Handel, nowy przelicznik 3;2;1;

• Te nowe przeliczniki praktycznie zlikwidują handel transporterami.

Art  Ruda

Może coś innego wymyślić, bo to już następny gwóźdź do trumny ogame.

Każdy rozumie, że są nadużycia, ale można to jakoś inaczej załatwić.

Może ustalić stałe przeliczniki u handlarza albo coś innego, a nie likwidacja praktycznie tego handlu transporterami.

Może przywrócić rynek? Ustalić przeliczniki takie, jakie powinny być.

• Oni to maja w dupie. Grunt co by namieszac w grze. Jedynie co zrobili to zabili handel bo jakis pajac mial ból dupy ze on tak nie robił. Kasa się zgadza wiec polaczki robią co chcą. Teraz handlarz na tapecie bo nikomu się nie bedzie opłacało latać wiec i anty wiecej na klikanie pojdzie.

Kolejna z wielu manipulacji polskiego teamu. Szkoda że z takowymi nic nie robią taknskutecznie jak z zabijaniem gry debilnymi zmianami.

• moim zdaniem świetna sprawa to co zrobił team, ukrócił proceder szemranego handlu
    i moim zdaniem nie zniszczył handlu
    jak ktoś ma za dużo jednego surowca, potrzebuje innego i nie chce wydawać anty to będzie handlować i tyle

• To jest leczenie syfa plastrem niestety, to nie handel był/jest problemem... Ogólnie uważam że obsługa gry jest od jej obsługi a nie wprowadzania zmian które zmniejszają ilość pracy i zwalniają tą obsługę z pewnej odpowiedzialności. Tak wylano trochę dziecko z kąpielą...

• moim zdaniem świetna sprawa to co zrobił team, ukrócił proceder szemranego handlu
    i moim zdaniem nie zniszczył handlu
    jak ktoś ma za dużo jednego surowca, potrzebuje innego i nie chce wydawać anty to będzie handlować i tyle

Jako ekonom super - więcej dostanę, ale rodzi to problem - skąd wezmę kupca ? Nie chcę handlować z handlarzem, wolę z sojusznikami po widełkach jakie nam się podobają.

Już nie sprzedam powiedzmy 10mld deuteru u kogoś, bo najzwyczajnie w świecie nie będzie go stać na kupno takiej ilości.

Moim zdaniem akurat ukróci to handel + jest to nie jako zmuszenie graczy flotowych do korzystania z handlarza za anty i ograniczenie potencjalnych zainteresowanych.

Od wieków handel polega na tym, że szuka się okazji żeby taniej kupić, drożej sprzedać - zabierając taką opcje zabija się wolny rynek

• Brawo, brawo. Wreszcie coś na co społeczność czekała :brawo:

Człowiek zaoszczędzi anty na handlarza i nerwów na negocjacje z graczami o żydowsko-prywaciarskim serduszku :rumieniec:

Pomysł węgierski z reglamentacją cen jest GIT

• Brawo. To jeszcze, aby miało to "ręce i nogi" czekamy na tą samą opcję sztywnego przelicznika u "handlarza".

Bo jak to może tak być wbrew zasadom.

w zasadach masz jasno

Od 1 listopada 2024 wchodzą w życie zmiany dotyczące zasady push tj. każdy handel między "GRACZAMI" musi zostać rozliczony po przeliczniku 3-2-1.

• Brawo. To jeszcze, aby miało to "ręce i nogi" czekamy na tą samą opcję sztywnego przelicznika u "handlarza".

Bo jak to może tak być wbrew zasadom.

w zasadach masz jasno

Od 1 listopada 2024 wchodzą w życie zmiany dotyczące zasady push tj. każdy handel między "GRACZAMI" musi zostać rozliczony po przeliczniku 3-2-1.

I cyk handlarz za anty upada bo taniej i lepiej będzie między graczami po max kursie niż bujanie się u handlarza i łapanie max kursu.

• Tak czytam i nie dowierzam - to, że ta gra schodzi na psy to było wiadome od dawna - ale to co polski support robi to kur.... cyrk - naprawdę jesteście takimi górnolotnymi orłami intelektu, że podajecie w grze oficjalne stanowisko :

Zrzut-ekranu-2024-11-01-101119.png

GDZIE JASNO PISZE, ŻE KAŻDY HANDEL W GRZE - CZYLI TEN Z HANDLARZEM TEŻ MUSI BYĆ ROZLICZONY PO 3 2 1!

Po czym siadacie i zmieniacie reguły bo jakiś geniusz nie pomyślał zanim zalogował się do panelu admina i nabazgrał , że psuje zarobki z handlarza bo już nie będzie losowości więc wstawiacie kolejną poprawkę i zmieniacie, że tylko między graczami ...

Wiem, że ten team co chwila pokazuje swoją niekompetencje ale tym razem to już polecieliście po bandzie :D

Jestem ewenementem, jedynym mankamentem (że) Niszczę permanentnie

• Handlowałem prawie wcale - więc mi to jest opbojętne.

Ale jak teraz został tylko maksymalny przelicznik - to dostane więcej przy sprzedaży dex'a:/ - tylko skąd ja go wezme xD

:fa:

OFF - UNI 16 - Feniks - EKO

OFF - BELINDA - Silesia Team - EKO

OFF - EARTH - Silesia Team - EKO

ON - YIN - Silesia Team - EKO

ON - UNI 68 - Silesia Team - EKO

• Jakby jeszcze dali u kupnego handlyrza za pierwszym razem 3:2:1 to też będę happy :)

tak powinno być z tym nowym regulaminie ale GFowi kaska nie będzie się zgadzać ja jestem za tym handlarz takie same stawki jak zwykły handel tylko 3.5 k wydac trzeba nadal ale masz odrazu bardzo chętnie !! wtedy niech zostanie

• Najwidoczniej gospodarki centralnie sterowane mają swój renesans nie tylko w świecie rzeczywistym =)
    Mnie osobiście napawa dumą, że GF ze swoim sztabem czerpie od lat inspirację do rozwijania tego projektu z klasyków Polskiej kinematografii.
    Życzę więcej pomysłowości naszym zachodnim sąsiadom. Moglibyście wpaść na coś sami... A nie tylko kopiować od nas....

• Tyle się mówi o SPOŁECZNOŚCI ogame, ważną kwestią budowania tej społeczności to właśnie handel między graczami, który jest obecny od początków tej gry.

Niestety po raz kolejny wprowadzone przez Was zmiany niszczą tą SPOŁECZNOŚĆ. Niszczycie budowane od lat relacje między graczami wprowadzając stały przelicznik bo w tym momencie on się skończy.

"Gratuluję" nieprzemyślanej decyzji, która wpłynie na SPOŁECZNOŚĆ i tą grę negatywnie.

:thumbdown:

21-GoW

33-KoU

Leo-MNS

Ursa-MNS

Wasat-MNS

Antares-TAG

Quantum-TTG

Galatea-NFZ/TYLKO MY

Quasar-TYLKO MY/LbK