jaki jest % szans na znalezienie przedmiotu ? ktoś wie ?
Event = Przedmioty na Ekspedycji (16.01-19.01.2025)
-
- Gra
- smOOk
-
-
Traker Ci tego nie policzy bo jest limit 7 w miesiacu i 1 na dzien czy jakoś tak wiec 0.5% które mi pokazuje to może być równie dobrze 5%. Zwykle sie znajduje w ciagu dnia jak limit niewyczerpany, a potem masz 0%. Po tygodniu znajdywania masz 3 tygodnie pusto - analogiczne.
Na ,,evencie,, jak bedziesz miał limit wyczerpany, to prędej spodkasz wielkich obcych lub 10 handlarzy z rzędu. O dziurze nie mówie, bo ona akurat lubi się trafiać kilka w fali znienacka.
-
Traker Ci tego nie policzy bo jest limit 7 w miesiacu i 1 na dzien czy jakoś tak wiec 0.5% które mi pokazuje to może być równie dobrze 5%. Zwykle sie znajduje w ciagu dnia jak limit niewyczerpany, a potem masz 0%. Po tygodniu znajdywania masz 3 tygodnie pusto - analogiczne.
Na ,,evencie,, jak bedziesz miał limit wyczerpany, to prędej spodkasz wielkich obcych lub 10 handlarzy z rzędu. O dziurze nie mówie, bo ona akurat lubi się trafiać kilka w fali znienacka.
To nie jest tak że jest limit 7 w miesiącu czy 1 na dzień.... W poprzednim miesiącu miałem 11 itemow, dzisiaj 2 w jednej fali expa... Więc tutaj bardziej niż limitów doszukiwał bym się raczej małego procentarzu , procent szansy jest bardzo mały. Widziałem jak w miesiącu ludzie mieli po 17, 18 a czasami po 2 ,3 dziennie.
-
Jest dokładnie tak jak mówe, z tym że event polega na tym że owy limit jest zwiększony, jak dobrze pamiętam, do 5 przedmiotów.
bardziej niż limitów doszukiwał bym się raczej małego procentarzu , procent szansy jest bardzo mały. Widziałem jak w miesiącu ludzie mieli po 17, 18 a czasami po 2 ,3 dziennie.
To że mają 2-3 dzienne to tylko dowodzi tylko tego, że szasna jest rzeczywiście względnie duża. A jaka? Nie mam zielonego pojęcia.
-
-
Ogólnie każdy miesiąc to procent w okolicy 0.30% plus minus 0.27- 0.31
Ogólnie się zgadzam, chociaz nie mam pewności czy chcesz wykazac bład w moim rozumowaniu czy potwiedzasz to co mówię?
Ja dostaję w miesiącu 7 z rzędu a potem długo nic, na ewencie możesz dostać 5 na dzień, tu dostałes w fali 2 (trwa ewent), więc szansa jest duża, może nie aż 5%, ale na pewno nie tyle ile wychodzi ci średnio, bo ta średnia uwględzia to że 3/4 czasu masz 0 trafień przez wyczerpany limit.
Tak na tę najprostrzą logikę dla tygodnia trafień w miesiącu z twoim procentem.
7/30 x = 0,3%
x = 1,28%
Ten wynik jednak też jest bledny bo bez ewentu jak trafiasz itemek szybko na początku dnia to potem już nie możesz i kolejne 100 ekspów zaniża ten procentaż. Stąd rzuciłem że to może być nawet 5% żeby wyolbrzymic problem. Dobre pytanie ogólnie, może ktoś to zmierzy
-
Właśnie w kolejnej fali dostałem następny, czyli już dziś 3 i 8 w miesiącu. Ale weźmy pod uwagę że często przy tych eventach przez cały czas jego trwania nie dostaje się żadnego co by po jego zakończeniu dostawać co chwila. Pseudo RNG jakie tutaj generuje te procenty zapewnie też swoje robi a jak sam piszesz można powyciągać wnioski.
Natomiast co do limitu... To nie jest on w żadnym wypadku sztywny. Przynajmniej takie wnioski wyciągam z innymi osobami. Limit nie istnieje. Tak samo jak nie istnieje limit czarnych dziur. A jedynie jest on generowany przez pseudo RNG i procenciki.
-
O limicie dziur nie słyszałem, ale z itemami idzie znaleźć posty Rudej czy smoki. Ja zazdrosze bo niestety mam teraz właśnie limit wyczerpany (w zeszłym tygodniu)
- latam od rana i żadna dopałka nie wpada j...ana.
-
to ktos te przedmioty podczas eventu w ogole znajduje? Grajcie w totka ludzie...
ja nigdy w zyciu nie znalazlem nawet jednego. Dopalacze do energii czy tam kopalni owszem, poza eventem - ale podczas nigdy w zyciu nic nie znaleziono...
pisalem na ten temat tickety i zawsze odpowiedz byla taka sama - mam pecha. Co do czarnych dziur i limitu - watpie zeby istnial bo jak ruszylo aries to po tygodniu dali ten event i mialem 5 dziur w jeden dzien :)...
-
to ktos te przedmioty podczas eventu w ogole znajduje? Grajcie w totka ludzie...
ja nigdy w zyciu nie znalazlem nawet jednego. Dopalacze do energii czy tam kopalni owszem, poza eventem - ale podczas nigdy w zyciu nic nie znaleziono...
pisalem na ten temat tickety i zawsze odpowiedz byla taka sama - mam pecha.
Ja wyjątkowo teraz w trakcie eventu znalazłem 4 itemy i jestem w szoku -.-
-
1,2 przedmiotu na evencie hehe
Taka smutna prawda
Jak i np. w innych evemtach z anty chociażby.
Też 9x ,a łupy 2-3 na dzień