Zmiana parametrów uni eko x8 badania x16

• Uni Virgo zmieniło konfigurację, dyskusja trwa m.in. na Librze i Quantum. Co myślicie o takim pomyśle u Nas? Ja jestem na tak. Biorąc pod uwagę fakt, że nie chcemy pozostawać w tyle za innymi Uniwersami - co miało miejsce np. gdy u68 podniosło eko, a my przez rok nie - warto to wziąć pod uwagę. Z perspektywy ekonoma daje to nieco większe wydobycie, z perspektywy lotnika więcej surowców do grabieży. Dla mnie sytuacja win-win.

Co o tym sądzicie?

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Jestem jak najbardziej za podniesieniem eko tym bardziej, że inne uni podniosą to nie można być w tyle.

Mamy przykład z Virgo, na którym już 27 podnoszą więc nie ma na co czekać tylko podnosić. :thumbup:

Co najmniej x8 eko a badania x16

albo nawet wyrównanie do najszybszego uni czyli eko x10 badania x20

umożliwiło by to więcej planet może jak ktoś anty nie używa

Zmiana konfiguracji Universum Virgo (27.09)

A skoro nie ma fuzji to niech się cos dzieje robić zmiany konfiguracji

• podnieście eko na 10000 razy - żenada na maksa - będziemy latać trylionami statków a kopalnie mieć na setnych poziomach, autorzy takich pomysłów niech się stukną w łeb, jak idziemy tą drogą to może debris ze złomu zrobimy 200 lub 300 procent, chcesz mieć szybko są takie podróbki Ogame idź tam a będziesz miał fajne eko

sorki że tak ostro odpowiadam ale emocje wzięły górę pozdro

Imperare sibi maximum imperium est

ST#18 UNI68 - ON

ST#299 NEKKAR- OFF

ST#2 WASSAT- OFF

ST#87 Uni69 - OFF

ST#67 Fenrir - OFF

ST#3 Dorado - OFF

ST łącznie - 476

• podnieście eko na 10000 razy - żenada na maksa - będziemy latać trylionami statków a kopalnie mieć na setnych poziomach, autorzy takich pomysłów niech się stukną w łeb, jak idziemy tą drogą to może debris ze złomu zrobimy 200 lub 300 procent, chcesz mieć szybko są takie podróbki Ogame idź tam a będziesz miał fajne eko

sorki że tak ostro odpowiadam ale emocje wzięły górę pozdro

Ogame już dawno stał się "podróbką" własnej gry, stało się to w momencie gdy zniknęło ostatnie uni z parametrami x1x1. Teraz jest prosta zasada dostosuj się lub przepadnij. Cieszę się, że jest opinia inna niż wszystkie, bo to powoduje dyskusję, a nie tylko potakiwanie.

Co do "stukania się w łeb" to nie zamierzam, gdyż wydaje mi się że argumenty które podałem są logiczne. Już raz przez nie wprowadzenie takich zmian przepadliśmy w stosunku do "bliźniaczego" uni68.

Odnośnie latania "trylionami statków" paczki surowców już dały taką możliwość.

• jeszcze raz przepraszam za te pukniecie w okolice czoła :)

jestem przeciwny, w nosie mam uni68, po każdej fuzji byłem łączony z dużo silniejszym serwerem i jakoś zawsze się dostosowałem, z paczkami masz racje PayToWin zmiotło puszerów surowcowych, kombinatorów i innych graczy grających nie fer na drugi plan, co nie oznacza że zlikwidowano problem, już kiedyś gdzieś napisałem że jeszcze zatęsknimy za prawdziwymi puszerami i to właśnie się dzieje :P

reasumując nie widzę sensu jeszcze bardziej "przyspieszać gry" - choć jak by ceny zostały takie same za paczki surowca a eko było by dużo większe to może troszkę utemperowało by tych szeleszczących banknotem... :) w każdym bądź razie, gra jest coraz mniej grywalna i każda następna poprawka może już całkowicie spierdzielić grę

Edit: mój błąd w ostatnim zdaniu - większe eko oznacza większe paczki za tę samą cenę - więc to jeszcze bardziej ułatwi grę tym co pakują duże pieniążki w tę rozrywkę :)

Imperare sibi maximum imperium est

ST#18 UNI68 - ON

ST#299 NEKKAR- OFF

ST#2 WASSAT- OFF

ST#87 Uni69 - OFF

ST#67 Fenrir - OFF

ST#3 Dorado - OFF

ST łącznie - 476

To trzeba mieć pretensje do tych co to organizują.

Ale skoro inne uni podnoszą to z jakiej racji my mamy znowu być stratni.

przepadliśmy w stosunku do "bliźniaczego" uni68

estem przeciwny, w nosie mam uni68, po każdej fuzji byłem łączony z dużo silniejszym serwerem i jakoś zawsze się dostosowałem

Fajnie chwali ci się to ale

szanse powinny być równe mimo to.

będziemy latać trylionami statków a kopalnie mieć na setnych poziomach

kopalnie jakoś są na normlanych poziomach natomiast setki mln lm zrobiły się po stworzeniu rynku

więc podniesienie eko może coś wyrówna lekko co niektórym

• Tak przedstawia się sytuacja ze zmianami parametrów uniwersów w innych krajach:

https://board.en.ogame.gamefor…tting-changes-are-coming/

https://board.de.ogame.gamefor…l-yildun-weywot-libra-pa/

https://board.en.ogame.gamefor…taven%C3%AD-vesm%C3%ADru/

Jak widać, konfiguracja x8x16 staje się dzisiejszym standardem ogame. Skoro i tak już nie mamy klasycznego x1x1, to chyba warto zmienić na parametry, które są na zagranicznych serwerach. Tym bardziej, że jest to tylko zmiana z x7x14 na x8x16 i nie zmieni to w zasadniczy sposób rozgrywki, w przeciwieństwie do historycznego przejścia z x1x1 na x7x14.

• W tym momencie nie ma sensu się okopywać i patrzeć na zmieniający się świat ze swoich okopów. Niestety ale musimy się dostosowywać i im szybciej to zrobimy tym lepiej dla Wszystkich.

Pozdrawiam zdrowo racjonalnych

„A teraz chodź tu do mnie, (ja muszę żyć)

będę opowiadał czary Ci

I tylko siądź koło mnie, (ja muszę żyć)

takich rzeczy nie usłyszał nikt,

Zamienię Cię O-o-o,

w koraliki które zawsze mam.

I nie bój się O-o-o,

nie pozostawię cię w ciemnościach złych.”

u40 -->u69-->uNekkar-->uKalyke

• Art  smoki  Kasia321

Mamy sporo głosów "za" w dyskusji, co najmniej jeden "przeciw". Nie poznamy ostateczniej decyzji jeśli ankieta nie będzie rozesłana w grze. Czy mogę prosić o rozpoczęcie referendum?