczniki są od 2,5-1,5-1 do 3-2-1 to zapewne znasz odpowiedź :>

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Nasz pomysł:

rozwiazanie jest dosc proste , ale zalezy co taki operator czy tam ga moze(a raczej co widzi w panelu).

wystarczy wprowadzic zakaz wysylania nizej surowcow pochodzacych z paczek i tylko z paczek. Zwykly zakaz handlu kupiona sura z paczek, sura pochodzi z paczek to nie mozna jej przeslac dalej. Kto chce sobie kupic paczuszke niech sobie kupuje , ale niech tym nie handluje , co zreszta jest zapisane w zasadach gry. Gf wiecej zyska na tym bo Ci co beda chcieli kupowac to beda musieli zrobic to u siebie wiecej razy i dostana mniej czyli wiecej zaplaca. wszystkie darowizny niech dzialaja jak dzialaly do tej pory -czyli co kto wydobedzie nafarmi i nakradnie to slac sobie moze ile chce komu chce(nizej) i jak chce bez limitow , ominiecie w ten sposob tone ticketow i zbednej pracy ktora sami sobie tworzycie.

To gra wojenna a nie jakis dhl czy ups typu dostarcz paczke , platnosc z gory , platnosc przelewem , pay u i przelewy24 przyjmujemy takze paltnosc w skrill i paypal.

W skrocie:

1. z surowcow uzyskanych przez odbior paczki nie moga korzystac osoby 3cie:) . i taka darowiizna jest PROHIBITED!! :beaten:

2. darowizny i przesylanie surowcow nizej - dalej obowiazuje tak jak wczesniej.

2a. czekam na stateczki ktore niszcza kopalnie i zostawiaja 50% metalu i krysztalu potrzebnego do budowy tejze kopalni

2b. bomba niszczaca cala planete i wszystkie kopalnie na niej znajdujace sie koszt bomby to 1k gs;) zlom oczywiscie na orbicie

3. zlom z obrony , dlaczego ciagle ekowcy i portfelowcy maja korzystac , flociarze tez chca. - zlom z obrony obowiazkowo. pozdrawiam:)

Majs kup sobie posade w gf bedziesz mogl znowu gwiazdorzyc :trollface:

ps teraz dokladnie widac kto byl oszustem i puszerem i kto ladowal kaske w pusze zlomowe tylko po to zeby miec troszke wiecej obrazkow- smutne ale prawdziwe . chyba masz malego pedzelka. duzy pancernik nie zrekompensuje malego pedzla typku:P

• Ja czekam na:
    1. działo obronne ktore niszzczy 1 gsia i kosztuje 1 gs

2. System ktory niszczy 50% floty agresora od razu, 15% szansa

3. Zebranie złomu przez kopalnie bez reckow.
    4. Bombe która niszczy cała wroga flote, koszt boomby 1k gs

• 2a. czekam na stateczki ktore niszcza kopalnie i zostawiaja 50% metalu i krysztalu potrzebnego do budowy tejze kopalni

2b. bomba niszczaca cala planete i wszystkie kopalnie na niej znajdujace sie koszt bomby to 1k gs;) zlom oczywiscie na orbicie

To jest nie dorzeczne ale reszta może być.

te punkty są równie nie dorzeczne co wyżej kolegi.

Działo, które zniszczy gs o tak wraz z rozwojem grawitonów.

Ale to chyba nie na temat dyskusja.

• Majs kup sobie posade w gf bedziesz mogl znowu gwiazdorzyc :trollface:

ja cały czas gwiazdorze :D takie konta jak wy macie na Q to zjadam na śniadanie już nawet Panda pytałem czy mnie przeniesie do was :D ale nie da rady bo muszę być poniżej top20 :D a to raczej nie bede rozwalać 7 planet żeby się zniżyć do waszego poziomu bez odbioru brązowa ;P

• Ja czekam na:

O ja pierdykam dobre xd

:D

Nie wiem czy GF na to pójdzie ale niezłe :trollface:

• Ja czekam na:

1. OK

2. OK

3. Lipa. Niby jak? Górnicy wychodzą spod ziemi, pozbawieni recyklerów, dzierżąc w dłoniach swe magiczne kilofy, umieściwszy je między nogami, odlatują na orbitę swej macierzystej planety w celu zebrania unoszących się na jej orbicie szczątków.

4. OK