Jako że do tej pory nie znalazłem nic o podobnych założeniach, postanowiłem napisać własny program – nudziło mnie już skanowanie, w którym połowa czasu jest marnowana na układy pełne urlopowiczów, idlaków lub po prostu puste. Narzędzie jest dostępne na zalinkowanym niżej githubie, wersja .exe zawiera od razu całe pełne środowisko (i nie ma tam wirusów mimo ewentualnego wycia Windowsa), jeśli ktoś ogarnia Pythona i ma środowisko, to można oczywiście pobrać sobie bezpośrednio plik .py.
Funkcje na ten moment:
- możliwość wykluczenia graczy z konkretnym typem statusu z tworzonej mapki (idlaków, urlopowiczów, zbanowanych etc.)
- możliwość stworzenia mapki zarówno graczy, jak i po prostu układów spełniających założenia wyszukiwania (czyli tylko układy z aktywnymi graczami, tylko z idlakami etc.)
- możliwość filtrowania po minimalnej liczbie punktów w wybranej statystyce (np. tylko gracze z co najmniej 1kk punktów floty)
W programie znajduje się instrukcja, całe stworzenie mapki wymaga wklejenia dwóch albo trzech linków wg podanego wzoru i kliknięcia przycisku. Minus - opiera się to na oficjalnym API ogame, a to z koordynatami planet jest aktualizowane raz na tydzień, więc na nowym uni to po prostu nie zadziała (tam będą powstawały setki planet dziennie, których API nie uwzględni).
https://github.com/DawidWiktor…ame-map-creator/tree/main