Odkrycia form życia poziom 100 co dalej ?

• Dobry wieczor dla całej społeczności ,

dzisiejszy temat dotyczy się sporej częsci graczy,

co dalej po osiagnieciu maxymalnego poziomu 100 w odkryciach

,,Osiągnąłeś maksymalny poziom z tą formą życia.

Bonus do technologii form życia: 10 %''

zapewne wielu z was ma ten sam problem, wbiliscie maxymalny poziom wszystkich postaci , wysylacie dalej misje rekonensansowe ale niestety ...

Znaliśmy już tę formę życia. Jednak nasi posłańcy pogłębili naszą wiedzę na jej temat o 0 doświadczenia.

Każdy osiągnięty poziom przez formę życia zwiększa bonus do technologii form życia o 0.1%.

jest to irytujace ponieważ dostajemy puste misje zamiast artefaktow, czy nie lepiej bylo by zwiekszyc maxymalny poziom ?

Badz jak ktos ma wymaxowane Rasy aby wylaczyc znajdowanie ras ktore i tak nic nie daja?

srednio wychodzi 7 artefaktow z misji szukania artefaktow przynajmniej dla mojego konta taka ilosc, lecz wciaz od roku wpadaja puste formy bo mam wymaksowane ,

pomyslcie nad rozwiazaniem :)

• Trudność rośnie na każdy poziom kilka pkt doświadczenia i jest też dzienny limit misji, więc też myśle ze limitu być nie powinno, bo czemu służy? Z tego co widze to zrobienie 200 poziomu zajmie 4x wiecej niż zrobienie 100, a 300 9x itp. Patrząc na to że 100 poziom to 2 lata gry nie widze problemu, szczególnie że nie wiemy ile ta gra jeszcze pożyje ... jak w najnowyszm katastoficzym temacie :trollface:

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Licznik powinien się przekręcić i jechać od zera :trollface:

Bardzo dobre rozwiazanie - taki moduł prestiżu jak w Sniper elite - dzieki temu bonus można by mnożyć przez poziom prestiżu np. 1 poziom prestizu i 34 lvl form to 1*10%+3,4%=13,4% bonusu. Nie byłoby tego problemu z horrendalnie rosnacymi wymaganiami jak napisałem w poprzedmim poscie. Każdy poziom prestiżu powinien tez dawać dodatkowy bonus np. +5%.

100 poziom = +1poziom prestiżu i wyzerowanie licznika (0 poziom)

Wzór 1 : Bonus_ogolny = prestiż * 10% + aktualny_bonus

Wzór 2 : Bonus_ogolny = prestiż * 15% + aktualny_bonus

(z dodatowum bonusem +5%)

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

Edited 3 times, last by Crysis ().

• no zdecydowanie cos powinni z tym zrobic, bo faktycznie szukanie tych artefaktow to jakas abberacja jest, zero jakiegos bonusu do tego, a powinno cos byc, bo wyslanie setki jak nie 1000 misji na dobe i srednia artefaktow to 7 na misje to jest jakis zart, zwlaszcza jak konta sa rozwiniete i w zwiazku z tym nakladem jakie zostaly zainwestowane w konto jakies bonusy z tego powinny byc, a tymczasem jest totalne 0

''Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" - Mark Twain

• Średnia artefucktów na misję to wedle teori holona 8,24 , czyli dziennie 412 (razy 50), u mnie wychodzi 7,8 także to jest ok. Loty Rozpoznawcze - Artefakty i doświadczenia rasowe

Moim zdaniem najbardziej wkurzajacy jest limit 3600 artów, choć oczywiście też bym wolał gdyby dziennie znajdować 600-800 zamiast tych ~400. Może gdyby miedzygalaktyczni posłańcy nie tylko zwiększali prędkość flot ale o tyle samo procentakże ilość znajdowanych artefaktów. Można by sobie wtedy to wymaksować kiedy lata się po arty a potem zamieniać na dex. Byłby urozmaicenie startegiczne bo ten bonus do prędkości jest obecnie bezwartościowy. Dorzuciłbym tez do tego bonus pojemności z tego badania.

• ale po co Wam artefakty jak już wszytko macie rozwinięte?

Choćby nawet po to co by sobie np zrobić kolejną rase na wszystkich planetach - bo przy robieniu tego na czysto - za pierwszym razem musisz ustawiać badania od zera , artefaktami właśnie. Później przy zmianach już masz ustawione. Ale co by nie trwało to rok - artefaktów trzeba od ciula.

• ale po co Wam artefakty jak już wszytko macie rozwinięte?

Jak chcesz na wszystkich planetach, zrobić sobie kilka 'setów', czyli rozwinąć rasy np. Rock pod eko, Mechy pod flotę, Ludzi pod ekspy
    to teraz 3 takie zestawy pomnóż razy ilość planet powiedzmy (15-22). To teraz policz sobie ile to artefaktów...

Uwierz, że ich wiecznie będzie mało tak naprawdę. Niezależnie na jakim etapie gry jesteś.

• myślę że to mówi wszystko o planach GF co do odkryć i artefaktów

raczej 1/2..

Dodatkowe korzyści podczas wydarzenia:

Zwiększona liczba codziennych misji odkrywczych.
    Większe szanse na znalezienie artefaktów.
    Dodatkowa nagroda dla graczy z aktywnym sztabem dowodzenia.

...bo jak widzisz nie ma słowa o bonusie powyżej 100 poz. form.

Poza tym Fenrir wstawiał nowe itemki i wszystko idzie nie w strone usprawniania istniejacych mechanik, a kolejnych mikropłatnosci. W tym wypadku nie moge już popierac pomysłu o >100 poziomie doswiadczenia, chyba że początkowego z rosnacą trudościa w nieskończoność, a nie systemem prestiżu.

04d6ded0765e219ed98c4c2b7d979c7e28b472de.png (odpowiednik 320000/5000=64 trafień form ~ 640 lotów, a były też inne - 20, 40, 80, 160, 320 k)

edit- w sumie jak to daje tyle pkt do każdej z form to jest 256 trafień form i 2560 lotów jako paczka.

d80902210173c66f0f079d96d77682f8a8915d0d.png tutaj podobnie paczuszki 2,3,4,8,12k z artami,niegdyś znanawidzony pomysł jak widać wraca do łask, może dlatego że większość z tamtych osób już nie gra?

Żeby nie było że tak drastycznie, zwiększona liczba codziennych misji odkrywczych i większe szanse na znalezienie artefaktów oceniam pozytywnie o ile nie jest to Dodatkowa nagroda dla graczy z aktywnym sztabem dowodzenia. Inaczej kij i w oko i od drugiej strony.

Edited once, last by Crysis ().