Skumulowany Bonus Dnia

• filing_images_553881a95818.jpg

:trollface: – BONUS DNIA :trollface:

Wakacje, czas urlopu, dla niektórych wsłuchiwania się w bałwany morskie, ale zaś słania kolejnej fali ekspedycji, albo też polowania wśród ptakow i porykiwania w gęstwinie, nie zaś skanowania w poszukiwaniu ofiary. Jakaż to straszna strata czasu :trollface:.

Wprowadźmy wiec bonus dnia za codzienne zalogowanie do gry. Jeśli się nie zalogujemy, wszystkie bonusy dnia zostaną wyzerowane. Jeśli się zalogujemy, to bonus dnia obecnego doda się do puli konsekwentnych zalogowań z dni poprzednich.

- Wartość bonusu dnia +0.1%

- Bonus dnia, losowany jako jeden z dziesięciu:

• wydobycie metalu
    • wydobycie kryształu
    • wydobycie deuteru
    • produkcja energii
    • surowce na ekspedycji
    • flota na ekspedycji
    • antymateria na ekspedycji
    • +500 artefaktów (bez dodawania procentów)
    • szansa na księżyc
    • przyspieszenie badań

- Maksymalny bonus 20%

:goodjob:

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Bonus daily byłby fajnym urozmaiceniem, ale problem z bonusami jest taki, że znowu uzależniamy wszystko od RNG. Na ten przykład produkcja energii mi niepotrzebna, bo mam rozbudowane LF i satki (a kolejne poziomy kopalń są już absurdalnie drogie), ekspów nie robię, bo gram zbieraczem, artefaktów nie potrzebuję, bo mam wszystko ustawione, moony mam w komplecie, badania też jakoś wybitnie nie przyspieszą w chwili, gdy trwają po kilka miesięcy. Idea okej, ale bonusy do solidnego przemyślenia.

• Super pomysł!!! Żeby osiągnąć 20% trzeba przez 2000 tyś dni się logować dziennie:D Extra 6lat z groszami i mam 20% :)

Genialne to co wymyśliłeś do tego pewnie magista trzeba:D

2000 tyś - czyli 2 miliony? Coś nie tak z wyliczeniami...

Crysis Ciekawy pomysł.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Pomysł bardzo ciekawy, tak dla urozmaicenia nudnej gry :beaten:
    Tak jak się określił Fenrir , bonus energii przy zastosowaniu Zbieracza, mija się z celem. Już lepiej byłoby, gdyby wpadały np. dwa bonusy z jednym do wyboru.

• Super pomysł!!! Żeby osiągnąć 20% trzeba przez 2000 tyś dni się logować dziennie:D Extra 6lat z groszami i mam 20% :)

Crysis Ciekawy pomysł.

Super pomysł!!! Żeby osiągnąć 20% trzeba przez 2000 tyś dni się logować dziennie:D Extra 6lat z groszami i mam 20% :)

Crysis Ciekawy pomysł.

miało być 200 dni myślałem że rośnie o 0.01%. Ale dla 0.1% to 200 dni.

• Pomysł mi się podoba. Z zalet to zachęci graczy do regularnego odwiedzania konta i być może zdjęcia urlopu lub przynajmniej robienia jednodniowych FS zamiast tygodniowych :-)

Wad w sumie nie widzę, oczywiście poza standardowymi narzekaniami na poziomie 'ja chce więcej' lub 'ja nie chcę by oni dostawali bonusy'.

Jednak pozostaje kwestia kilku drobnych szczegółów technicznych:

-czy godzina logowania wpływa na bonus? Czy jest aktywowany dopiero w momencie zalogowania się? Przy zalogowaniu dwie minuty przed północą, co z bonusem za poprzednie 23h58min? Czy jest on losowany dopiero na następny dzień lub na najbliższe 24h?

-rozumiem że losowanie bonusu z puli w której tylko kilka jest sensowne ma na celu osłabienie wpływu tego bonusu, czy taki była zamysł twórcy? Bo 20% do produkcji mety lub surowców na ekspedycji to trochę dużo jak na bonus za logowanie, ale 1/10 z tego już brzmi sensownie :-)

-dlaczego donus do artefaktów jest wyróżniony, ok rozumiem że 20% do artefaktów to niewiele, a dla dużej liczby graczy +20% do niczego, ale obok jest na przykład wspomniany bonus do energii:-) może zamiast tego dać % do artefaktów i obok bonus na % doświadczenia form życia lub oba razem?

• Dzięki za opinie, człowiek odpoczywa, mało robi, a dużo myśli to czasem coś ciekawego wpadnie. :trollface:

greetings_lingshan_fit.jpg

Rzecz jasna chodzi o ideę, a nie liczby, bo to i tak ustali GF jeśli, a raczej gdy się tym zainteresuje.

Faktycznie rodzaje zadań można dalej przemyśleć, np. dać mniej - wydobycie+energia jako jeden bonus. Też coś dla flociarzy - np. bonus spalania i prędkości. W końcu np. po 3 bonusy dla ekowca, odkrywcy i flociarza. Wybór bonusu czy wymiana za anty jak z kontenerami mi się mniej podoba ale można to rozważyć, jak ktoś chce to niech płaci. :P

Co do zaliczania bonusu, myślę że dodanie bonusu lub jego likwidacja będzie dopiero następnego dnia - czyli o 00:00. Dlatego nie ma znaczenia kiedy sie zalogujemy bo ułatwi przeliczenia eko entuzjastom arkuszy.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• to dla mnie pomysł iracionalny w innych grach takie bonusy są ale na 1 miesiac a właśnie gf wprowadził bonus za wykonanie pierwszych zadań i nie wyobrażam sobie aby mogł wprowadzić bonusy za każdy dzień online nie wyobrażaj sobie ze dostaniesz bonus kopalni energi za samo logowanie wydobycie i tak jest podrasowane x2 jest expy wpadają jak nigdy wcześniej :trollface: A wam ciagle mało dać palec to nawet w tym przypadku tuszy nie zostawia :saint:

• mogłyby te bonusy być powiązane z klasą.

np. zbieracz +% do wydobycia, explorer +% do szansy/ilości znalezisk, generał hmmm +% do prędkości budowy floty albo przemieszczania.
    kumulatywny to może niezbyt bo znów zwiększa się przepaść miedzy nowymi/starymi.

w innych grach to przyjmuje formę podobną do tutejszych eventów z nagrodami, czyli przykładowo 9 questów o różnym poziomie trudności i nagrodą.

w takim wypadku moglibyśmy mieć coś na dzień dobry za zalogowanie, potem coś za wydanie jakiejś określonej ilości zasobów, zniszczenie iluś pkt, x skanów etc, etc.

coś takiego zwiększa grywalność i czas spędzony w grze z automatu.