Ankieta - PZ z Obrony , ładowność SS ?

• Bardzo dobrze wyszło.
    Nie rozumiem sytuacji, gdzie wbija kilku graczy po fuzji i chce robić rewolucję na uni, które ma kilkanaście lat.
    Mieliście do wyboru kilka universów docelowych o różnych konfiguracjach, nikt nie kazał wam przychodzić akurat na u68.
    Pretensje możecie mieć tylko do siebie.

Ja nie mam pretensji do siebie - miałem wybór i wg mnie dla siebie dobrze wybrałem.

Nie mam też pretensji do "starych" graczy - ten serwer najbardzie przypomina pierwotne OG.

Ale jak jest ankieta to czemu nie skorzystać :)

:fa:

OFF - UNI 16 - Feniks - EKO

OFF - BELINDA - Silesia Team - EKO

OFF - EARTH - Silesia Team - EKO

ON - YIN - Silesia Team - EKO

ON - UNI 68 - Silesia Team - EKO

• Była szansa wprowadzić trochę świeżości,

Świeżości? Tutaj są gracze którzy mają konta od 2005-2007 roku xD

No, może poza hurtownikami deu, mogą być niepocieszeni jak flociarze będą mieli trochę deu na PZ.

Nic na serwerze by się nie zmieniło w kwestii sprzedaży deuteru.

Żaden flociarz nie zrezygnowałby z kupna deuteru, nawet jakby miał nadmiar go z PZ.

nawet tutaj większość nie orientowała sią czy PZ ma być z floty (pomysł fajny) czy z obrony (pomysł średni)

Ten serwer nie ma PZ z obrony więc deuter też by tam nie trafiał.

Ja w ogóle nie rozumiem skąd pomysł że dex miałby trafiać tam z obrony.... Przecież to brak logiki. ?(

• No właśnie - moim zdaniem wprowadzenie ładowności SS i deu na PZ nic by nie zmieniło zarówno dla nowych jak i starych graczy. Jestem po prostu ciekaw argumentów 2xNIE (oczywiście oprócz "nie bo nie bo po co zmieniać więc nie a w ogóle to nie") :-) Ankieta wprowadziła sporo nieporozumień - przecież nawet autor tego wątku w tytule pytał o PZ z obrony, więc to nie była taka oczywista oczywistość.

Działania GF i logika... Dobre :-) Wielce bym się nie zdziwił jak jutro okaże się że mamy PZ z obrony, floty x5 i wyłączony ACS - GF już nie raz (dwa, trzy, dziesięć, sto razy) pokazała że jak coś będzie chciała zmienić to zmieni choćby nie wiem jak to głupie/nieprzemyślane/niesprawdzone/zabugowane by było.