Display MoreNiestety "nasza" gra Ogame umiera :(, fuzje uniwersów prawie nic nie dają (a jak dają to na chwile), powstawanie nowych uniwersów nic nie daje = uniwersum żyje 1-2 miesiące później to jest wegetacja, dlaczego tak ? - to moje osobiste zdanie, całą grę popsuła niestety Antymateria którą można zakupić w nieograniczonej ilości w zależności od zasobności portfela co widać po kilku graczach których nie będę personalnie wymieniał, ja wiem że mi nic do tego i to oni wydają te $$$, ale nadmierne kupowanie surowców za antymaterię bardzo burzy równowagę w grze, nie ma żadnego balansu, moim zdaniem nie tak to powinno to wyglądać, bo jaki jest sens gry gdzie ja poświęciłem 2 lata na grę, a przychodzi sobie na UNI nowicjusz z grubym portfelem i po 2 tygodniach (to tak na luzie) ma konto 3x większe niż ja, jak my normalni gracze (nie powiem że nie kupowałem antymaterii) mamy grać z "portfelami" - nie mamy szans, a umiejętności i wiedza to w tej grze nie wszystko.
Wypowiedzcie się jak wy to widzicie ? Co sądzicie ?, może GF pójdzie po rozum do głowy i wprowadzi jakieś konstruktywne zmiany = choć w to nie wierzę.
Może ograniczenie w ilości kupowanych surowców za anty ? (choć to raczej nie możliwe bo to dla nich kasa) ?
Może fuzja uniwersów jakaś globalna ?
Może uniwersum dla TOP graczy ?
A może inne jakieś ciekawe rozwiązanie?
Podyskutujmy.
Paweł / smOOk
Oj drogi Pawle, nie widzę żadnego problemu załóż własnego ogame opłać serwery oraz inne koszty związane z utrzymaniem gry i pozwól grać za darmo bez anty i innych dodatków, uwierz mi przyjdę do Ciebie i będę grać z taką samą radością jak tutaj. Mam tylko nadzieje że nie zamkniesz tej charytatywnej gry po paru miesiącach bo stwierdzisz że za dużo z tym zachodu a zysków żadnych tylko same koszty. Po drugie nie znasz mnie a się wypowiadasz że jestem nowicjusz z grubym portfelem... Dla Ciebie mogę być nowicjuszem nie ma problemu i nawet mogę mieć portfel chociaż od kilku lat nie praktykuje już portfela Spójrz w pkt zniszczonych flot i potem oceń raz jeszcze czy nowicjusz zrobiły taki wynik.