Nowy Symulator Walk - dyskusja

• Brawo;) Udało się w miarę zrobić coś co przy tym poziomie skomplikowania bitew powinno być częścią tej gry prawdopodobnie już od jakichś 22 lat;)
    Teraz jeszcze konwerter raportów do ST na forum i piekło zamarznie;) Może za 10 lat będzie;)

• A po co ci ta funkcja? Jesteś w ogóle świadomy za co ona odpowiada?

Wiesz, ile zajmuje 100 symulacji na floty 1 bln jednostek, czyli floty z top10?

Lepiej wrzucić 1 lub 10 symulacji. Efekty symulacji są zbliżone, ale co ty możesz, wiedzieć jak floty nie masz chyba co?

O chłopie, żeś teraz przywalił jak łysy grzywką o kant kuli.

Po to robisz więcej symulacji, żeby mieć dokładniejszy wynik końcowy, żeby wyniki mogły się rozpłaszczyć i dać bardziej miarodajny rezultat.

Nawet w starym trash simie gdy ustawiałes ilość symulacji na 1 przy ogromnych flotach dostawałeś zgoła odmienne wyniki.

Ale co tam, post na forum musi być aby podbić statystyki.

To że ten symulator nie ma zdefiniowane ilości stymulacji (albo o nim nie wiemy ile ma ukryte) to tylko twór GF.

• wcześniej kolega pisał jak uruchomić, zrobiłem jak kazał i wszystko się udało.

Nie robiłem symulacji na 1000 kkk Bo tacy są dla mnie za silni. Zrobiłem na 100kkk i symulacja wyszła ok.

Jakie Zdjęcia mam udostępnić? A czy ja pracuję dla gf żeby wam coś udostępniać. Zawsze te same szczekacze się udzielają i jak zawsze niezadowoleni lub we wszystkim najmądrzejsi a jak trzeba ruszyć głową to nima czym 🤷‍♂️

• Może niech ktoś normalny zrobi symulacje na większą ilość floty.

Ja wrzucałem swoją i kogoś i mi mieli od 14 i jeszcze w toku jest symulacja.

Niech ktoś to sprawdzi. Wrzuci z forum 2 duże całe floty lub podobne wymyślić floty.

Czy u was też tak długo?

Dwie floty, około 2 mld pkt wystarczą.

Ruda sprawdzał to ktoś na dużych flotach bo może u mnie coś jest nie tak? :D

• Puściłem symulacje na 1,7mld o 16:06 minęły 4 minuty i się jeszcze nie przesymulowało. Jeżeli nie zamknę przez przypadek karty to dam znaka jak coś się zmieni :)

• Ogromne starcia są nierealne do przesymulowania dla ogólnodostępnych symulatorów. Może potrzebują dni albo tygodni. Ten sam skład puszczony na nowym ogejmowym oraz starym z tools od 16 do prawie 23 bez żadnego rozstrzygnięcia. Na tools nawet jedna symulacja nie przeszła. Nie wiem w jaki sposób działają te symulatory ale zasobów kompa to praktycznie nie wykorzystują :)

• Czy ten nowy symulator wykorzystuje procesory w naszych komputerach, czy serwera? Według mnie serwera i dlatego może tak wolno to też oblicza.

Duże floty rzędu 2 000 mld, czyli 2 bln, top 10 flot to są floty, długo mieli w nieskończoność, ale w pozostałych symulatorach też długo mieli, dlatego potrzebna jest zmiana w ilości symulacji z iluś tam, które robi ten symulator z 1 do 10 symulacji.

Ruda to takie zmiany potrzebne w symulatorze: liczba symulacji. :)

Każdy sobie ustawi tyle ile mu pasuje.

• Korzysta z ograniczonych zasobów serwera innej opcji nie widzę. U mnie skończyło mielić po powiedzmy 14 godzinach z takim efektem że raport zakończył się remisem po uwaga 1 rundzie i nie spadł ani jeden statek :) Także jak przyjdzie sprawdzać wynik bitwy ogromnych flot trzeba skład podzielić przez 10 albo 100 i wynik wychodzi przybliżony oczywiście po przemnożeniu bo na obecną chwile takich starć się symulować nie da.

• "not_set_yet" i tak od aktualizacji.. 1 raz tylko udało się uzyskać jakiś wynik.. a pokładałem w tym symulatorze duże nadzieje.. tabelkę "symulacje" lepiej będzie umieścić po lewej lub prawej stronie by było czytelniej. Chociaż przy prostocie battlesim wygrywa totalnie i raczej z niego trzeba nadal korzystać ;) :cursing:

• Próbuję się przekonać do tego symulatora ale nie mogę. Mam wrażenie że postawiono na kolorowość, ładne obrazki a funkcjonalność jest dopiero na drugim miejscu.

Wiadomo że to wołanie w puszczy, ale mam wrażenie że GF próbuje wynaleźć koło na nowo. Przez blisko 20 lat zapaleńcy tworzyli symulatory walk i przez ten czas udało się osiągnąć naprawdę świetne rezultaty, a GF stwierdziło że zrobi to jednak od zera i po swojemu.

• Faktycznie jak ktoś pisał wyżej, czy jest możliwość poproszenia dev aby można było w ustawieniach wyłączyć ta zakładkę z symulatorem?

Przy klikaniu z telefonu i grubych paluchach co chwila przez przypadek się to naciśnie i bez sensu odpala.

Lub ewentualnie przeniesienie tej zakładki jakoś w inne miejsce...

• To zapisywanie przed każdą symulacją jest niepotrzebne, przeszkadza i powinno być zlikwidowane.

Ruda

Trzeba sprawdzić, czy dobrze symuluje, bo są duże rozbieżności między tym beta a https://simulator.ogame-tools.com/ symulatorem, jeśli chodzi o technologie form życia.

Zarówno ten stary SpeedSim_v0.9.8.1b jak i ten https://simulator.ogame-tools.com/ symulator dają identyczne wyniki. Natomiast ten beta zawyża.

Testowałem na 10000 krążownikach.

10 000 k v 10 000 k

remis 1700 v 1700

Jak się dołoży formy życia, technologie krążownika to jest ganimatias.