Hej, jako że fuzja idzie pełną parą chciałbym podrzucić pomysł przeprowadzenia ankiety dot. aktywowania deuteru na pz oraz zwiększenia prędkości flot POKOJOWYCH do x2. Pozdrawiam serdecznie:)
Dex na pz i floty pokojowe
- xUPADLYx
- Closed
-
-
POKOJOWE NA NIE!!!!!!
KOCHAM MOJE POWOLNE FS!
Lubię moje FS które nie lata szybko.
DT przyspieszam sobie badaniami FZ.
-
Oczywiście
Pokojowe x 2 na tak
Dex na pz na tak
Choć obstawiam że ankietą ruszy najczęściej po zakończeniu fuzji
Tak czy inaczej warto 🙂
-
Deu w PZ na tak
Floty pokojowe x2 na nie. Co najmniej x3 lub x4. Wiele młodych kont jest zbudowane pod kątem form życia i ekspedycji. Prędkość pokojowa x1 czy nawet x2 znacznie zmniejsza przychody takich kont. Przez wolne pokojowe loty młode konta będą jeszcze bardziej poszkodowane po fuzji.
Dodałbym pomijanie pustych układów.
-
Dex na PZ -> TAK
Prędkość większa niż x1 -> NIE
-
Jestem za deuterem na PZ. Latam ekspy, ale szybsze floty pokojowe mi nie pasują ze względu na większe koszty fs . Jednak ze względu na graczy z szybszych uni jest skłonny zagłosować za x2
-
Dla każdej wypowiadającej się osoby w tym temacie, lub która będzie głosować w przyszłości w ankiecie.
Wiele osób używa tutaj pompatycznego „przyspieszyć trampki” otóż przyspieszeniu ulegają misje pokojowe, a nie tylko "trampki".
Misje pokojowe to również stacjonuj dlatego zmiana ma ogromny wpływ na ilość opcji lotów w układzie na FS.
Zanim zagłosujesz, zastanów się czy przyspieszając zwózkę (np. zamiast logowania o 17, logujesz się o 18:30 - żeby mieć surowce dostępne o 20) nie rozwalasz sobie całkowicie FS - Stacjonuj.
-
Z drugiej strony zwózka surowców zamiast trwać 3 h będzie trwała dużo krócej więc będzie większą elastyczność
Zwieźć szybciej i mieć z glowy
A dla tych co latają expy to dwie fale exp więcej dziennie.
-
Z drugiej strony zwózka surowców zamiast trwać 3 h będzie trwała dużo krócej więc będzie większą elastyczność
Zwieźć szybciej i mieć z glowy
Nie wiem jak grasz ale ja swoje zwózki robię pod FS, jeżeli flotę mam o 22:00 i zwózka trwa 4 godziny to oznacza że max o 18 muszę wylecieć, czasem wyślę o 16, czasem o 17, a czasem przed pracą na mniejszy %. To nie jest tak że bez zmiany speed pokojowych nie mam różnych opcji zwózki.
Flota główna to jednak większy kaliber - flota + surowce (w moim przypadku głównie surowce) mają większą wartość, tutaj nie można sobie pozwolić na niedobieranie. O ile mogę np. sobie nie odebrać 2-4 transportów z planet bo nikt nie poleci... to w przypadku głównej floty zawsze trzeba być na straży.
Inna sprawa pomimo czy flota przyspieszy czy nie to MUSZĘ się tu i tu zalogować WCZESNIEJ albo 18 albo 20 i pomyśleć o zwózce żeby surowce były gotowe o 22:00. Więc szybsza zwózka mi nie ratuje życia w przypadku transportów. Dodatkowo jak się zapomnę zalogować to mogę jeszcze zrobić zwózkę na 24 godziny, pod kolejne FS.
Z FS jest już całkiem inaczej. Jestem osobą dorosłą i różnie w życiu bywa, wolę mieć większą możliwość FS.
-
Kwestia przyzwyczajenia
Mam kolonie rozrzucone i mam takie które są w tym samym układzie
Na x2 pokojowych nigdy nie miałem problemu aby zwieźć surowce czy wysłać FS tak jak chce
A to że zwózka trwa krócej to dla mnie tylko wygoda i tego szukam w OGame, ale ilu ludzi tyle podejść i taktyk gry więc szanuje 👍
-
ciap nie rób mi tu zamieszania na uni Na u68 masz więcej do roboty!
Trzy razy na TAK
-Deu na PZ
-Szybsze floty pokojowe-Pomijanie pustych układów
Nawet puszyste kotki nas nie powstrzymają przed zmianą! Ożywmy uniwersum, zanim całkiem padnie przez ''ciekawą'' fuzję
Ruda FYI (rozrabiamy tutaj i liczymy na ankietę po fuzji )
-
-
ciap nie rób mi tu zamieszania na uni
Takie głosowanie już było kiedyś na uniach, okazało się że cześć osób źle zrozumiała pytanie.
W tej ankiecie było coś ala "przyspieszają floty pokojowe" a nie "przyspieszają misje pokojowe" i były osoby które odebrały to jakby przyspieszały tylko statki pokojowe. Czyli jeżeli do misji stacjonuj dodasz np. niszczarkę to flota będzie lecieć na x1 bo dodano statek bojowy. Jeżeli rozmawiasz z 15-20 osobami które myślały że chodzi tylko o trampki to tracisz nadzieję na świadomą wygraną jakiejś opcji.
Pewnie przejdzie flota x2 ale jak przejdzie to niech przejdzie głosowaniem osób które zagłosowały świadomie na opcję.
-
Trzy razy na TAK
-Deu na PZ
-Szybsze floty pokojowe
-Pomijanie pustych układów
-
Widziałem że wcześniej ankiety trzeba było 80% głosów aktywnych graczy za aby przeszło
Nie rozumiem czemu tak wiele... Czemu wystarczy 21% upartych aby zablokować całą resztę,
To wydaje się nie fair i z tego powodu boję się że zmiany mogą nie przejść
A powinna decydować większość głosów bo dlaczego czyjś głos ma być mniej wart?
-
To ja wpiszę się tylko po to, żeby podbić temat ankiety po zakończeniu fuzji.
Część graczy zmuszonych do fuzji utraciła coś do czego przyzwyczaiła się na innym uni, więc ankieta da im ew. szansę na zabranie głosu.
Choć przypuszczam, że inni też mogą czekać na taką zmianę.
Floty pokojowe to nie tylko zwózki surowców i fsy. To także ekspedycje,zbieranie pz ipodrzucanie surowców (np. paliwa) jeśli trzeba uciec flotą.
Chociaż wydaje mi się, że nie powinienem tego tłumaczyć, bo większość graczy tutaj jest obtrzaskanych jak g. w betoniarce. -
To ja wpiszę się tylko po to, żeby podbić temat ankiety po zakończeniu fuzji.
Część graczy zmuszonych do fuzji utraciła coś do czego przyzwyczaiła się na innym uni, więc ankieta da im ew. szansę na zabranie głosu.
Choć przypuszczam, że inni też mogą czekać na taką zmianę.
Floty pokojowe to nie tylko zwózki surowców i fsy. To także ekspedycje, zbieranie pz i podrzucanie surowców (np. paliwa) jeśli trzeba uciec flotą.
Chociaż wydaje mi się, że nie powinienem tego tłumaczyć, bo większość graczy tutaj jest obtrzaskanych jak g. w betoniarce.Małe sprostowanie, zbieranie PZ nie należy do flot pokojowych. Ktoś jeszcze pisał o "przyspieszaniu trampków". Ale reszta w punkt.
-
Małe sprostowanie, zbieranie PZ nie należy do flot pokojowych.
Mea culpa, faktycznie z tym PZ wprowadziłem w błąd, wywalę z posta żeby nie siać dezinformacji.
Człowiek całe życie się uczy. -
ciap nie rób mi tu zamieszania na uni Na u68 masz więcej do roboty!
Trzy razy na TAK
-Deu na PZ
-Szybsze floty pokojowe-Pomijanie pustych układów
Nawet puszyste kotki nas nie powstrzymają przed zmianą! Ożywmy uniwersum, zanim całkiem padnie przez ''ciekawą'' fuzję
Ruda FYI (rozrabiamy tutaj i liczymy na ankietę po fuzji )
Popieram
-
Trzy razy na TAK
-Deu na PZ
-Szybsze floty pokojowe
-Pomijanie pustych układów