Ankieta - PZ z Obrony , ładowność SS ?

• Dlatego napisałem, że zręcznie użyłaś manipulacji w swojej wypowiedzi. Mogłaś na wiele sposobów poinformować ludzi na temat tego, że czekają ankiety w grze, a wybrałaś najgorszy z nich, sugerując, że tylko bociarze i oszuści skorzystają ze zmian, a to rzutuje na całą Twoją wiadomość. Widzę, że zależy Ci na tym aby jak najwięcej osób zauważyło, że jest ankieta, mogłaś po prostu każdemu wysłać prostą wiadomość typu:

Hej graczu,

Jest ankieta do wypełnienia - sprawdź proszę i zagłosuj jeżeli zależy Ci na tym uni.

Pozdrawiam serdecznie

Proszę, nie wmawiaj mi teraz, że ludzie myślą inaczej i nie są podatni na sugestie, bo dobrze wiesz jak jest.

• 2 x na TAK, ładowność sond fajna, przydaje się nie tylko do farmienia ale i do transportu surowców, szczególnie gdy zabraknie naprawdę niewiele. O deuterze na pz wspomniano wyżej, nie sądzę żeby prawdziwy ekonom trzymał flotę inną niż transportery na planetach, a z nich nie będzie deuteru, natomiast flociarze dostaliby malutką rekompensatę za mały % na pz.

• ciap , kiedy można się spodziewać wyników z ankiety ;)

Potrwa do 21.06.2024 do 23:30

Wyniki... pewnie 22 (sobota) lub po weekendzie? :)

Mogłaś na wiele sposobów poinformować ludzi na temat tego, że czekają ankiety w grze, a wybrałaś najgorszy z nich, sugerując, że tylko bociarze i oszuści skorzystają ze zmian, a to rzutuje na całą Twoją wiadomość.

Poinformowałam tak jak chciałam - obawiam się tego że będą korzystać bociarze z sond i to napisałam.

O dex się negatywnie nie wypowiadam, choć mogłabym bo nie zgadzam się z argumentami zefira do końca to swoje wypracowanie mogłabym napisać.

• Razer, prędkość pokojowa ożywiłaby to uni i pozwoliła grać nie tylko zbieraczom i wojownikom, ale także odkrywcom. Szybsze expy - więcej surki, to więcej możliwości i zabawy.
    Ja rozumiem, że to może nie przejść, że tutaj jest totalna betonoza umysłów, ale ja też pamiętam czasy "pierwszych" uni i mi nie przeszkadzają zmiany, które idą w dobrym kierunku. Jedyne czego nie powinno być na takim eko uni, to flot wojennych x2 i więcej, bo jednak jest to spokojne uni i takie powinno pozostać.

• Czarny Pan zgadzam się z Tobą, ale na u68 to nie przejdzie, za duży beton jak sam wspomniałeś.

Do tego na starcie ankiety na pewno ktoś się postara aby wyrazić swoje zdanie w grze do innych w taki sposób aby przedstawić jak źle na tym wyjdziemy że fsy będą droższe, a już nie wspominając że rozwali to cały system fsow. Screen nawet masz wyżej wrzucony 😁

Zresztą daleko szukać, temat jest na temat dexu na pz a ktoś wyżej pyta się czy to dotyczy obrony, więc ludzie nawet nie wiedzą jakie mają aktualne ustawienia, ba! nawet czego dotyczy zmiana 😅

Dolicz do tego, że ponad połowa nie zagląda już na forum i wiedzę na temat gry dostaje w wiadomościach od innych wewnątrz gry. I zobaczcie jak mają postrzegać zmiany ustawień i je zrozumieć gdy dostają takie wiadomości jak wyżej od ciap. Kurtyna.

• Ciap to nie ogarnia wgl ogame.

Pisząc takie głupoty ze dex z floty jest tylko dla flociarzy 😂😂🤦‍♂️

Dex z flot jest bardzo dobry dla osób co wysyłają Expy ale pewnie tego nie wiedziałaś 🤷‍♂️

• Ciap to nie ogarnia wgl ogame.

Pisząc takie głupoty ze dex z floty jest tylko dla flociarzy 😂😂🤦‍♂️

Dex z flot jest bardzo dobry dla osób co wysyłają Expy ale pewnie tego nie wiedziałaś 🤷‍♂️

Nigdzie nie napisałam że dex jest tylko dla flociarzy.;)

• ''Dex na pz - zawsze oko cieszy, jak ktoś uważa że to jest zmiana tylko po to żeby latać po pelzaczach - to może czas zacząć grać w bierki. Jak ktoś chce Cię atakować to i tak to zrobi...''

Wiem ze ludzie potrafią tutaj latać po satkach i pełzaczach dla samej checy..wiec dodatkowy deut im tylko zminimalizuje straty.

Jakiś czas temu, mój znajomy zakończył w ten sposób przygodę i wylądował na wiecznym urlopie.

Druga sprawa..tu jest bardzo dużo ekowców, także deut na pezecie im się nie przyda, a tylko zachęci potencjalnego agresora.

Tyski - ale czy deut na pz, nie jest zabiegiem ewidentnie pod flociaerza ?

• Nie jest wiele osób myli pojęcie.

Expiarze bardzo dużo zyskają topiac statki z exp więc nie wiem skąd myślenie że tylko flociarze zyskają 🤦‍♂️.

Tak samo mówienie że jak wejdzie dex to zacznie się latanie po pełzaczach większej głupoty nie słyszałem.

• Ale "beton" :)

Wróćmy całkiem do pierwszych konfiguracji OG - czyli bez expedycji i bez Antymaterii :)

:fa:

OFF - UNI 16 - Feniks - EKO

OFF - BELINDA - Silesia Team - EKO

OFF - EARTH - Silesia Team - EKO

ON - YIN - Silesia Team - EKO

ON - UNI 68 - Silesia Team - EKO

• Bardzo dobrze wyszło.
    Nie rozumiem sytuacji, gdzie wbija kilku graczy po fuzji i chce robić rewolucję na uni, które ma kilkanaście lat.
    Mieliście do wyboru kilka universów docelowych o różnych konfiguracjach, nikt nie kazał wam przychodzić akurat na u68.
    Pretensje możecie mieć tylko do siebie.

• Jak dla mnie - słabo wyszło. Była szansa wprowadzić trochę świeżości, ale jak widać - vox populi, vox Dei :-) Zmiany NIC by nie wprowadziły do balansu gry a wszyscy mogli by zyskać. No, może poza hurtownikami deu, mogą być niepocieszeni jak flociarze będą mieli trochę deu na PZ.

Moim zdaniem ankieta była źle zrobiona - nawet tutaj większość nie orientowała sią czy PZ ma być z floty (pomysł fajny) czy z obrony (pomysł średni), a w grze to pewnie jeszcze bardziej. Stąd też możliwe że wynik ankiety jest jaki jest.