Dziedzina: Muzyka
Co to za utwór? Proszę podać tytuł i autora?
Dziedzina: Muzyka
Co to za utwór? Proszę podać tytuł i autora?
XL symfonia Mozarta
Tak 40 symfonia Mozarta pierwsza muzyka przesłana prawdopodobnie tunelowo z prędkością 4,7 c. Prędkości światła
https://www.proszynski.pl/Fragment-fld-11-30705-.html
wiesz, że to nie dla mnie haha no ok zadałeś to holon ci odpisze tylko nie piszcie tu jedynie fizyki bo chciałem tu żeby pytania były z różnych dziedzin żeby zabawa była z dziedzin, których tu niema.
Coś specjalnie dla ciebie Odysey Apofis Anubis czy jak ci tam.
Kategoria fizyka:
Obliczyć moment bezwładności kostki Mengera względem jej przekątnej. Kostka ma masę m i bok równy a.
Podać pełne rozumowanie z objaśnieniami użytych symboli matematycznych.
Coś specjalnie dla ciebie Odysey Apofis Anubis czy jak ci tam.
Kategoria fizyka:
Obliczyć moment bezwładności kostki Mengera względem jej przekątnej. Kostka ma masę m i bok równy a.
Podać pełne roz
To nie ma być pytanie dla mnie tylko dla każdego. A to są pytania dla ciebie czy holona raczej nikogo więcej. Nie na tym zabawa polega.
Chyba nie wiesz za bardzo co to jest tematyka ogólna.
oglądałeś kiedyś taki teleturniej 1 z 10 to mają być proste pytania bo to nie jest quiz z fizyki.
Takie pytanie można zadać z fizyki qiuz a nie na ogólnej lub jeśli chcesz z fizyki już tak bardzo to tez pytanie ogólne a nie tak złożone.
Pomyśl trochę o tym jeśli zrozumiałeś to zmienisz pytanie a jeśli nie to sam się zastanów jak można określić taką osobę, która tego nie rozumie.
Tu mają być pytania, z dziedzin których niema quizów.
Tak żeby każdy miał szanse odpowiedzieć a nie tylko ty z holonem.
To nie ma być pytanie dla mnie tylko la wszystkich i z różnych dziedzin których tu jeszcze niema .
Ja podałem muzykę której niema.
Rozumiesz ten tok rozumowania czy nie czaisz? Bo chciałbym żebyś rozumiał.
Nie jesteście tu sami tylko ty i holon
Dajcie szanse innym.
Pytanie inna dziedzina potem kolejne z innej i tak w kółko dla zabawy forumowy, wiesz co to zabawa?
Także prosił bym cię grzecznie o zmianę pytania najlepiej nie z fizyki tylko z innej dziedziny nie z quizów, które już są a to pytanie zostaw na quiz z fizyki jak będzie twoja kolej. Wiem, że potrafisz. Dziękuje.
Załóż lepiej takie quiz
Crysis podałeś fajne kategorie super brawo z tych kategorii można zadawać chyba fajne pytania
tu nie chodzi o mnie hehe
kółko dla zabawy forumowy, wiesz co to zabawa?
Ja sie bawie przednie patrząc na ciagłe spiny wokół Twojej osoby, wyrobiłes sobie opinie, nie ma co.
Załóż lepiej takie quizy jak boisz sie pytan z jakies dziedziny w ktorej nie masz doktoratu:
- Muzyczny
a) Rokowy
b) Klasyczny
c) Blusowy
d) Jazzowy
e) ...
ż) HipHopowy
- Literacki,
- Artystyczny,
- Polityczny,
- Prawniczy,
- Architektoniczny,
- Geologiczny,
- Filmowy,
- Ekonomiczny
- Gamerski
- Informatyczny
- ...
Także prosił bym cię grzecznie o zmianę pytania najlepiej nie z fizyki tylko z innej dziedziny nie z quizów, które już są a to pytanie zostaw na quiz z fizyki jak będzie twoja kolej. Wiem, że potrafisz. Dziękuje.
Skoro grzecznie prosisz, to przychylam się do twojej prośby.
Nowe pytanie z kategorii Algorytmika/Informatyka:
Jaka jest złożoność czasowa algorytmu BFS dla grafu pełnego o n wierzchołkach?
Jaka jest złożoność czasowa algorytmu BFS dla grafu pełnego o n wierzchołkach?
https://home.math.uni.lodz.pl/…2017/04/grafy_BFS_DFS.pdf
Σvertex v deg(v) = 2m ?
Załóż lepiej takie quizy jak boisz sie pytan z jakies dziedziny w ktorej nie masz doktoratu:
Nie chodzi o mnie
a tematykę podałeś fajną na zadawanie tu pytań super podobają mi się te tematy
a sie bawie przednie patrząc na ciagłe spiny wokół Twojej osoby, wyrobiłes sobie opinie, nie ma co.
spiny są zresztą uważam, że nie potrzebnie aż takie bo mam trudny charakter ale trzymam się swojej opinii nawet jak milion ludzi mówi co innego ale mniejsza z tym
jak mnie ktoś nie lubi trudno mam na to wy.... trudno nie zmiennie tego, mam filozoficzne podejście to spraw i tyle ale lubię pokojowa rozmowę
nie obchodzi mnie to co ktoś o mnie myśli ważne co ja wiem i tyle
Pomysł fajny z tematami i tyle
Złożoność czasowa jest określona jako O(|V|+|E|)
gdzie:
V - vertices, czyli wierzchołki,
E - edges, czyli krawędzie.
Graf pełny jest grafem prostym, w którym każda para różnych wierzchołków jest połączona krawędzią. Graf pełny mający n wierzchołków oznaczamy symbolem Kn. Ilość krawędzi grafu pełnego Kn opisuje wzór:
m=n(n−1)/2 |
Finalnie:
O(n+m) = O( n(1+(n-1)/2) ) = O( n(n+1)/2 )
Σvertex v deg(v) = 2m ?
Po raz kolejny zwracam uwagę na oznaczenia - należy napisać czym jest tutaj m, możesz używać hieroglifów, kwiatków czy nawet serduszek, ale trzeba to nazwać.
Uznaję odpowiedź holona. Rzeczywiście złożoność będzie kwadratowa.
Coś bardzo łatwego. Proszę policzyć średni zwrot z inwestycji mając następujące zwroty inwestycji składowych wyrażone w procentach: 10%, -5%, 35%, -70%, 17%, 30%, -1%.
-2%?
ALBO COŚ POMIELIŁEM
holon DLATEGO WYSŁAŁEM LINK BO OSTATNIO SIĘ DOMAGAŁEŚ, WIĘC NIE OPISYWAŁEM
no ale ok
Nie.
Chciałbym też wiedzieć skąd bierze się wynik, tak dla sportu.
Z exela coś tam wrzuciłem ale chyba jakiś inny wzór do tego jest i nie kojarzę nigdy nie liczyłem czegoś takiego a tylko stopę z inwestycji tam kiedyś ze wzoru
Wyobraź sobie że dysponujesz kapitałem 1000$, kwota ewoluuje zgodnie z kolejnością wyników procentowych inwestycji. Jedna kwestia to ile jest pieniędzy na końcu, a druga jaki jest średni procentowy zarobek? Należy się zastanowić jaką średnią zastosować.
Geometryczną strzelał bym Jeśli jest jakaś podana kwota początkowa to można coś więcej chyba policzyć
Geometryczną strzelał bym
_______
edit
Z 1000 $ jak dobrze policzyłem wychodzi strata 360 czyli -36%
Przypominam, że pytałem o średni zwrot (zysk lub stratę), a nie końcowy wynik czyli ogólną stratę w tym przypadku. To dwie różne rzeczy. Trafiłeś z średnią geometryczną ale na ślepo, do zaliczenia zadanie oczekuję poprawnego wyniku z dokładnością do centa i notki dlaczego należy użyć średniej geometrycznej (i jak jej użyć). Proponuję poczytać investopedię.
Z 1000 $ jak dobrze policzyłem wychodzi strata 360 czyli -36%
oglądałeś kiedyś taki teleturniej 1 z 10
Ty podobno familiadę solo wygrałeś
Tak żeby każdy miał szanse odpowiedzieć a nie tylko ty z holonem
Po powstaniu tego forum naklepałeś 15.000 tematów, żeby mieć rangę.
Pisałem coś wówczas - szedłeś w zaparte. Masz owoce.
Tak jak Trucka, dexa, czy muńka - nikt Cię tu nie szanuje. Proste.
Ty podobno familiadę solo wygrałeś
Przyznaje to było śmieszne proponuje przywrócić temat kawały ale jak pewnie napisze taki temat to mnie zjedzą te hieny forumowe
Jak bym grał to pewnie bym wygrał sam hehe
Po powstaniu tego forum naklepałeś 15.000 tematów,
Przepisałem kilka tematów ze starego forum jeszcze o tym gadamy nie wierze serio, Jak ktoś chce uderzyć psa to i kij znajdzie.
A, że odpowiadam na pytania wow każdy może. A, że jestem filozofem, no trudno takich ludzi się nie lubi biorę na klatę. Nic wspólnego z takimi ludźmi w realu niema i niechajbym mieć tyle w temacie
Jak ktoś kogoś nie szanuje to świadczy o tej osobie
A generalnie mam to gdzieś
Człowieka się szacuje za co innego a nie to ile postów napisał ale chyba żyjemy w innej rzeczywistości : D
Odpowiedź:
Jeśli nie -36 % to
holon czekam na odpowiedź
może -20%?