Mówcie sobie co uważacie za stosowne, ale w ujęciu 10-letnim ze szczytowego momentu do dziś traciliśmy 80% ruchu
O 20-letnim nie wspomnę -99%. Tak gierka umiera, ale to naturalna sprawa wszystkich nas to czeka.

Ps. tak wiem, że nie jest to perfekcyjny punkt pomiaru, ale nie chciało mi się spuszczać nad niczym dokładniejszym 
a ja mialem 4 letnia przerwe od gry i wrocilem, jak zobaczylem te formy zycia i nowe mozliwosci to gra mnie znow zafascynowala, zawsze lubilem ogame, od 2005 gralem wiele lat, pamietam czasy jak wprowadzili pierwsze uni x 2, uni 50 i pamietam jak dodawali pancernika do flot....wg mnie powinni jakos zbalansowac paczkujacych / nie paczkujacych, wg mnie najlepszym rozwiazaniem jest przywrocenie tego co bylo na ekspedycjach, czyli walki z piratami i wprowadzenie dodatkow ekspedycji do sklepu
-dopalacz surowcow ekspedycji +50 /+ 100 %, dlaczego tak wysoko? Nawet jak ktos ma ekspedycje po 10 mld dziennie....to bedzie mial 20 mld....10mld dziennie to juz jest dosc sporo ale kiedy paczkujacy ma z paczki 60 mld...to wg mnie takie 25 % dopalacza w zaden sposob nie zbalansuje....
-komputer ekspedycyjny,
-skracanie czasu opoznienia juz jest...
Poniewaz rozbudowa odkrywcy slot 18 zapewnia zmniejszenie walk z piratami to wg mnie mogliby wprowadzic dla przykladu:
jak dodasz pancernika do floty to odkrywca nie kasuje walk z piratami....
wielu ludzi lata na ekspedycje...mi trafila sie dzis taka ekspedycja
https://limewire.com/d/FX9zd#3g27uaWgkf
Stoje twardo przy swoich tezach, nikt nie buduje flot obecnie bo sie nie oplaca, no ale dziwic sie? Jest tak ogromna dysproporcja flot...
a cala gra na tym polegala...budowac floty
walki z piratami zachecilyby graczy do budowania wiekszych flot...wieksze floty = wieksze zyski z walkami z piratami, kazdy budowalbym floty + ogame by zarobil na dodatkach do ekspedycji i zniwelowalaby sie roznica osob ktore " paczkuja " do osob ktore beda latac ekspy...no i wiecej graczy podjeloby sie gry, zniwelowanie roznicy = wiecej graczy bedzie dluzej gralo...wiecej graczy = wiekszy zysk dla ogame....i wieksza frajda dla nas bo znow byloby na co latac. Szkoda ze team nie przekazuje takich pomyslow do ogame....nie zrozumcie mnie zle....kupowanie paczek metalu jest super
Dlaczego? nowy poziom ogame, wieksze mozliwosci, potrzebny jest balans dla tych ktorzy nie kupuja paczek na taka skale
Wezmy graczy ktorzy maja
- 10 mld pkt, 2 mld eko i 6 mld floty...
- 50 mld pkt 35 mld eko I 6 mld floty
Ten 1 po zlomie wyda majatek na odbudowe floty, a ja obstawiam koniec gry....
Ten 2 wyda duzo mniej I dosc szybko sie odbuduje
Trzeba przywrocic balans w grze i przyciagnac wieksza ilość graczy....wystarczy sie tylko nad tym dobrze zastanowic