Ukryte trofea (★★★★★★) - dyskusja

• Coś jest, ale muszę to znaleźć.

W przypadku Ghosta osiągnięciem nie jest liczba punktów, tylko ilość czasu, którą on musi poświęcić na klikanie każdej paczki z osobna. Tzn. ile prądu mu pożera komputer z włączonym botem, bo nie wierzę, że to ręcznie robi. XD

• W końcu znaleziony jeden z graczy (scorer), który odblokował Aukcjonera/Licytatora.

Kolejność wskazuje na trofeum ostatniego Supretropiciela lub pierwszego Sekretnego Numerologa. Niestety wiele to nie wnosi...

UT-Licytator-kolej.png

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Liczykrupa zdobyta przy takim ustawieniu. Zdobyte 7000 trytu, a nagrody odebrane w ok. 20 sekund.

Liczykupa-nagrody.png

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Ja się tak zastanawiam czy przypadkiem jedno z ukrytych nie będzie związane z osiągnięciem jakiegoś absurdalnie wysokiego poziomu dowolnego budynku na planecie i myślę tutaj o np. 90+ lub może nawet 99 w jedynym z tych dwóch pierwszych budynków FŻ (ten pierwszy od populacji i ten drugi od jedzenia). Bo to chyba jedyne budynki, które idzie realnie ogarnąć na 99 poziom i nie kosztuje to jakiś trylionów czy tryliardów surowców. (a w większości każdy ma te budynki jakoś koło 70-75 poziomu)

Ja nie mam jak tego sprawdzić na PTS (bo nie mam tylu surowców a nie chce mi się tam "grać") - czy ktoś może coś takiego sprawdzał? Bo chyba nie było póki co żadnego ukrytego osiągnięcia za budynek na planecie (a jest za budynek na moonie) :/

Ot taki pomysł.

• To kicha xD chyba że trzeba mieć 99 na obu i na wszystkich FŻ na jednej planecie XD

To z pozostałych głupich pomysłów jakie mam zostają:

- strata jakieś znacznej floty na ekspedycji lub jakiś specyficzny skład floty, który wpada w czarna dziurę i nie wraca (coś pokroju 6969 recków/kolonizatorów, może GS - czegoś czego normalnie się tam nie wysyła. Ale tutaj właściwie jest nieograniczona ilość kombinacji to gg :S)

- zdobycie najmniejszego możliwego księżyca lub zdobycie moona z 1% starcia

- znalezienie najmniejszej (i tutaj ciekawe jak do tego dochodzą te bonusy +25/+30 pól z ustawień Uni)/najzimniejszej/najcieplejszej możliwej planety

- coś z boosterami (jakaś specyficzna kombinacja na X planetach, odpalenie 4x platynowe na 10-15 planetach, może odpalenie wszystkich możliwych boosterów naraz wliczając te od flot/ekspedycji)

Choć te z moonem, planetami, z boosterami może zostały już sprawdzone. No chyba że te pozostałe ukryte nie są za coś jednorazowego a za coś w stylu "zrób XXX moonów na jednym uni".

• Zdobycie moona, z tego, co wiem, było testowane, najmniejsze moon/planeta - wątpię, przede wszystkim nie są znane te wartości, a istniałaby bardzo duża szansa, że nikt nigdy by tych osiągnięć nie zdobył.

• Liczykrupa zdobyty po zrobieniu wszystkich zadań pierwszego dnia i odebraniu nagordy - sztabu na 3 dni, wszystko w mniej niż 5 minut od aktywowania się eventu z nagrodami (nie wiem, czy czas ma znaczenie, ot piszę).

• Dostałem osiągnięcie Licytator, wygrałem dwie licytacje pod rząd... Ogólnie mam wygranych masę licytacji, może chodzić o łączną sumę wydanych w licytatorze surowców?

Samo wygranie 2 licytacji pod rząd nie daje osiągnięcia, ale czy mógłbyś zdradzić:

1. Co to były za przedmioty?

2. Ile dałeś za nie w sumie?

3. Czy wydarzyło się coś szczególnego, typu obie licytacje wygrane zostały w "ostatniej sekundzie"?

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Na 99,99% jest to związane z liczbą wygranych aukcji lub liczbą licytacji sumarycznie, bo widzieliśmy, jak dostawali to goście za wygranie licytacji z jedną ofertą na 1k. Tylko nie wiemy, ile dokładnie tych wygranych/ofert trzeba.

• Dostałem osiągnięcie Licytator, wygrałem dwie licytacje pod rząd... Ogólnie mam wygranych masę licytacji, może chodzić o łączną sumę wydanych w licytatorze surowców?

Samo wygranie 2 licytacji pod rząd nie daje osiągnięcia, ale czy mógłbyś zdradzić:

1. Co to były za przedmioty?

2. Ile dałeś za nie w sumie?

3. Czy wydarzyło się coś szczególnego, typu obie licytacje wygrane zostały w "ostatniej sekundzie"?

Wygrałem ośmiornicę srebro za 1000, kupiłem ją gdzieś na początku, nikt nie przebijał. Poprzedni przedmiot podobnie, kupiłem za 1000. Ogólnie na uni na którym gram wygrałem masę licytacji, mam ponad 1000 przedmiotów, masę aktywowałem. Wg mnie chodzi o to że wygrałem daną liczbę licytacji lub wydałem w nich określoną liczbę surowców. W licytacji po której dostałem osiągnięcie, nie stało się nic nadzwyczajengo.