Cmentarz

• Nie działa przenoszenie kont "60 dni plus na urlopie". Unii Sombrero.

Odpowiedzi na Ticketa brzmi tak:

"Nie jest znana data poprawienia funkcjonalności przenoszenia kont na cmentarz."

Cmentarzysko (serwer nieaktywnych)

cytując kawałek:

"Prosimy o o kontakt z Supportem.jeżeli mechanizm nie działa poprawnie. "

Kiedy to zostanie naprawione bo czekam na pewne relokacje przepadła jedna promocja i nic przepadła i druga.

Takich kont na serwerze Sombrero jest 30 plus.

Ten problem wpływa na grę aktywnych graczy na w/w serwerze.

Jak nie jest znana data poprawienia tej funkcjonalności to proszę o podjęcie kroków aby temat ruszył do przodu.

Ruda  smoki  Art

• Ja juz jestem bardzo ucieszony

Bo u mnie w odpowiedzi na tickek dostalem informację , że mogą mi odbanować taurus i mogę czekać znowu 60 dni a może za kolejnym razem przeniesie mnie poprawnie

Bo sktyp próbuje codziennie o 3 mni przenieść ale wywala błąd

Później była opcja przeniesienia ręcznie ,pomijajac cmentarz(bo ręcznie na cmentarz nie można) ,na moj serwer docelowy.Ale byla to opcja pod tytułem będzie zgłoszenie i nie wiadomo kiedy konto będzie przeniesione . Może jutro może za tydzień nie wiadomo w jakich godzinach . Zależy kiedy niemcy zrealizują

Z racji tego że chcę zrobic niespodziankę na serverze i zależało mi na przenosinach w nocy . podziękowałem za tą opcję

Ale tak myślę .skoro mogą ręcznie na server a cmentarz to w koncu server,to może jednak się da

No i czekam ,podobno cos jest robione w mojej sprawie i próbie recznego przeniesienia na cmentarz

Jedyny plus że przenosiny z cmentarza juz na serwer docelowy działają

Nie trzeba pisac ticketa i się prosić

Dziala na kliknięcie

Sprawdzilem na innym koncie , które bylo na cmentarzu

Wybieramy kraj

Pokazuje sie lista dostepnych serwerów(te ktore spełniają wymagania -ponad 365dni .nie w top20 itd)

Klikamy i pojawiamy sie na serwerze

Przez 5 min gra trochę muli ale odrazu pojawiamy sie w statystykach i można grać (-po przeniesieniu z cmentarza na server konto nie ma urlopu)

• Proszę o kolejny zestaw pytań i chętnie na nie odpowiem tutaj :)

Może nie w tym temacie ale myślę, że chętnie i tutaj odpowiedz zostanie uzyskana skoro ochoczo pomoc została zaproponowana. Panda Bo reszta Temu jakoś omija ten temat. X(

Reasumując - Kiedy zostanie poprawiona funkcjonalność przenoszenia kont na cmentarz na unii Sombrero.

Podsumowując - są przypadki, że konta wiszą ponad 120 dni.

Kiedy jako aktywny gracz bo mam taki kaprys będę mógł sobie przenosić planety na zajęte kordy przez graczy, których konta powinny się znajdować na cmentarzu konkretną datę rozwiązania tego problemu bym poprosił.

• MaRecki Niestety skrypt przenosin nie zawsze działa prawidłowo co zostało już zgłoszone do działu technicznego. Mogę jedynie przeprosić za to, ze nasi gracze nie mogą sobie zaplanować strategicznie przenosin i prosić o cierpliwość.

• Informacja dla ciekawskich

Przeniosło mnie na cmentarz

Nie wiem czy w końcu się udało skryptowi czy zrobiono to ręcznie ,bo nie mam odpowiedzi na ticket

udało się to po 79 dniach

i 17 dniach od zgłoszenia problemu

Tylko dziwne bo nadal nie zniknąłem z Taurusa

• Czyli jakby masz 2 konta, jedno na cmentarzu (u300 czy coś) i drugie na taurusie?

możliwe że to na taurusie po tygodniu się skasuje :P

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Panda i jak naprawione zostało jest jakiś termin realizacji znany naprawy tego tematu ?

Z mojej strony ten temat wygląda tak:

Ponad 30dni od Ticketa i nic dalej konta, które zostały w nim wymienione znajdują się na Unii.

Skrypt obecnie działa poprawnie bo znajomy się przeniósł na cmentarz z w/w unii.

Z reszty obserwacji inne konto zostało przeniesione na cmentarz i po odpowiednim czasie konto wróciło na unii.

Moje zapytanie brzmi kiedy przestaniecie sobie nabijać statystykę kontami, których nie powinno być na unii oraz kiedy będę mógł sobie "dla swojego widzimisię" przenieść planetę na kordy "xy", które są zajęte. ?

W najbliższym czasie zostanie otwarte pewnie nowe unii i idąc dalej tym standardem pewnie i relokacje po tym zdarzeniu się pojawią na odpowiedniej promocji.

Prosiłbym o konkrety termin realizacji rozwiązania tego problemu a nie o przepraszanie bo to nic nie wnosi do rozgrywki planowania i strategii.

Jest to błąd gry z którym widzę ze dalej nic nie robicie - (dział techniczny) .

• Zgadzam się z Tobą MaRecki ... dział techniczny nic sobie nie robi z poprawek błędów... i to nie kwestia tego, że "nie wiemy na czym polegają prace naprawcze działu" bo ile można poprawiać algorytm w kodach źródłowych czy innych tabelkach notatnika...
    Ciągle dają jakieś aktualizacje a w nich " aktualizacja nie zawiera żadnych większych poprawek " ... żaaaaaal
    Ile czasu trzeba jeszcze poczekać na poprawienie takich błędów....

• ... skoro nic nie możemy, to po co istnieje to forum? :p

Ten kawałek wypowiedzi akurat pasuje idealnie do cyrku z Cmentarzem.

Wiec ponawiam pytanie o konkrety terminy naprawiania błędu. Na jakim etapie są prace.

Bo jak widzisz Panie Art; Panda zaczął omijać temat.

ps. Zaginał w "Pekinie" albo GF wysłało swoją reprezentacje na IO. :/ Ale to tylko domniemania bo wypowiadał się już na forum :trollface:.

ps. Panda często milczysz na tematy (błędy do naprawy) z którym się mierzysz jako przedstawiciel społeczności ?

Więc możecie podać termin naprawy czy jednak argument po co istnieje forum nabiera sensu ?

• Błędy związane z cmentarzem były, są i pewnie jeszcze będą. Dziś na serwery trafia poprawka, która poprawia działanie cmentarza. Tam gdzie muszę wyciągać ręcznie konto z cmentarza, nie trwa to juz 15 min tylko 2 minuty.

Błędów związanych z samym procesem na, jak i z cmentarza jest SPORO. Obejmują one nie tylko naszą społeczność i niestety oczekują na cenny czas developera, który może się nad takimi pojedynczymi przypadkami pochylić. Jako Support liczymy też w końcu na rozwiązanie systemowe, które w końcu wypchnie konta bez pojedynczego ich zgłaszania.

Proszę o wyrozumiałość, gdyż jako Support możemy jedynie przekazywać przypadki dalej i cierpliwie czekać, aż sprawy nabiorą rozpędu.

Forum istnieje po to, abyście mogli nam przypominać o swoich problemach :)

Jeśli Adanio nie wypowiada się na tematy pewnych błędów, to pewnie nie posiada powiązanych informacji czy to ode mnie, czy też od osoby, która bezpośrednio może takich informacji udzielić. Wszystko kręci się wokół priorytetów i niestety trzeba oczekiwać na uwzględnianie tych mniej pilnych błędów w kolejnych wersjach gry.

• Każda wypowiedz to informacja więc dziękuje Ci za to. Czy ta akurat przybliżyła mnie: społeczność do rozwiązania tego problemu to niech każdy sobie wewnętrznie odpowie. Fajnie, że są poprawki i pomoc dla COMA oraz reszty to zawsze jakiś plus. :thumbup:

. Jako Support liczymy też w końcu na rozwiązanie systemowe, które w końcu wypchnie konta bez pojedynczego ich zgłaszania.

Proszę o wyrozumiałość, gdyż jako Support możemy jedynie przekazywać przypadki dalej i cierpliwie czekać, aż sprawy nabiorą rozpędu.

Forum istnieje po to, abyście mogli nam przypominać o swoich problemach :)

.

Dobra zgłosiłem około 30 kont co od 61-120 dni są nie aktywne na unii w dniu 07-01-2022 ticketem. Czyli co od kiedy możemy się spodziewać się zgłoszenia ich przez Support oraz kiedy te konta nawet pojedynczo niech ktoś je usuwa. Jak skrypt nie działa?

Czy zgłoszenie poszło dalej i "trzeba" czekać. ?

Co do ostatniego zdania racja i odbijając piłeczkę wam o obowiązkach jakie nałożyliście na siebie jako Administracja gry.

Bo ubieranie w słowa informacji to każdy potrafi chodzi tylko o konkrety o czas realizacji usunięcia problemu.

Jeśli Adanio nie wypowiada się na tematy pewnych błędów, to pewnie nie posiada powiązanych informacji czy to ode mnie, czy też od osoby, która bezpośrednio może takich informacji udzielić. Wszystko kręci się wokół priorytetów i niestety trzeba oczekiwać na uwzględnianie tych mniej pilnych błędów w kolejnych wersjach gry.

Ok ale czasem milczenie jest złotem ale tylko w przysłowiu.

O priorytetach nie chce mi się pisać bo każda ze stron ma swoje.

Pozdrawiam.

• Dobra zgłosiłem około 30 kont co od 61-120 dni są nie aktywne na unii w dniu 07-01-2022 ticketem. Czyli co od kiedy możemy się spodziewać się zgłoszenia ich przez Support oraz kiedy te konta nawet pojedynczo niech ktoś je usuwa. Jak skrypt nie działa?

Tego typu zgłoszenia wciąż czekają na systemowe rozwiązanie. Nie uśmiecha mi się zasypywanie programisty pojedynczymi przypadkami kont, gdzie są ważniejsze problemy. Dopytam, czy ta sprawa została także ujęta w dzisiejszym fixie.