Porozmawiajmy o Ogame.
Ponieważ zdanie GA znam (logi gry wskazują, że było używane oprogramowanie automatyzujące). Ciekawi mnie zdanie innych graczy. Poddaje się pod wasz osąd. Ciągle podkreślam i będę podkreślał, że nic nie używałem. Dlaczego zakładam ten temat? Ponieważ liczę, że wyjdzie z tego merytoryczna rozmowa i może się zmieni spojrzenie administracji na boty. Może, choć płonne nadzieje, przestaną banować niewinnych, a zajmą się prawdziwymi oszustami?
Przeszło tydzień temu zakończył mi się ban na Quantum za moje rzekome używanie niedozwolonego oprogramowania. Temat zakładam dopiero teraz, bo nie było czasu ani zdrowia zejść nawet z urlopu a co mówić o napisaniu rozległego tematu.
Do tamtej pory było to słowo przeciwko słowu. I pare osób pisało, że zazwyczaj w takich przypadkach jest coś narzeczy. Ciężko się z nimi nie zgodzić, ale to ciągle było słowo przeciwko słowu.
Teraz zagram w otwarte karty. Ogame tracker zbierał dane na temat mojej gry od 5 grudnia, kiedy go zainstalowałem. Przy założeniu, że konto wyciągnąłem z cmentarza 7 września ubiegłego roku, a po raz pierwszy od tego czasu urlop zdjąłem 24 października ubiegłego roku. Wrzucę tutaj pare screenów z małym komentarzem, a wy drodzy gracze, ocenicie czy te dane z OGT potwierdzą używanie bota.
Nie wiem czy te dane można zmanipulować. Jeśli tak, to nie umiem tego zrobić.
Proszę o spokojną, merytoryczną rozmowę. Jeśli uważasz, że używałem bota to napisz dlaczego. Jeśli uważasz, że go nie używałem to napisz dlaczego. Jeśli nie masz do napisania nic konstruktywnego, nie pisz. Ten temat nie ma być "płaczem". Ma tu być jak najwięcej suchych danych, merytoryki.
moje zainstalowane dodatki do chrome. na nim najwięcej czasu spędzam.
grudniowe ilości ataków początek grudnia spędziłem na L4 więc jest w tym okresie sporo ataków.
ilości, które wtedy wyfarmiłem. w grudniu.
styczniowe ilości ataków. podobnie jak początek grudnia tak i początek stycznia (2 stycznia byłem jeszcze w pracy, inwentaryzacja) spędziłem na L4. Od tamtego czasu Marichuana się ze mnie śmieje, że powinienem zmienić nick na L4. od 6 stycznia wróciłem do pracy. Ban wszedł 26 stycznia, więc później nic nie ma. Pojedyncze picki w ilościach ataków to zazwyczaj niedziele, lub dni, bardzo luźne i po pracy mogłem trochę więcej posiedzieć niż zazwyczaj.
ilości wyfarmionych surowców. w styczniu.
wydobycie. sukcesywnie rosło, po powrocie wyrównałem metal na 46, podniosłem kris na 37 i zacząłem robić metal na 47.
zresztą, w co inwestowałem potwierdza mmorpg-stat
surowce z ekspedycji, sporadycznie udawało mi się z nich wyciągnąć więcej niż 1kkk. raczej wtedy kiedy w pracy był luźniejszy dzień i z kiwiego na telefonie albo firmowego kompa puściłem expy. Farmić w pracy, na początku farmiłem, ale zaczęli się czepiać.
Spore przyrosty punktowe? Oczywiście, zdaję sobie z tego sprawę, że małe nie są. Nie mniej ogromne nadwyżki dexu z farmienia przeznaczałem na handel. Część tylko na badania i formy życia, te drugie jeszcze u mnie raczkowały, tych pierwszych nie skracałem. Było tego dexu sporo, często około 1,5kkk tygodniowo, kiedy tylko na 2 największych dni na screenach sumarycznie wyszło mi tego deu 400kk. Nie używałem handlarza, zwyczajnie oszczędzałem anty na relokacje na 8 pozycje. Kredyt hipoteczny nie pozwala na zakup anty w ilościach większych niż raz w miesiącu maks 200zł. Handel szedł z innymi graczami, bodaj od stycznia (nie pamiętam dokładnie) z jednym z graczy ze ścisłej czołówki. Nie będę pisał z kim. Wyśle mu ten temat, jeśli zechce to potwierdzi. Wprowadzenie sztywnego przelicznika 3-2-1 mnie ucieszyło.
Jak farmię? Sondy dla mnie to byłaby męczarnia bo jak latały farmienia to miałem czas na gotowanie, sprzątanie, zmywanie. Wysyłałem pionierów. skanowanie okolicy po 50 układów w lewo i 50 w prawo, AGR robił tabelkę. scrollem klikałem w ilość pionierów, wskakiwałem do zakładki obok 3x szybki enter. scrollem zamykałem zakładkę po czym kasowałem skan w tabelce. i tak puszczałem na jedną okolice zazwyczaj max 3 fale (około 1,5 godziny). Mogę nagrać film jak to robię i wrzucić.
Specjalnie pod farmienia zbadałem ostatnio komputerową na 22 poziom, miałem odpalone wszystkie przedmioty pod sloty flot. mimo, że ekspy mi nie dawały tyle co widziałem, że potrafią dać to te sloty też miałem odpalone. Specjalnie pod farmienia badałem napęd nadprzestrzenny na 18 poziom i przymierzałem się do komputerowej na 23.
Można zauważyć, że w chrome mam otwarte drugie okno. Jest ono otwarte na drugim monitorze, na nim w trakcie gry w Ogame, jak i inną grę, w którą grywam na zmiane z Ogame (wtedy konto leży na cmentarzu). Na nim oglądam filmy oraz materiały na tematy, które mnie interesują. Zainteresowania mam rozległe.
Moja opinia? Podejrzewam, że bot dałby większą równomierność w ilościach wysłanych ataków. U mnie ilości potrafią być bardzo różne.
Jeśli jest coś, co ktoś będzie chciał abym podesłał to niech pisze, doślę.
Pozdro.