Posts by Michael88

Koncze bezsensowne pyskowki bo sa niepotrzebne, tak jak napisales nizej, duzy blad, kazdemu sie zdarza

Przez 20 min zrobilem 500 k reckow, majac prawie 20 droidow platynowych i surowcow na min 2 mln, zajelo by mi to 20-40 s zrobienie 2 mln...pz bylo na 29 mln..kazdy twoj skan blokowal planete i moona na 20-40 s minimum, 3 razy mnie wylogowalo, przy tak duzych starciach sa duze lagi, nie synchronizuje sie reckow niestety, juz sie o tym przekonales, to byl twoj blad , wybitny gracz za jakiego sie uwazasz ale pz nie pozbierales od razu...ale przez to ze wykorzystaliscie kolejny blad gry udalo ci sie zebrac pz...troszke szczescia w tym bo byloby tylko starcie , nie zastanawia cie dlaczego starcie bylo na odkrywcy a nie na generale? kolejny blad gry bo jak chcialem zmienic to mnie 1 minute przed wylogowalo...

zgadza sie, ale kto pierwszy atakowal kogo? ja atakowalem was czy wy mnie? kiedy ja mialem 1 mld floty przez dlugi okres czasu, bardzo dlugi, czy przez ponad rok udalo wam sie mnie zlapac? mieliscie duzo wiecej razem ode mnie,ubiliscie mi raz 70 mld z eksp i 2 wloty nucleara w planety, w produkcje, ale kiedy ja wam zrobilem to samo to ja mam wielkie ego,, hehe, nie tedy droga,....to co wam sie udalo osiagnac... nie placze, wierz mi ze nie placze, wkurzylem sie ze blad zrobilem ktory zostal wykorzystany i na to ze wykorzystali bledy gry spamujac mi planete i moona co uniemozliwilo mi produkcje reckow i zbiorke zlomu, tak bym zebral caly zlom, na to jestem wkurzony , bylem wkurzony a nie na zloma, kazdy popelnia bledy

no i dyskusja sie zaczela, ale znow napisales klamstwa....dostales na 16 stkow, wszystkie pancki ktore ci sciagnalem z planet, kazde starcie to bylo ST, lecialem na ciebie min 4 czy 5 razy, akurat byles zalogowany, 2 razy lecialem na aktywce, dlaczego? bo siedzieliscie tak duzo w dzien i pilnowaliscie flot nawet lepiej niz ja

rozwalilem nuclearowi rowniez ok 200 k panckow

na nucleara nie polowalem wogole oprocz tego
    na gargamela rowniez, zdjalem mu raz recki i raz kontre ale nie bylo szans, prawie zawalu dostal
    lecialem kilka razy na diabella, wporzadku gosciu, na diabellu zrobilem Stka, 2 chyba nawet i to bylo na zatrzymaj
    poniewaz mam bardzo dobry kontakt z waszym kolega, na jego prosbe rowniez zdecydowalem sie przez ostatnie 2 miesiace prawie was nie atakowac...tak czy nie? nie dostawaliscie ode mnie zadnych skanow praktycznie, chlopak, pisz prawde

i jezeli 10 mld floty w 4 miesiace wg ciebie to mocne tempo....chlopak....pasujesz do leona poniewaz zaczalem budowac flote w odpowiedzi na wasze ataki, tak to sie zaczelo, wyzywaliscie mnie jawnie na forum i dalej to robisz....rozpanoszyliscie na vela niestety i atakowaliscie non stop chlopakow ode mnie z sojuszu... napisz prawde ze to nie moje ego tylko odpowiedz na wasza gre....pozniej dowiedzialem sie ze bedzie unifusion ale to byla falszywa informacja...wiec przestalem spawac flote za anty

dostalem kopa i tyle w temacie, boli mnie ze nie piszecie prawdy, obydwoje, przekrecacie prawde i fakty, klamiecie wrecz oczerniajac mnie a to jest nie do zaakcpetowania

mielismy wszyscy ciezkie przeboje, Mateusz gral kiedys z leonem w sojuszu, kiedy napisalem mu ze rozbil sie na motorze i jest powaznie polamany, wiecie co napisal?

" ze ma to w dupie" , ze ma w dupie ze moja zona miala wypadek, 0 empatii, nawet do wroga,to jak mam traktowac takich ludzi? graczy?z szacunkiem?

bo gra jest gra ale za ekranami siedza ludzie, kiedy leon dostal zloma ode mnie na aries, pierwsze co do niego napisalem to czy zyje i czy z nim wszystko wporzadku...bo myslelismy ze jakis zawal czy cos, tak bylo Leon prawda, czy mam wklejac dalej nasze wiadomosci??

dobra koncze te wywody bo spam sie robi i tak pewnie to usuna

Witam, Napiszę coś od siebie bo dużo plotek sie pojawiło na temat mój i Michałka.

Wiec przygoda moja z Michałkiem zaczęła sie na aries, gdzie Michas "dostał" konto, początkowo mieliśmy pakt o nieagresji, lecz któregoś dnia po sporym paczkowaniu Michas przeklikał dość floty i poskładał moją flote na postoju (mój błąd) w sumie mu wybaczyłem bo se pomyslałem moja wina, było nie zostawiać, od tamtej pory u mnie BHP przedewszystkim. Po krótkim czasie nastała fuzja, Michałek poszedł na Vela a ja trafiłem na undea, Jakiś czas temu Michałek specjalnie założył sobie konto u nas na Undea i zaczął nas zaczepiać, wozić się i pyskować, co to bedzie z nami jak trafimy na vela po fuzji. Co prawda jeszcze fuzji nie ma, a wynik jego pyskowania macie powyżej ;)

Balbik :brawo: na Ciebie zawsze można liczyć ;)

Michałkowi :szo: o ile bedzie ;) i wiecej pokory "pycha kroczy przed upadkiem"

naprawde nie chce sie wdawac z toba i shadowem w dyskusje , jakos z nuclearem mozna jeszcze popisac i porozmawiac

napisze tylko ze klamczuch jestes i to taki konkretny , przekrecasz fakty jak to bylo, tak jak napisalem, banda cwaniakow

po to wlasnie stawialem flote, i dalej zescie wycwaniakowali, kupiliscie, badz wynajeliscie konto leo za ponad 2 k euro, rzekomo oczywiscie zeby ubic moja flote....

i cieszycie sie ze 6 x wieksza flota mnie trafila....widzicie, tu jest hipokryzja waszej bandy, ktorej nie jestem w stanie pojac do dnia dzisiejszego i nigdy nie pojme tego toku myslenia, szydzicie z kogos kto wam / tobie, wielkiemu leonowi postawil i rozwiazujecie temat w gorszy sposob niz ja

smiejecie sie ze mnie a sami kupiliscie/ wynajeliscie konto postawione za anty, pewnie ze 2 czy 3 x wiecej niz ja wydalem...jak ja postawie flote za anty to zle...i niedobry jestem, to kto ma wieksze " EGO"?

to rowniez komentarz do shadowa zebys zastanowil sie powaznie nad tym co pleciesz, dobrze wiesz czemu na was zaczalem latac

moje konto zostalo wymienione za uni eris, kiedymialo 120 mln pkt na aries....

zeby zakonczyc rozmowe o tym skad pochodzi moje konto i udowodnic jakim LEON jest klamca i oszustem to wklejam rozmowe z wlascicielem pierwotnym mojego konta
    prawda jest to zalozylem konto na undae zeby poskanowac ich floty i troszke ich sprowokowac, widac podzialalo, zaplacilem cene, w sumie mala
    oprocz tego faktu, reszta wywodu to zaklamana rzeczywistosc, ciezko mojej osobie nie odpowiedziec na takie klamstwa
    i nie odpowiadam na wiecej komentarzy

tym razem udalo sie wam ubic moje 10 mld floty, nastepnym razem moga pasc wasze, z tego co slyszalem balboa to dobry gracz, bylo was wielu na obserwacji, bo kupiliscie conajmniej 2 konta...z laczna flota 70 mld pkt, popelnilem 2 bledy i zaplacilem cene, nastepnym razem moze byc odwrotnie, bo wilk sie nosil i wilka poniesli, sami to napisaliscie i pamietajcie o tym
    xS2SGKzh

No i sie ukazal kto kupil/ wynajal konto, konta...

Gratulacje starcia, bylismy troszke slabo przygotowani i popelnilem 2 bledy ktore skrupulatnie wykorzystaliscie, bo ladna banda was przyszla na vela, banda cwaniaczkow:)

Dla wyjasnienia celowo latalem na wlasne pz, 2 bledy i jest jak jest, temu recki zaczalem spawac z 8 do 22 mln dobilem w momencie starcia

Konto leo tez zostalo zbudowane na antymaterii wiec nie rozumiem skad uszczypliwe komentarze apropo budowy konta dzieki antymaterii

Odbudowy raczej nie bedzie chociaz bylaby to blachostka przy takim eko

Koszt odbudowy tej floty dla mnie przy prawie 20 mld z 1 paczki to ok 3k zl...2.5-3 dni pracy netto...kieszonkowe

smOOk byl zaskoczony skad dzwonie xd

Co do gry....jest okropna, masa bledow, celowo balboa szpiegowal planete i moona zebym nie mogl zebrac pzta,

Wystarczyloby surowcow na zrobienie 2 mln reckow [ 1200 % pojemnosci na generale i mechach] na zebranie pz a mialem droidow platynowych sporo

nie moglem przed starciem wrzucic generala bo wyskoczyl blad i wylogowalo mnie z gry wiec probowalem telepnac ale bez szans przy takiej zamule serwera

3 razy rowniez podczas proby zbiorki

Wiec generalnie odechciewa sie grac jeszcze bardziej,kiedy gra zawodzi w momencie krytycznym

"Flota toczy obecnie walke " zostanie na dluzej w tej super gierce, a mieli naprawic....takiego

2 bledy ktore popelnilem to wyslalem flote na 24 min zamiast 18, przy 18 balboa nie mial szans zdazyc doleciec, 12 min z gorszem lecial krazkami ale krazki same nie dawaly rady, a zawsze jak odchodzilem od ogame byl robiony fs...przyzwyczajenia z aries [ speed x 5] i nie wyslalem wabikow, za kazdym jednym razem wysylalem 4 -5 przed flote, zona pogonila mnie do filmu i tak wyszlo xd

Do komentarzy uszczypliwych sie nie ustosunkowywuje, szkoda robic gownoburzy,popelnilem bledy w ciezkim dla mnie okresie, ostatnich 2 tyg i wykorzystaliscie moje bledy i bledy gry, gratulacje za to

GF nie usunie paczek surowcow,nie powinni bo dzieki temu mozna szybciej i bardziej rozbudowac konto, ale powinni dac rowniez mozliwosc rozwijac konto rownie wysoko dla osob ktore nie kupuja paczek, potrzeba jest zeby gracze mieli chec I motywację do budowania floty, taka motywację daje latanie pancernikami na ekspedycje po piratów, ja pamietam od razu zacząłem budowac flote jak odkrylismy zyski z piratów , latalem po 700 k panckow na 1 ekspedycje...bez sensu ze to skasowali bo jak to zrobili to zezlomowalem swoja flote bo fsy kosztowaly krocie a zysku nie przynosila bo nie bylo na co latac

Mówcie sobie co uważacie za stosowne, ale w ujęciu 10-letnim ze szczytowego momentu do dziś traciliśmy 80% ruchu :P O 20-letnim nie wspomnę -99%. Tak gierka umiera, ale to naturalna sprawa wszystkich nas to czeka.

image.png

Ps. tak wiem, że nie jest to perfekcyjny punkt pomiaru, ale nie chciało mi się spuszczać nad niczym dokładniejszym ;)

a ja mialem 4 letnia przerwe od gry i wrocilem, jak zobaczylem te formy zycia i nowe mozliwosci to gra mnie znow zafascynowala, zawsze lubilem ogame, od 2005 gralem wiele lat, pamietam czasy jak wprowadzili pierwsze uni x 2, uni 50 i pamietam jak dodawali pancernika do flot....wg mnie powinni jakos zbalansowac paczkujacych / nie paczkujacych, wg mnie najlepszym rozwiazaniem jest przywrocenie tego co bylo na ekspedycjach, czyli walki z piratami i wprowadzenie dodatkow ekspedycji do sklepu

-dopalacz surowcow ekspedycji +50 /+ 100 %, dlaczego tak wysoko? Nawet jak ktos ma ekspedycje po 10 mld dziennie....to bedzie mial 20 mld....10mld dziennie to juz jest dosc sporo ale kiedy paczkujacy ma z paczki 60 mld...to wg mnie takie 25 % dopalacza w zaden sposob nie zbalansuje....

-komputer ekspedycyjny,

-skracanie czasu opoznienia juz jest...

Poniewaz rozbudowa odkrywcy slot 18 zapewnia zmniejszenie walk z piratami to wg mnie mogliby wprowadzic dla przykladu:

jak dodasz pancernika do floty to odkrywca nie kasuje walk z piratami....

wielu ludzi lata na ekspedycje...mi trafila sie dzis taka ekspedycja

https://limewire.com/d/FX9zd#3g27uaWgkf

Stoje twardo przy swoich tezach, nikt nie buduje flot obecnie bo sie nie oplaca, no ale dziwic sie? Jest tak ogromna dysproporcja flot...

a cala gra na tym polegala...budowac floty

walki z piratami zachecilyby graczy do budowania wiekszych flot...wieksze floty = wieksze zyski z walkami z piratami, kazdy budowalbym floty + ogame by zarobil na dodatkach do ekspedycji i zniwelowalaby sie roznica osob ktore " paczkuja " do osob ktore beda latac ekspy...no i wiecej graczy podjeloby sie gry, zniwelowanie roznicy = wiecej graczy bedzie dluzej gralo...wiecej graczy = wiekszy zysk dla ogame....i wieksza frajda dla nas bo znow byloby na co latac. Szkoda ze team nie przekazuje takich pomyslow do ogame....nie zrozumcie mnie zle....kupowanie paczek metalu jest super

Dlaczego? nowy poziom ogame, wieksze mozliwosci, potrzebny jest balans dla tych ktorzy nie kupuja paczek na taka skale

Wezmy graczy ktorzy maja

- 10 mld pkt, 2 mld eko i 6 mld floty...

- 50 mld pkt 35 mld eko I 6 mld floty

Ten 1 po zlomie wyda majatek na odbudowe floty, a ja obstawiam koniec gry....

Ten 2 wyda duzo mniej I dosc szybko sie odbuduje

Trzeba przywrocic balans w grze i przyciagnac wieksza ilość graczy....wystarczy sie tylko nad tym dobrze zastanowic

Gratki bo widziałem ze prob bylo wiele? Dziesiatki? Latanie szybkie na chybil trafil, ale szybkie uni to czemu nie....odynowi szo chociaz moze nie? Moze poslucha mojej rady?

Zobaczymy co unifusion przyniesie, bo szybko z mysliwego mozna stac sie zwierzyna,co nie Leos?

Ja tam nie pamietam zebyś na mnie polował, Mieliśmy układ tzn. ja myslałem że mamy, ale przeklikałes zabawki w nocy i poleciałeś z partyzanta, taki honorowy wlot, Antek też podobne rzeczy odwalił wię się dogadacie ;) Spawaj zabawki, Odyn juz nas Tobą straszył, jak by miał kim :trollface: a skonczył jak wyżej widać.

Tunio graty wytrwałosci :brawo:

niestety ale pamięć szwankuje, rozumiem bo masz swoje lata juz....ale przypomne, umawialiśmy sie ze nie latamy na siebie i na swoich sojuszników, tydzien pozniej pszczolka z niko zaczeli latac na moich sojuszników a ty mi napisałeś wiadomosc ze " chyba " pakt nieważny, jasne ze nie wazny jak twoi juz go zlamali, wiec sie wkurzylem I zrobilem co nalezalo zrobic...

[ciach]

/offtop i obrażanie usuwam - Administrator Forum Toadie

Gratki bo widziałem ze prob bylo wiele? Dziesiatki? Latanie szybkie na chybil trafil, ale szybkie uni to czemu nie....odynowi szo chociaz moze nie? Moze poslucha mojej rady?

Zobaczymy co unifusion przyniesie, bo szybko z mysliwego mozna stac sie zwierzyna,co nie Leos?

ale gdzie ja napisalem ze gram bez anty? napisalem ze to informacja dla osob ktore graja bez anty, ale niestety czytanie ze zrozumieniem lezy...to samo do Leona i Niko

gratulowalem na priv, w sumie moge pogratulowac wytrwalosci w skanowaniu i zapalu to tej gry, dla wiadomosci trafiles 5-6 dniowe ekspedycje +300 k dt do wysylania surowcow, generalnie smieci...ktore mialem zrzucic w dniu dzisiejszym, ale oko sie przymknelo no i tak wyszlo

ogolnie nic specjalnego

tak dla zilustrowania poziomu,dla osob ktore graja bez anty latajac ekspedycje ze 9-14 mld dziennie to sredni obecny poziom, wydaje sie mi ze jest malo kont na ogame.pl ktore osiagnely takie poziomy z ekspedycji

o widzeę kolege Michael88 zabolało że pare statków stracił ,a co do anty to chyba nie musze ci przypominać co zrobiłeś na aries stawiając w 2h flote większą niż gracze co rok grali

juz odrobione z nawiazka z samych eksp a jest sroda... to co niby boli

gratulowalem na priv, w sumie moge pogratulowac wytrwalosci w skanowaniu i zapalu to tej gry, dla wiadomosci trafiles 5-6 dniowe ekspedycje +300 k dt do wysylania surowcow, generalnie smieci...ktore mialem zrzucic w dniu dzisiejszym, ale oko sie przymknelo no i tak wyszlo

ogolnie nic specjalnego

tak dla zilustrowania poziomu,dla osob ktore graja bez anty latajac ekspedycje ze 9-14 mld dziennie to sredni obecny poziom, wydaje sie mi ze jest malo kont na ogame.pl ktore osiagnely takie poziomy z ekspedycji

Czy team i ogame zastanawial sie aby dodac do sklepu dodatki ekspedycji ktore sa na eventach ?

Te ktore daja wiecej surowcow z ekspedycji? Czy zmniejszaja liczbe walk z piratami bądź skracaja powrot floty jezeli wystapi opoznienie? Fajnie by bylo zachecic i pomoc graczom ktorzy lataja ekspedycje...a nie tylko tym ktorzy paczki kupują...

A co się stało , może ktoś napisać ?

A tak w wielkim skrócie majs z kolegą (kolegami) kupił konto, majs miał mieć starcie top1 ogame, kolega (czy tam koledzy) surowce, zrobili to tak absurdalnie bezczelnie, że sprawa się od razu rypnęła, majs udaje, że on nie wiedzioł, on tylko rozkazy wykonywał, on czysty jak łza.

co racja to racja :trollface:

Szczerze,z opisow zle to wyglada, dziwie sie ze przy takim koncie jakie masz i tyle wsadzonego siana wogole podejmujesz sie jakichs krzywych akcji...