Wersja 12.x - dyskusja

• Gamification, obecny teraz w większości gier, ma na celu nagrodzenie użytkownika i przełożyć się na utrzymanie zainteresowania i chętny powrót po więcej. Tylko że to wydaje mi się kierowane jest raczej do młodszej klienteli, nie staruchów grających w grę przeglądarkową. Faktem jest, że nastolatkowie takie gry omijają szerokim łukiem. Lepszym byłaby faktyczna integracja ciekawych narzędzi wspomagających rozgrywkę.

Oczywiście dodatek przygarnę, jakiś tam bajer, ustawie sobie obrazek na planecie - ale ani grosza za tylko na to ode mnie nie zobaczą. Trzymam tylko kciuki, aby nie było turbo lagów po wgraniu tego przez 2 tygodnie...

Zgadzam się, ostatnio myślałem że mały update by się przydał ale bardziej o sojuszach myślałem a tu wyskoczyli z avatarami, no szkoda do mnie to nie trafia

• No cóż - im więcej nowych "pierdułek" - tym więcej problemów z resztą - zobaczymy jak będzie :)

:fa:

OFF - UNI 16 - Feniks - EKO

OFF - BELINDA - Silesia Team - EKO

OFF - EARTH - Silesia Team - EKO

ON - YIN - Silesia Team - EKO

ON - UNI 68 - Silesia Team - EKO

• Witam

Czy mozna cos zrobic z brakiem widoku wiadomosci w wersji mobilnej ? Po ostatnich 2 aktualizacjach ikona zjechala w dol i bylo ja ciezko kliknac, po dzisiejszej aktualizacji nie mozna wogole wejsc w wiadomosci w wersji mobilnej... masakra

Nie mozesz po prostu podlinkowac tego w boczne menu ?

Pozdrawiam

• A tam narzekacie. Liczba graczy systematycznie spada, a nowi nie chcą dołączać. GF musi jakoś dostosować grę dla nowych odbiorców, inaczej w pewnym momencie zamknęliby grę. Mi się te zmiany bardzo podobają.

• Wincyj kolorowych obrazków, planet, statków, zmian we frontendzie, backendzie, co by przyciagnać nowych graczy. Jak jakieś pierdoly to w expresowy tempie wrzucane są na serwery. Natomiast rzeczy, które mają duży wpływ na rozgrywkę pozostają nie rozwiązane.

• A tam narzekacie. Liczba graczy systematycznie spada, a nowi nie chcą dołączać. GF musi jakoś dostosować grę dla nowych odbiorców, inaczej w pewnym momencie zamknęliby grę. Mi się te zmiany bardzo podobają.

Dokladnie tak jak napisales. Liczba graczy systematycznie spada, wlasnie przez takie nowinki ktore nam wgrywaja, a nowi nie chca dolaczac, bo czym jest w obecnych czasach dla tych ludzi jakas gierka przegladarkowa?
    Dlatego gf powinno sie skupic na tych ludziach ktorzy zostali i nadal w to graja, ale nie sluchaja tego co mamy do powiedzenia

Ostatnia aktualizacja jaka nam wgrali, spotkala sie z ostra krytyka przez prawie kazdego gracza

Nawet autorzy wtyczek mieli watpliwosci czy nadal chca robic poprawki do tego co wymysla nam gf

Ale co wtedy zrobilo gf? przeprosili za niedogodnosci lecz nie mieli zamiaru cofac aktualizacji

Teraz gf dalo nam kolejna "niechciana" aktualizacje . Sam pomysl avatarow moim zdaniem jest fajny i moglby zostac, ale cala reszta? Na sile pokolorowane obrazki jak dla gimbazy i kolejna aktualizacja wgrana na serwery mimo ze nie jest perfekcyjna i posiada jeszcze bledy, ale nie, trzeba zaktualizowac koniecznie taka wersje..
    Jak zjebanie teraz wyglada ranking to juz nie mam pytan

Pozegnajmy sie ze starym ogame, bo on juz nie wroci. Wlasnie dzisiaj weszlismy w swiat nowinek i stary wyglad juz nie powroci

Brawo GF, oby tak dalej, to niedlugo nie bedziecie sie mieli z czego utrzymywac, bo nikt nie placi wam za takie glupie pomysly ktore nam aktualizujecie, tylko za antymaterie ktora jest przydatna do wielu rzeczy

• Na plus:

- wow, nic się nie popsuło, AGR działa! Parę błędów widać od razu ale żadnego który by uniemożliwiał gry.

- nowe obrazki do klikania

Na minus:

- chyba ze setka wiadomości że mam jakiś wbity jakiś level i ikonkę planety albo nazwę mogę sobie wybrać. Nazwy i ikonki jak z generatora AI.

- ani to ładne, ani przydatne. Nie wiem czy ktoś będzie się bawił w zbieranie kolejnej skórki, tym bardziej że niewiele się różnią od domyślnych obrazków. Jak coś wpadnie to może i wybiorę, a jak nie to nawet o tym nie będę wiedział.

Dajcie jakieś mini-gierki we flashu, zróbcie pomiędzy "Flota" a "Stacja" guzik do sklepu żeby można było zamówić pizzę i jakieś dodatkowe okienko żeby można było się wymieniać z innymi graczami przepisami siostry Anastazji.

• Poziom zadań potrzebnych do odblokowania obrazków to jakiś kosmos.

Kto to odblokuje.

Zadania zbyt trudne. Jak dla mnie trochę bez sensu.

poziomy są takie same jak na testowej uni, tam to może i by to miało jakiś sens, ale na normalnych uniach to są ostro wygórowane i niemożliwe do zdobycia, albo bezsensowne wydawanie surowców na np dok kosmiczny

albo kopalnia metalu na 62 lvl :trollface:

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Pomysł dla jednych zbędny, dla innych jakaś forma urozmaicenia. Fakt, że nadal czekamy na poprawę bardziej istotnych błędów w grze i to od dawna.

Jeśli chodzi o Avatary to niektóre z nich mają za duże wymagania. Szkoda, że nie ma też opcji dodania swojego avatara np w formie zdjęcia. Taka opcja mogłaby być też do odblokowania :)

Do you feel in charge?
    I'm the shadow, and the smoke in your eyes... I'm the ghost, that hides in the night ...

• Plus podgląd. Fajnie wyglądają planety i kosmos, choć trochę gorzej w galaktyce. Brak spójności - białe planety na środku zamiast na 14 i 15 pozycji?

Minus - avatary. Niektóre jak dla dzieci z przedszkola. Te kupne to takie gify.

Widoczny brak przygotowania i byle by coś z kosmosem było. Słabo.

Tutaj powinien być temat bardziej przemyślany - więcej może grafik związanymi z formami życia czy daną klasą.

Dla mnie te grafiki z kantyny mają lepszy klimat niż te nowe. Nie ma spójności w tych nowych. Jeszcze te kotki - no co to jest!?

Kilka fajnych i najczęściej wybieranych.

Avatary jak dla przedszkolaków - psują klimat tej gry.

• To i ja dorzucę coś. Zgadzam się z poprzednikami - wymogi achivmentów są z dupy.

Skończony idiota będzie wydawał surowce np na wybudowanie fabryki robotów na poziom 30. Koszty takiego budynku przewyższają korzyści, dodatkowo jeżeli chcemy na tej samej planecie zaszaleć i pokusić się o 62 metalu, 51 kryształu to już mamy 143 pola zajęte, więc powodzenia życzę jak jeszcze trzeba podnieść silos na achivment z rakietami, obroną, nanitami, labkami.

Takie mam wrażenie, że GF celuje w młodych graczy ( zrozumiałe ) ale dając z jednej strony speed uni a z drugiej osiągnięcia, które nawet na speed uni zajmą średnio parę lat to mija się z celem - osiągnięcie wykonaj 150 000 ekspedycji, licząc średnio po 150 na dzień - zajmie nam to 1000 dni, więc 3 lata !! i to przy wysyłaniu dzień w dzień bez urlopu.

Wygląd tych avatarów i skinów jest średni mówiąc delikatnie, ale to też subiektywna ocena każdego, jednym się spodoba, drugim nie.

Ale co ważniejsze, ten cudowny avatar jest w tak przezajebistym miejscu ( lewy górny róg ), że często nie trafia się w niego korzystając z telefonu. Kolejna sprawa - nic nam nie daje to, że sobie ustawimy coś. W innych grach MMO np WoW - większe i bardziej trudne achivmenty nagradzają gracza np dodatkowymi wierzchowcami, wyglądem który każdy widzi, tytułem który mamy nad głową a tutaj tak na prawdę jak się ustawi tytuł to nikt tego nie widzi, i każdy ma to w dupie tak na prawdę. To samo ze skórkami na planety, one po za widokiem w podglądzie i galaktyce są nie zauważalne i bezcelowe żeby ustawić, gdyby taka skórka dawała np dodatkowe % do wydobycia, do speedu floty, do ekspedycji itd to byłby jakiś bodziec żeby wysilić się i coś zrobić a tak to jest troche bezcelowe.

Takie patche jak ten to nie jest game changer, nowy kontent, tylko wizualne coś, żeby ściągnąć ludzi, więc powinno być jako fix patch albo minor patch co najwyżej. A tutaj zrobili z tego nie wiadomo co.

Kolejna kwestia, GF już na maxa ma ludzie w 4 literach, bo pokazuje nam że awatary mają większy priorytet niż naprawa błedów - np klonowanie floty. Cisza.

Dajcie nam więcej P2W - ludzie wytrzymają.