Ukryte trofea (★★★★★★) - dyskusja

• one mają kształt identyczny jak cała reszta

Być może, dlatego well wisher bardziej moim zdaniem pasuje do ,,Supertropiciela,, bo ,,To musi być przypadek,, odnosi się do floty dla różnych losowych przypadków. Cekaw jestem dlaczego więc nie ma z ekspedycji trofeum skoro od wprowadzenia osiągnieć przeprowadzono ich z kilka milionów. Może trzeba np. zebrać wszystkie możliwe wyniki lub znaleźć konkretną ilość surowca, może własnie taką ,,zbieraczową,, żeby było trudniej. Jakby ktoś chciał sprawdzać, walka GS z piratami (piraci ucekają w popłochu) nie daje trofeum.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Może i tak, byloby to dość werdne gdyby trzeba znaleźć np 6969 anty.

6969/9 = 774, co można np. znaleźć np. na ewencie jako średni maks. 700 +10,5% bonusu do anty- 9x(700+700*0.105).

Druga sprawa to ilość ekspów -

a) wyczerpanie układu czyli około 100 w układzie w kilka godzin lub

b) przez cały dzień np. 300.

Tu pytanie techniczne - czy się da 300 ekspów jednego dnia zrobić - trokpol??

Mi wychodzi że teoretycznie przy 15 slotach 300/15=20 fal, czyli 24/20=1,2 = 1godz i 12min na lot. Problem w tym ze ze 20 opóźnień by było, przyspieszeń nie liczę.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Tu pytanie techniczne - czy się da 300 ekspów jednego dnia zrobić - trokpol??

Da się, ale nie uda się każdemu. Spełnione muszą być warunki - 16 slotów ekspedycji, predkość floty pokojowej x5 (lub więcej). Wówczas przy odrobinie szczęścia (opoźnione ekspedycje) się uda..

Przy prędkości pokojowej x3 i 15 slotach jestem w stanie uzyskać 265-268

• nie wiem jaka to prawda, bo jeszcze mi sporo brakuje, ale przy osiągnięciu 100% czy tam 99,99% bonusu odkrywcy podobno dochodzi jeszcze jeden slot do ekspów wtedy mając 16 slotów zakładam że 300 ekspów jest w 24h do osiągnięcia :), a zwłaszcza przez pro eksperta od ekspedycji @Trokpola :)

P.S pisząc posta nie wyświetlił mi się wcześniejszy post trokpola :)

• Nie liczylem tego, ale wydaje mi sie, że taniej bedzie uzyskać 16 slot przez astro lvl 36 ;) Mam obecnie nieco ponad 66% bonusu odkrywcy i dojscie do kolejnego slota, czyli 100% zdaje się być horrendalnie drogie.. Ale obiecuje sprawdzić, tak w ciagu roku, bo chwilo praca wygnała mnie na urlop w grze, mysle, że przesiedze na nim az do naszego majowego spotkania ;)

• A co do samego zadania, to też bym obstawiał, że na ekspedycjach też jest jakieś ukryte zadanie. Ale w związku z tym, że tu jest naprawdę duzo kombinacji, to już trafienie jakiejś konkretnej ilości surki czy statków (np 6969 SS) jest bardzo trudne. Nie wspominając już o jakiejś kombinacji coś + coś, albo kilka razy coś...

• Powtórzę: nie ma to sensu. Wszystkie odkryte do tej pory sekretne osiągnięcia nie mają swojego odzwierciedlenia w jawnych osiągnięciach (nie licząc fabryki robotów na 20, ale praktycznie nikt czegoś takiego nie budował wcześniej). Ekspedycje mają akurat aż 4 osiągnięcia: surowce, statki, liczba lotów, antymateria, może o czymś jeszcze zapomniałem.

• Ekspedycje mają akurat aż 4 osiągnięcia: surowce, statki, liczba lotów, antymateria, może o czymś jeszcze zapomniałem

Tak, jeszcze jest handlarz z ekspedycji. Zgodze się że dużo tego ale ,,to musi być przypadek,, to zadania które polegają na wysłaniu floty i losowaniu - jest losowanie 69 artefaktów, zniszczenia GS vs LM, nonsensownego ataku kolonkami i obrony przed pokręconą ilością sond. Ekspedycje to idelany przykłado losowosci w grze a czegoś tu definitywnie brakuje bo well wisher to jest raczej typ 2. Sa jeszcze kolonizacje ale wątpie bo to osiągniecie by jużzostało odkryte

• Dlaczego liczycie 100%? Wystarczy 50% i jest dodatkowy slot ekspedycji. Przy 100% są dwa dodatkowe.

Wiedziałbyś, gdybyś powyzsze czytał ze zrozumieniem. Aby myslec o 300 ekspedycjach na dobę trzeba miec 16 slotów, zatem albo slot nr 16 wynikający z 100% bonusu odkrywcy albo wynikajacy z 36 poziomu astrofizyki. Slot nr 15 za 50% odkrywcy to oczywista oczywistosc ;)

• Ale gdyby pozbyć się tych opóźnień to wystarczy 15 slotów? Astro 36 nie brzmi realnie..:trollface:

Wpadlem na coś - bo z tego co wiem, jak układ jest zapchany - ponad 100 ekspów w kilka godz. to wyniki ekspów to same puste raporty, wiec teoretycznie nie bylo by opóźnień i szło by to sprawdzić? Trzeba by do tego z 2-3 przyjaznych kont do pomocy w układzie..:evil:

• Ale gdyby pozbyć się tych opóźnień to wystarczy 15 slotów? Astro 36 nie brzmi realnie..:trollface:

Wpadlem na coś - bo z tego co wiem, jak układ jest zapchany - ponad 100 ekspów w kilka godz. to wyniki ekspów to same puste raporty, wiec teoretycznie nie bylo by opóźnień i szło by to sprawdzić? Trzeba by do tego z 2-3 przyjaznych kont do pomocy w układzie..:evil:

NIektórzy mają astro na 37

• Dlaczego liczycie 100%? Wystarczy 50% i jest dodatkowy slot ekspedycji. Przy 100% są dwa dodatkowe.

Wiedziałbyś, gdybyś powyzsze czytał ze zrozumieniem. Aby myslec o 300 ekspedycjach na dobę trzeba miec 16 slotów, zatem albo slot nr 16 wynikający z 100% bonusu odkrywcy albo wynikajacy z 36 poziomu astrofizyki. Slot nr 15 za 50% odkrywcy to oczywista oczywistosc ;)

no i mam nowe wyzwanie, posiadanie 17 slotów ekspów / wiem ile to kosztuje $$$ więc mega kupę czasu na to potrzeba :)

• NIektórzy

Kluczowe słowo. Turcy podobno już mają 49 poz. astro więc i 17 lub 18 slotów.

Moim zdaniem ukryte osiagniecia nie powinny wymagać paczkowania w kosmos tylko ślepego trafu i overthinkowania gry.

Zrobienie 300 ekspów to mogłobybyć takie zadanie dla ,,Sekretnego numerologa,,. Może ktoś to kiedyś sprawdzi, ja mam maks 13..

• Ale to nie z tą firmą xD

• Ale to nie z tą firmą xD

Owszem najwyższe osiągnięcia są robione pod kase - kupujesz skin lub tytuł w grze za kilkaset $ jestem w stanie to przełknąć i się nie zadławic.

Jednak na podstawie tego co już odkryto, ukryte osiągniecia działają inaczej i zazwyczaj nie wymagają napadu na ,,kasę w spozywczaku,,.:trollface:

• tyle to ma całe konto Ghosta.

Ano ma.. 45 poziom. Kogo to obchodzi. :trollface:

Jak zaczynalem gre to rekordem swiatowym było bodaj 30. I tu kluczowe - nie było wtedy paczek. Uściślając, jak o tym wspominalem to mi chodziło o to, ze ukryte osiagniecia powinny byc osiagalne bez anty.