Zmiana konfiguracji serwera Kalyke

• Proponuję następujące zmiany

Prędkość flot pokojowych z x2 zmienić na x3

Prędkość flot obronnych z x1 zmienić na x2

Każdy przez te pół roku mógł się przyzwyczaić i zobaczyć czy mu się podoba większa prędkość transporterów przy zwożeniu surowców
    oraz GS przy FSach
    Każdy wyrobił sobie o tym zdanie, zna wady i zalety owej zmiany, nie uważam że należy tłumaczyć tego ponownie i przekonywać bo raczej niczyjego zdania nie zmienimy i każdy zagłosuje wedle własnego uznania ;)
    Proponuję również zmianę prędkości flot obronnych (tych które lecą na misję zatrzymaj czyli najczęściej podstawkę), aby urozmaicić również grę flotą dla tych którzy tak grają
    Zapraszam do kulturalnych odpowiedzi
    mam nadzieję że jeśli ta zmiana wejdzie w życie to nasze uni będzie na tyle różne ustawieniami od u68 iż nigdy nikt nie pomyśli o fuzji tych obu uni :)

A Ruda poproszę o ankietę w grze jeśli faktycznie będzie odzew pozytywny dla pomysłu :)

• Dobry Wieczór,

wybaczcie proszę goscinny wpis - gram na Uni Yin i proponowane przez kolege parametry są identyczne z tymi, jakie mamy na Yin obecnie. Ze swojej strony obie zmiany polecam bedac nimi bezposrednio zainteresowanym - gdyby weszly w zycie dla mnie i wielu, wielu osób Kalyke stanie sie oczywistym wyborem podczas kolejnego łączenia serwerów.

Dodac jedynie od siebie moge korzysci, jakie Wam przyniesc moga takie zmiany:

1. zmiana predkosci pokojowej to znaczace skrócenie czasu lotu ekspedycji a co za tym idzie ogromne udogodnienia dla odkrywców latajacych ekspedycje wlasnie - mozna o wiele wiecej ekspedycji na dobe odbyc, cos o tym wiem :)

2. zmiana predkosci floty obronnej (zatrzymaj) to ogromne urozmaicenie dla grajacych flotą dzialajace raczej na korzysc slabszych niz silniejszych graczy - do tej pory zbyt silni dla Was przeciwnicy nie beda juz tak bezkarni, jesli w ramach sojuszu czy ukladu zorganizujecie sie w obronie, a podstawienie kilku flot pod atakujacego, gdy macie przewage podwojnej predkosci - stanie sie mozliwe i latwe. Niejeden pewny siebie atakujacy polegl na tym manewrze ;)

Raz jeszcze przepraszam za 3 grosze w temacie (jeszcze) nie mojego Uni, serdecznie pozdrawiam.

• Czekam na fuzje i mam zamiar dołączyć do kalyke więc dwa razy tak.

To akurat bardzo mocny argument przeciwko zmianie :trollface:

“The monsters were never

under my bed.

Because the monsters

were inside my head.

I fear no monsters,

for no monsters I see.

Because all this time

the monster has been me.”

:fa:

• Ja jestem za ankietą :)

P.S. gdzie ankietowa maruda, niszczycielka dobrej zabawy ciap

“The monsters were never

under my bed.

Because the monsters

were inside my head.

I fear no monsters,

for no monsters I see.

Because all this time

• Mnie się nie podobała zmiana na x2, tym bardziej aż mnie razi propozycja zmiany na x3.

Wróćmy na x1.

Ale jak to prędkość flot obronnych na x2? Przecież agresorzy będą mieli wolniejsze statki! Dać też wrogie na x2!

Dziękuję.

• Mnie się nie podobała zmiana na x2, tym bardziej aż mnie razi propozycja zmiany na x3.

Wróćmy na x1.

Ale jak to prędkość flot obronnych na x2? Przecież agresorzy będą mieli wolniejsze statki! Dać też wrogie na x2!

Dziękuję.

wróć to Ty do psychiatryka

“The monsters were never

under my bed.

Because the monsters

were inside my head.

I fear no monsters,

for no monsters I see.

Because all this time

• wróć to Ty do psychiatryka

Po co Ci w ogóle ta ankieta? Chcesz szybciej zwozić surowce między urlopami?

Ankiety są po to, żeby każdy miał szansę wyrazić swoje zdanie w wymierny sposób. Przy ostatniej zmianie mimo przeraźliwego ryju przeciwników zmian i zdrowego rozsądku okazało się, że społeczność Kalyke przyjęła propozycję z niemałym entuzjazmem. W tym przypadku nie wiem jeszcze czy chciałbym zmiany na x3 natomiast przeprowadzenie ankiety nic nie zaszkodzi. Ponadto stara baba z u68 będzie znów mogła przez chwilę żyć złudzeniem, że ma jakikolwiek wpływ na cokolwiek ♥️

“The monsters were never

under my bed.

Because the monsters

were inside my head.

I fear no monsters,

for no monsters I see.

Because all this time

• Proponuję jeśli już mają być zmiany:
    1.pokojowe zostawić x2 lub dać x1 tak jak było tu od początku

2.obronne ustawić x2 dla urozmaicenia dla flociarzy... były albo i nadal są uni z takimi parametrami względem wrogich misji i grało się Ciekawie

Jeśli juz coś robić to tylko poprzez ankietę w grze oraz dla kont będących na uni minimum 3 miesiące a marzeniem by było dodać tylko dla dłuższy czas aktywnych kont by wyelimnować głosy mulciaków idlaków itd:D

• Cześć :). Ja akurat jestem przeciwko zmianom prędkości flot. Przyzwyczaiłem się do tych, które są obecnie.

Argument, że zmiana prędkości flot zapobiegnie ewentualnej fuzji z U68, jakoś do mnie nie dociera: jeśli ktoś "na górze" podejmie decyzję o połączeniu tych dwóch uniwersów, to nie będzie zwracał uwagi na prędkości flot, ładowność sond i inne duperele, co widzieliście przy ostatniej fuzji. A w przypadku, gdyby rzeczywiście doszło do takiej fuzji, łatwiej jest się przestawić z prędkości x2 na prędkość x1, niż z prędkości x3 lub x4.

Odnośnie ankiety: pamiętajcie o tym, że jeśli ankieta wyjdzie na minus (bez zmian), to może minąć trochę czasu (kilka miesięcy), zanim team zdecyduje się na jej powtórzenie...