U mnie coraz to gorzej z tych ekspedycji wpada. Średniego dropa to widzę 3-4 razy na 100 lotów. do tego średnia ilość pustych lotów to 30% jak patrzeć tydzień do tygodnia i miesiące. dziś odnotowałem 37% pustych. Max drop to raz na kwartał trafię. badania stale jakieś rozwijam ale zamiast więcej to jest coraz mniej.
Moje pytanie jest proste czy coś z tym będzie robione? czy jest jakiś magiczny sposób na poprawę dropu z ekspa?
Zepsute expedycje
-
- Nie bug
- 12.0.21
- Majcher
- Closed
-
-
czyli powinno dropnac wiecej wedlug evantu a daje smiesznie malo, polowe ledwie, to by sie zgadzalo
-
U mnie coraz to gorzej z tych ekspedycji wpada. Średniego dropa to widzę 3-4 razy na 100 lotów. do tego średnia ilość pustych lotów to 30% jak patrzeć tydzień do tygodnia i miesiące. dziś odnotowałem 37% pustych. Max drop to raz na kwartał trafię. badania stale jakieś rozwijam ale zamiast więcej to jest coraz mniej.
Moje pytanie jest proste czy coś z tym będzie robione? czy jest jakiś magiczny sposób na poprawę dropu z ekspa?Wstrzymaj się póki co z rozwijaniem badań do ekspedycji do czasu, aż pojawi się oficjalny jakiś komunikat...
-
Moje pytanie jest proste czy coś z tym będzie robione? czy jest jakiś magiczny sposób na poprawę dropu z ekspa?Wstrzymaj się póki co z rozwijaniem badań do ekspedycji do czasu, aż pojawi się oficjalny jakiś komunikat...
Przecież to będzie przerwa na wieczność, jak oni są zajęci osiągnięciami i okradaniem graczy z floty
-
ciekawe rzeczy wychodzą tutaj, choćby za to wielki props dla Majchera, teraz widzę jak bardzo jestem w tyle, mimo że gracie na szybszym uni
póki co jedyne wyjaśnienie tego fenomenu, jakie przychodzi mi do głowy (poza bugiem/niedziałaniem), to że badania zwiększają maksimum znalezisk ale nie minimum - w takim wypadku maksymalny drop byłby wyższy ale jednocześnie mniej prawdopodobny(?) skoro spektrum się poszerza - czytam to piąty raz i brzmi to dziwnie.
odnośnie proporcji eventów to myślę że nasze tabelki będą wyglądać podobnie, czyli +- 30% pustych przebiegów, obnażę się tutaj, proszę bardzo:
próba dość mała bo miesiąc.
To że jednego dnia się znajdzie trzy czarne dziury albo nic w całej serii wciąż wpisuje się w logikę RNG, wiec skupiłbym się na faktycznym wpływie badań (lub jego braku) na wielkość dropa. -
no to mówię, wstrzymajmy przelewy na dłuższy czas, to mobilizuje
-
trzeba się zapytać mistrza ekspedycji tej gry
trokpol = pytanie do CiebieMistrzem tutaj to jest Quarion (by mógł jakąś pracę o expach napisać )
Bez urazy trokpol - bo jedziesz z expami ostro
Na Rosie nie zauważyłem jakiegoś konkretnego pogorszenia. Ostatnimi tygodniami i tak wysyłam ich mniej więc mam mniej.
Ja i tak uważam, że w stosunku np. do Queen Borg mnie maxy wpadają jak na lekastwo. Długo nie podnosiłem żadnych badań czy domków pod expy - planowałem to zrobić w najbliższych dniach, wtedy się okaże czy np. nie nastąpi jakieś popsucie.
-
rzadko puszczam ekspy na noc ale stwierdziłem ze spróbuję , moze wpadnie troche surowca .
ekspedycje puściłem na 7 h ... przy bonusie do surki na poziomie 60 % ( uni delphinus ) człowiek liczył jednak ze więcej tego sie znajdzie , wiem ze to mala liczba prób żeby wnioski wyciągać , do tego jeszcze dochodzi wyjałowienie ukladu (nie mam jak z fona sprawdzić ) ale można pomyśleć ze takie wysyłania expo jest całkowicie bez sensu .
P.S sorry za wymiary ale umieszczalem to z fona
-
-
-
Sprawę zgłosimy, ale z uwagi na przerwę świąteczną nie spodziewam się prędkich odpowiedzi.
-
Sprawę zgłosimy, ale z uwagi na przerwę świąteczną nie spodziewam się prędkich odpowiedzi.
Dziekuje ci bardzo wiem ze przerwa chodzi mi o to aby zglosic
-
Miło z twojej strony, dzięki serdeczne. Mam nadzieje ze naprawia to w miare jakos rozsadnie.
Miłych świąt.
-
Z mojej strony w ostatnich dniach również zaobserwowany spadek surki uzyskiwanej z ekspów. Nawet jak raz zarwałem nockę i wysłałem znacznie więcej ekspów niż zwykle, to surki było mniej niż choćby tydzień czy póltora tygodnia temu.
-
minimalny zysk z ekpy metalu jak na foto 34,824,423
a ja dostalem taki stral
17,412,211
Dokładnie połowa, więc to nie wina form życia tylko braku pioniera. Na pewno dołączyłeś go do floty? U mnie działa, może na Quasar nie.
Wzory: 18 slot badań Form - wzmocnienie odkrywca
Obliczenia:
-
a ja dostalem taki stral
17,412,211
Dokładnie połowa, więc to nie wina form życia tylko braku pioniera. Na pewno dołączyłeś go do floty? U mnie działa, może na Quasar nie.
połowa albo tyle co minimum kryształu
-
Ja nie widzę żadnych odchyleń od normy, średnie eventy są często - mam z nich tyle co kiedyś z dużych. Duże są rzadko ale na nie jest 1% szansy, więc to nie dziwne. Poza tym sypie wszystko, tj flota, antymateria i surowce. A wysyłacie w ekspach sondy? Może wyjałowiliście układ??
-
przez 4 dni wysyłając x4-x5 razy ekspedycje miałem więcej/tyle samo +/- surowców z ekspow niż później przez parę dni wysyłając nawet x8-x9. u mnie na Rosalind był spadek i to widoczny
dodatkowo na 16planetach w tym czasie uppowałem x2 "Ulepszona Technologia Sensorów" wiec takie sadeg -
a ja dostalem taki stral
17,412,211
Wzory: 18 slot badań Form - wzmocnienie odkrywca
Obliczenia:
Sprawa rozwiązana dzięki holon za uwagę. Faktycznie nie miałem, pionka ustawionego w szablonie nie wiem, jak to się stało. Miałem ustawiony od początku ten szablon, nic nie zmieniałem tylko ilość dt.
Jak to mówią, najprostsze rozwiązania zawsze są, najtrudniejsze głowiło się nad tym kilka osób i nikt nie pomyślał, żeby to sprawdzić a na pewno nie ja.
Wstyd mi teraz, że kręciłem aferę o mój błąd, bo niczyj inny dzięki jeszcze raz za pomysł co może być nie tak.
Jeszcze raz przepraszam wszystkich za zamieszanie.