Poradnik jak złomowac bez nakazu odsylki

• Witam wszystkich.

na imie mam Jakub, w grze znany jako Plazmator/Plazma i czasem dla atmosfery zmieniam nick na Khal Tanio.

Dla wielu jestem zwyklym Paczkomatem, bez talentu, pomysłu ,skilla, badz inne gorsze okreslenia , synonimy czy nawet akronimy. Wiec te kwestie mamy juz za soba i prosze nie poruszać ich tego typu w komentarzasz.

Do Sedna!

Dnia 15-10-2024 w godzinach wczesno porannych stoczyłem swoje starcie, moje takie top starcie zyciowe. Dla mnie to wielkie coś, dla wiekszosci to zwykły strzał

Khal Tanio[HOTD] & Strach na Wroble[HOTD] vs. KOSMONAUTA [KRA]~ 1.166.927%

Dnia 14-10-2024 wpadłem na pomysł spalenia calego gracza o nicku KOSMONAUTA, i też tak zrobiłem, pusciłem niszcz, poszedłem spać, wstałem bo mnie moj Kolega z ACSa obudził, leciałą Stacja , pilnowalismy do konca, no i wyszło udało się, Dofarm zbiórka złomu oraz szczesliwy powrot do portu. Straciłem skracacze budynków , antymaterie oraz pola planet ksiezycowe, o starciu zapomnialem surowce wydałem post na forum wstawiony no i czułem sie fajnie ze w koncu udało mi sie coś zbić.

ale niestety .... szczescie nie trwało długo ....

Dnia IMG_0392.jpg?ex=6737773a&is=673625ba&hm=d3f17656a4e08651cc537f3cd767512a929c208a0a82d57dc5abe9a112f26e1c&

Załamałem się, zadałem sobie jedno pytanie ,jak? Skad mam wiedziec kto gra uczciwie? Przecież jestem zwyklym graczem , zwykłym paczkomatem....

Zacząlem sie zastanawiać dlaczego Administracja i Operatorzy Servera Kerberos niereaguja na Tickety które piszą uczciwi gracze? Kilka tygodni gracz Kosmonauta czarował tworzyły się nowe zniszczone pkt militarne , świeciło się jak czubek choinki , ile to trwało ? Pamiętacie gracze kerberosa? Dlaczego przez lenistwo naszych operatorow ja mam ponosic konsekwencje ?

Napisałem ticketa w supporcie liczać na zrozumienie.

image.png?ex=67378c30&is=67363ab0&hm=7b1ee888450fb7642e9d1f77553ae23174d2b5ea5879e3ad3f543cc76fd53d8a&=&format=webp&quality=lossless&width=785&height=671

image.png?ex=67378c8f&is=67363b0f&hm=4f260455d7e629897dddc46446fe7e240a195e404ba8bea87d951413a704aeca&

Zostałem spławiony przez lenistwo operatorow, lub może jakaś nagonka na mnie ? Tydzień wczesniej dostałem blokade poniewaź Thymoteusz daje bany bez poprawnego przeanalizowania sprawy zrobil to aby zrobić na odczepne .

ale czego dotyczy ten post?

tu nie chodzi o mój lament, o mój płacz czy bezradność, próbuje przestrzec was przed złomowaniem kogokolwiek bo skad mam ja wiedzieć lub skad masz wiedziec Ty ,że np gracz Ogórek gra i pozyskał surowce legalnie ?

Moze już jutro wspolnie wykonacie wielomiesieczna akcje sojuszowa , na która wydacie surowce, skracacze, pieniadze wezmiecie urlop w pracy aby tylko wykonac plan , i po np 2tygodniach kiedy szum i kurz opadnie dostaniecie Wiadomosc

o ODSYŁCE surowców, dla mnie to Absurd , od sprawdzania Autentycznosci i legalnosci surowców jest Admin lub Operator, nie gracz taki jak ja, powinny byc wyciagniete konsekwencje z braku zaanagzowania danego operatora któy OLEWAL tickety pisane na gracza KOSMONAUTA.

krótki opis sytucji,

Gracz Kosmonauta dostał bana na 3dni, nie wiemy za co bo nie ma pregierzu, wróćił z bana i od nowa zaczął sie rozwijać w poteznym tempie, budowal statki niszczyłstatki , ktos na pewno wklei screny z mmorpg.

Doszlismy do wniosku ze skoro nasz dzentelmen jest LEGALNY bo przeciez wróćił do gry , tak by pomyslał kazdy zdrowo myslacy gracz... ale no niestety

myliłem się.

mój apel do wszystkich czytajacych, nim polecisz na jakiegos gracza wyslij zapytanie do Supportu czy dany gracz zdobywa surowce legalnie czy oszukuje :)

pozdrawiam

• tlumaczenie jest zalosne, "ogolne warunki umowy" tyle ze co nas to obchodzi jak ktos zdobyl surowce, to nie nasz problem, jak ktos zezlomowal flote w uczciwy sposob, to jego starcie i zysk powinien pozostac jego, a jezeli suport w koncu laskawie po miesiacach czekania, i sporej ilosci tiketow w koncu raczyl sprawdzic sprawe, jak juz gracze kerberosa z oszustem sami sie uporali, to jedyna kara jaka powinna byc to kara dla konta co klonowalo flote, tam odpisywac wszystko do 0 i zostawic na wiecznym banie najlepiej. Karanie w tym wypadku Plazmy i Stracha jest bardzo niesprawiedliwe i nie powinno miec miejsca.

''Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" - Mark Twain

• Fajne, takie nie za polskie zachowanie. Najpierw niszcza handel , bez konsekwencji , teraz takie cyrki. W to sie przez to co team pl robi nie oplaca powoli grac. Za chwile sie okaze ze grzebia ludziom w kontach albo stwierdza ze te expy byly nieuczciwe i trzeba bedzie surowce odsylac.

• plazmatorek bardzo fajnie opisane i współczuję ... Zastanawia mnie jak by się zachował nasz team w takiej sytuacji jak by KOSMONAUTA był agresorem i w sposób nielegalny zrobił tyle floty, że was by zezłomował ? :P Wtedy starcie by było czyste ?

Oczu kąpiel :bicz:

• plazmatorek Ciekawy temat:)

Ale z tego wynika ,że wiedziałeś o przekręcie i to wykorzystałeś w taki czy inny sposób:)

Mnie ciekawi jedna kwestia "w jaki sposób były nielegalnie pozyskiwane surowce" i czy plazmatorek o tym wie jak się to robi.

Jest niesmak, że Suport działa wolno i tutaj rozumiem twoje rozgoryczenie bo w 48h to inaczej się to przyjmuje a niżeli po kilku tyg...

Argumenty, że ktoś poświęca czas, prace, wolne, pieniądze zawsze mnie rozbrajają... To gra a gra zapewnia rozrywkę a ona polega na stracie czasu i całej reszty:P

Tak i nie wmawiaj mi, że na tym poziomie gry lecisz bez wcześniejszego rozeznania celu:)

• ja nie będę tego komentował

od dziś nowa zasada = chcesz kogoś odwiedzić = zapytaj administracji czy możesz

Screenshot-2024-11-14-T201547-573.png

WYSTARCZY ZROBIĆ KOPIJ WKLEJ / WPISAĆ NAZWĘ GRACZA I SIĘ PODPISAĆ

Temat zapytania: Legalność gracza = /// TU WPISZ NAZWĘ GRACZA ///

Opis zapytania/problemu:

Nawiązując do postu z forum = Poradnik jak złomowac bez nakazu odsylki

proszę o udzielenie wiążącej informacji o legalności w/w gracza gdyż znajduje się on na liście moich zainteresowań i zamierzam w najbliższym czasie go odwiedzić w celu odciążenia ładowni jego statków jak też samej ich ilości i pozyskać w ten sposób surowce na swoje potrzeby, a chciałbym uniknąć nie ciekawej sytuacji jak opisana w poście na forum do którego link umieściłem na początku tej wiadomości.

Z góry serdecznie dziękuję.

/// TU SIĘ PODPISZ ///

• panowie/panie pytanko wiedząc że grać A oszukuje bo cały kerberos pisał tickety bo klonuje flotę czy co tam robi (a suport sprawdza to jak ślimak ) to gracz B i C postanawia zaatakować mu flotę czy zabrać surowce wiedząc o tym nie są też współwinni ( to jak okraść złodzieja czyli sam jest się złodziejem)

• a co mnie jako gracza obchodzi co dany gość robi i skąd ma surowce, ja tego nie widzę, może paczkuje, a może oszukuje, skoro zgłaszało go pół UNI i nie przynosiło to rezultatu to ja tu nie widzę winy agresorów - bo skoro administracja z tym nic nie robi to mogli uznać że wszystko jest w porządku i niech teraz administracja ma pretensje sama do siebie

• Załamałem się, zadałem sobie jedno pytanie ,jak? Skad mam wiedziec kto gra uczciwie? Przecież jestem zwyklym graczem , zwykłym paczkomatem....

Zacząlem sie zastanawiać dlaczego Administracja i Operatorzy Servera Kerberos niereaguja na Tickety które piszą uczciwi gracze?

No nie mów, że Ty się nazywasz uczciwym graczem ... bo jeśli tak, to trochę wali hipokryzją... Takie drobne jakie nakazano Ci zwrócić, z tego wątpliwie uczciwego starcia to nic co do ilości jakie władowaliście na Kerberosa za pomocą kolegi.. :) Jeszcze ten żal i oburzenie, no ale cóż taka mentalność ... Łódzka filmówka stoi otworem :)

• Sorki Jakubie, ale pisałem tobie już po starciu, lewej surki lepiej nie tykać, bo może to źle się skończyć. A co innego, jak nie ma się świadomości, że obronca coś mataczyl.

Druga strona medalu to wasze tickety, sytuacja patowa. Przez tą zwłokę team sam sobie winien, a winę przerzuca na was.

• Na dziesieciu rudych jedenastu jest falszywych. Ze wszystkich gier w jakie kiedykolwiek gralem ogame.pl ma zdecydowanie najgorszy i najbardziej toksyczny team... posrane do granic mozliwosci. Flotowanie w tej grze i tak nie ma sie dobrze, to teraz jeszcze zlomujac kogos poza tym ze ryzykujemy ninje, ucieczke obroncy w 1s to teraz jeszcze odsylke surowca do adminow? Ruda powiedz nam cos ty chcesz wlasnorecznie zabic ta gre? Bo chyba nie powiesz nam ze ty masz dobre imie gry i dobro graczy w interesie? To nie standup...

• Wez to zedytuj i dodaj formułkę w jakis :CODE do skopiowania bo raczej wątpie że komus bedzie sie chciało przepisywac xD

• Tak jak ktoś napisał wcześniej zawalił przede wszystkim support i teraz muszą na kogoś zrzucić winę. Plazma zaatakował wiedząc, że surka jest lewa, ale pisane były wcześniej tickety w tej sprawie, więc stwierdził że poleci skoro nie było reakcji. Jak dla mnie jeśli support chce wyjść z Twarzą to powinien anulować ten zwrot surowców, bo tak przed każdym atakiem trzeba by się upewniać czy konto jest w 100% legalne, a to już jest chore.

• Kiedyś na Perseus miała miejsce bardzo podobna sytuacja. Gracz Vatghern sobie radośnie klonował flotę, której część zdjął zabujca6 :

zabujca6[GAW] vs. Vatghern-Oddam[POLZGR] ~ 1 858 095% TOP 1 Solo na Bugu nr. 999...

Następnie to zabujca dostał bana i musiał odsyłać surke... Więc taka sytuacja to nie nowość. Na Perseus sklonowana flota skończyła tak:

zabujca6 [GAW] & Magnat [GAW] & Medziu [CHAM] & Mordin Solus [CHAM] vs. SoulReaver [POLZGR] ~ 4.900.564%

Życzę aby na kerberos też wam się udało podobnie rozwiązać ten problem, bo na pomoc supportu raczej bym nie liczył.

• Gracz ma prawo do przedstawiania swojej wersji wydarzeń, oczywiście przy tak obfitym ataku, można powiedzieć wszystko: że było legitnie, nie było ustawki. Ale społeczność OGame, szczególnie nasza, widziała już podobne przypadki ustawek, zaaranżowanych złomów, transferów surki, która została sklonowana, zakupiona itp. Wtedy to cała złość spada na zespół za brak reakcji.

Zespół ma prawo zakwestionować każde starcie, chociażby nie wiem jak mocno wypolerowane. Jeżeli mamy podstawy uważać, że doszło do naruszenia Zasad Gry, to przystępujemy do działania. Ale wszystko musi mieć punkt zaczepienia. Już z pewnością nie jest tak, że przychodzi gracz X z zarzutem, że gracz Y jest cziterem i mamy nałożyć bana tu i teraz. Jesteśmy świadomi ograniczonego pola działania i nie zawsze jesteśmy w stanie pozyskać wystarczających informacji o naruszeniu dokonanym przez gracza na dany moment. Czasem wymaga to dłuższej obserwacji.

Dlatego proszę Was, abyście wzięli pod uwagę, że nie każdą sprawę, którą do nas zgłaszacie, można na 100% uznać za pewną po naszej stronie, tak jak sobie tego życzycie.

Ostatecznie, można się z nami nie zgadzać, można wieszać na nas psy (w ramach regulaminu oczywiście), szczególnie przez zainteresowane strony, ale ostatecznie to my jako Zespół jesteśmy policjantem, sędzią i katem.

Jeszcze jedno: pomysły na spamowanie Supportu zgłoszeniami jak te podane w poście #7 do niczego nie doprowadzą, a tylko jeszcze bardziej utrudnią naszą pracę. Z góry zaznaczę, że na tego typu zapytania nie będziemy odpowiadać.

• Jesteście parodią teamu. Tyle w temacie. Art jak zwykle jedyne co robisz to lejesz wodę co by zmyć smród. A od lat soe on ciagnie i jedynie co to go ignorujesz robiac z nas graczy idiotow. Gdybyś tak skrupulatnie podchodził to problemow jak skrupulatnie walisz takie eseje na odwal wygladalo by to tu wszystko zupelnie inaczej. Tymczasem sam masz gleboko gdzies co sie dzieje na serwerach i w tej grze i myslisz ze milymi slowkami zalagodzisz wszystko jak zawsze.

Tutaj są potrzebne zmiany personalne, zmiany w podejściu na linii support - gracz a nie robienie z wszystkich do okola debili przez sabat czarownic na miotłach.

Wiadomo rozne sa sytuacje i roznie mkga byc interpretowane. Ale wiedzac jak wyglada "robota" teamowca od waszej strony , ogladajac jak wygladaja wasze narzedzia pracy , widzac co odwalacie w regulaminem ktory sluzy tylko do podtarcia tylka po porannej dwojce wypadało by się zastanowic nad sensem tego wszystkiego.

Na serwerach od lat są wały, przekręty, oszustwa i inne takie. Od lat gracze się proszą o porządki a od lat dostają kopa w dupe i pretensje bo ktoś się raczył odezwać. Od lat nie ma tu żadnej uczciwości i klarowności w działaniu teamu i wbrew twemu mniemaniu że nic nie wiemy - wiemy więcej niż możesz sobie w tej twojej główce wyobrazić. I mimo powielanych regułek, formułek jedynie co robicie to pierdoly w odpowiedzi i wio , kretactwa nawet nie są brane pod uwagę, oszuści dalej grają a wy tworzycie jakieś pierdoly w regulaminach bo wam wygodniej.

To że odgórnie istnieją wytyczne co do rozpatrywania jeśli do takowego dojdzie i komuś się w ogóle chcę jest wiadome od dawna. To że gracze chcą klarowności a nie pierdzielenia debilizmami i regułkami to jedno. To że w grze są kasty mniej lub bardziej uprzywilejowanych, mniej lub bardziej spowinowaconych z teamem to drugie. Wiedzą to wszyscy. Ale nie tak ma to wyglądać. Taki team i tako support to kabaret. Nic więcej.

Bo nie można nazywać się teamem i supportem dla graczy plując im w twarz i śmiejąc się z nich na każdym kroku.

Dorośnijcie i zdajcie sobie sprawę w jakich czasach żyjemy. Średnia wieku w tej grze to między 30 a 50 i często więcej. A nie 12 jak dwie dekady temu. Idooci z gombazy już dawno dorośli i są mądrzejsi niż wy kiedykolwiek będziecie. A dalej traktujecie nas jak gówniarstwo często I gęsto będąc smarkaczami dla nas.

• Art skoro uważasz, że atakujący przedstawił tylko swoją wersję zdarzeń to napisz jak to wyglądało wg was. Bo w tym momencie z tego co napisałeś wynika, że Plazma będzie musiał dokonać zwrotu, bo wy uważacie że atak był oszustwem. Dajcie na to jakieś argumenty

• Albo dowody a nie czekaj... przeciez to tajemnica jak wszystko poczawszy od pręgierza po cennik przelewow na zdjecie bana z konta... wiec ci nic nie poda. Jedynie zrobi na złość i cos popsuje bo powiedziales prawdę.

Sad but True.

• Witaj!

Dziekuje,że taka ważna osoba w swiecie oGame jak Ty zauwazyła wpis takiego szaraka jak ja.

wypolerowane? starcie jest czyste, znaczy się było, nie zawiodlem ja tylko Team, który zbagatelizowal problem , nie uchronil nas przed oszustem ktory od kilku tygodni preznie działał i sie rozwijał, jesli byla to ustawka to prosze mi dac dowody, jakiekolwiek co kolwiek. Moj sojusz/znajomi pisali Tickety na gracza Kosmonaute, i nikt nie dostal odpowiedzi odpowiesz mi na to ?

" Ale wszystko musi mieć punkt zaczepienia."

poprosze o ten punkt zaczepienia?

"ale ostatecznie to my jako Zespół jesteśmy policjantem, sędzią i katem."

rozumiem Twoj poglad na obraz calej sytuacji , ale katem ? sedzia ? policjantem ? to GDZIE byles kiedy on oszukiwal ? Gdzie byly osoby z teamu ktore powinny pilnowac porzadku i uchronic mnie przed takim graczem ? policja ma chronic obywateli a nie ich karac.

ZERO zrozumienia tylko nakaz odsylki zrobicie za pomoca Kopiuj/Wklej i lecicie z kolejnym odcinkiem serialu na netfliksie.

ART zawiodlem sie na Tobie, Zawiodlem sie na Rudej, i na operatorach serweru Kerberos, chcecie to sobie odpiszcie surkie , ZAL mi tracici Deuter na transport surowcow na planete GO.

Bede pisal na kazdego gracza Tickety jakiemu chce satelity stracic , aby nie oddac surowcow ktore zdobylem leganie.

Ruda smacznych krokietow.

pozdro