Dalej zero planet i całej reszty

🏆 Ukryte trofea (★★★★★★) - dyskusja
-
-
Uwaga, mam potwierdzenie, że synchronizacja osiągnięć obecnie jest zepsuta, na pewno nie działa po przeniesieniu konta do innego lobby, prawdopodobnie też może nie działać przy fuzji (choć tu głowy nie dam, bo to w teorii nadal to samo lobby).
-
Uwaga, mam potwierdzenie, że synchronizacja osiągnięć obecnie jest zepsuta, na pewno nie działa po przeniesieniu konta do innego lobby, prawdopodobnie też może nie działać przy fuzji (choć tu głowy nie dam, bo to w teorii nadal to samo lobby).
tu nie ma co potwierdzać i wyciągac króliki ze skarpety. To jest już wiadome że żadnej synchro po fuzji nie ma. Progresy wielu osiagnięc po przeniesieniu kont na nowe serwery po prostu się wyzerowały i jakoś wątpię że ktoś to naprawi.
-
tu nie ma co potwierdzać i wyciągac króliki ze skarpety. To jest już wiadome że żadnej synchro po fuzji nie ma. Progresy wielu osiagnięc po przeniesieniu kont na nowe serwery po prostu się wyzerowały i jakoś wątpię że ktoś to naprawi.
No akurat ja królika ze skarpety nie wyciągam, gadałem z osobą z teamu GF i problem faktycznie występuje, już to przekierowali do naprawy, ale oczywiście "nie wiemy, kiedy to nastąpi".
-
nie wiemy, kiedy to nastąpi
Tak jak z debuffem będzie - problem rozwiaze się sam, tyle że za 3/4 roku, a za 2 lata do następnej fuzji miejmy nadzieje... a może i ogarną sytuacje z cmentarzem.
Moje rozwiązanie jest takie:
1. Osiągniecia z licznikiem powinny być zapisywane w lobby a nie na koncie np. wysłane w tym lobby ekspy tam się zliczają ;
2. przekazywanie konta oznacza, że ma licznik na 0, bo ten jest w lobby, a nie w koncie,
3. Jak np. gram na 3 kontach, to każde ,,pracuje,, na te osiągniecia, a po fuzji nie ma problemu.
Proste, logiczne i eleganckie rozwiązanie.
Osiągniecia z licznikiem to - licek, import, te z ekspów, czyli wszystkie te, których realnie na koncie nie ma bo są historyczne - np. obrona 100k lub ukryte 100 osób z buddy sie nie kwalifikuje.
-
No akurat ja królika ze skarpety nie wyciągam, gadałem z osobą z teamu GF i problem faktycznie występuje, już to przekierowali do naprawy, ale oczywiście "nie wiemy, kiedy to nastąpi".
jesli naprawia
-
Uwaga, Poszukiwacza legend można zdobyć przynajmniej teraz za samą rejestrację na rosyjskim Dione. Edyta: najwyraźniej na innych uniwersach też teraz wszystkim to wpada, zatem prawdopodobnie dostaniecie to po zalogowaniu się na swoje konta.
-
Poszukiwacz legend zdobyty!
Czyżby 5 lipca były urodziny założyciela ogame - Legor? Cóż za ego
A więc jednak 365 dni bez urlopu to będzie ostatni sekretny numerolog.
edit________
Zaktualizowałem nowe ustalenia z osatnich 2 miesiecy w głownym poście. Jest tam chyba wszystko.
-
Uwaga, Poszukiwacza legend można zdobyć przynajmniej teraz za samą rejestrację na rosyjskim Dione. Edyta: najwyraźniej na innych uniwersach też teraz wszystkim to wpada, zatem prawdopodobnie dostaniecie to po zalogowaniu się na swoje konta.
Tak, wystarczy się zalogować. Spieszcie się, następna szansa za rok.
Crysis kiedy najwcześniej może wpaść osiągnięcie 365 bez urlopu?
-
Pewnie w dniu wejścia osiągnięć do gry. I nie wcześniej. Gdyby wcześniej miało wpaść już by wielu ludziom powpadało, w tym mnie.
Trzeba też zaznaczyć że fuzja resetuje to osiągnięcie. Więc ci co na fuzje idą zaczynają od zera.
-
Pewnie w dniu wejścia osiągnięć do gry. I nie wcześniej. Gdyby wcześniej miało wpaść już by wielu ludziom powpadało, w tym mnie.
Trzeba też zaznaczyć że fuzja resetuje to osiągnięcie. Więc ci co na fuzje idą zaczynają od zera.
Już zgłosiłem ten problem z resetowaniem przez fuzję, bo okazało się, że jak oddasz konto giftcodem (w moim przypadku: zmiana lobby xD), to się nie synchronizują prawidłowo.
-
mialem x2 urlop w maju - mimo tego dostalem dzisiaj to osiagniecie
mysle ze 365 bez urlopu nie ma nic z tym wspolnego
Już zgłosiłem ten problem z resetowaniem przez fuzję, bo okazało się, że jak oddasz konto giftcodem (w moim przypadku: zmiana lobby xD), to się nie synchronizują prawidłowo.
a co ma do tego oddanie konta - skoro nikt przy fuzji konta nie oddawał. Moze ty oddawałeś / handlowałeś . No chyba iż gra fuzję "rejestruje" w ten sposób.
Skasowane liczniki na wielu osiągnięciach po fuzji dalej nie są naprawione więc ni jak się to ma do oddawania konta. -
kiedy najwcześniej może wpaść osiągnięcie 365 bez urlopu?
17.10.25 (lub dzień poźniej). Pytanie czy trzeba się zalogowywać każdego dnia przez rok, czy wystarczy nie właczać urlopu i wchodzić raz w tyg.
Skasowane liczniki na wielu osiągnięciach po fuzji dalej nie są naprawione więc ni jak się to ma do oddawania konta.
To już wiemy.
Licznik kasuje się gdy:
1. Konto zmienia lobby
2. Konto zmienia uniwersum przez fuzję.
3. Hipotetycznie konto trafia i wraca ze cmentarza - czy ktoś to może sprawdzał? Na moją logikę pasuje.
-
edit________
Zaktualizowałem nowe ustalenia z osatnich 2 miesiecy w głownym poście. Jest tam chyba wszystko.
Jestem na urlopie i zgarnąłem tą nagrodę , a 1,5 przez tydzień wcześniej się nie logowałem, bo byłem w Rumunii.
W ciągu roku zmieniałem lobby. -
edit________
Jestem na urlopie i zgarnąłem tą nagrodę , a 1,5 przez tydzień wcześniej się nie logowałem, bo byłem w Rumunii.
W ciągu roku zmieniałem lobby.Ale my nie mówimy o tej
Ta zgarniał każdy kto sie "danego dnia" zalogował.
Mówimy o osiągnięciach takich jak 365 dni bez urlopu przykładowo, czy kilku innych które "mają licznik". A te liczniki przy fuzji się wyzerowały jak osiągnięcie z urlopem - przy fuzji lądujesz na urlopie po przeniesieniu konta.
-
Panowie i Panewy, pytanko odnośnie tego osiągnięcia z rabunkiem pożywienia. Czy ktoś wie/domyśla się czy tą tajemniczą liczbę trzeba ukraść na raz w jednym ataku, czy też w tle działa jakiś licznik który zlicza wszystko podobnie jak artefakty, surowce na ekspach itp.
Może wystarczy kraść po 1-2kk i w końcu też się to osiągnięcie zdobędzie? Widziałem post, gdzie ktoś zrabował 890kk pożywienia i mu wpadło osiągnięcie. Jednak może być tak że liczba wynosi 1kkk, gość już miał wcześniej zrabowane powiedzmy 200kk i to mu tylko pozwoliło przekroczyć 1kkk łącznie ?
-
Widziałem post, gdzie ktoś zrabował 890kk pożywienia i mu wpadło osiągnięcie. Jednak może być tak że liczba wynosi 1kkk, gość już miał wcześniej zrabowane powiedzmy 200kk i to mu tylko pozwoliło przekroczyć 1kkk łącznie
Nikt tego raczej nie wie, wyedytowałem wczoraj 1 post w tej sprawie, chodzi o to co pisał gracz Republika.
Jesteś ciekawy to sprawdź - kradnij np. po 100kk. Pytanie jak to odkryto - ktoś farmił z nieodznaczonym rabunkiem jedzenia, dostał trofeum a nie wiedział co się stało, dał znać komuś mądrzejszemu i ten ktoś to odkrył na nowo, bo rabunek z 10kk i 100kk nie wyszedł, a z 1000kk zadzałał.
Zgadzam się to może też być suma lub konkretna liczba. Daj znać co z tego wyszło.
niszczyciel przekąsek - weszło mi jak zrabowane zostało
890,349m
nie wiem czy kiedykolwiek wcześniej rabowałem pożywienie - raczej na 100% nie -
planowałem że naklepie jedzenia u siebie, i będę wysyłał paczkami po 134kk na jakieś idlaki i od razu słał atak i zgarniał 75% - 100kk (odkrywca) i zobaczę czy i po ilu razach wpadnie osiągnięcie. Wtedy bym potwierdził nie tylko że suma działa, ale także zawęziłbym liczbę z dokładnością do 100kk... tylko czy to jest legalne takie słanie na idlaki i odbieranie 5 minut później? nie powinno chyba być problemu? bo nie chciałbym za głupotę bana wyłapać :D:D może ktoś z teamu się wypowie czy takie coś jest legalne??
...można słać na tego samego idlaka, tylko że pierwsza fala musi być 134kk, po pierwszym ataku zostaje 34kk więc potem dosyłać już tylko 100-101kk, bo przed atakiem zawsze będzie ~134kk, 75% atak zgarnie ~100kk, a po ataku zostanie ~34kk, no i zliczać ile pakietów po 100kk wpadnie zanim osiągnięcie się zaświeci. A że jest to idlak to zasada 6 ataków na dobę nie ogranicza
-
jestem na 100% prawie pewny ze nie zrabowalem wczesniej jedzenia bo a) nie jestem flociarzem i nie latam b) moze podczas eventow (zaatakuj nieaktywnego gracza - wskakiwalo cos ) - ale zebym 110mln zgarnal? jak na eventach wysylam 100ow ? nie sadze
edit:
sprawdzilem ostatnie RW bo mialem teraz to zadanie -> nie rabuje pozywienia
sprawdze na uni sezonowym - zaczne gromadzic pozywienie - tam nie mam ani 1 pozywienia zrabowanego