Nowy Symulator Walk - dyskusja

• Co do Thrashsima kwestia jest prosta - osoba hostująca (GO) wiedziała, że nadchodzi oficjalny symulator i po prostu głupotą było, żeby z własnej kieszeni wydawała pieniądze na hosting. Wasze domysły o pozwach, czy "rozkazach" GF są śmieszne. Niestety GF nie wyrobił się na czas. Nie ma tego złego, zamiast latać można spędzić czas z rodziną w święta. Szkoda tylko konwertera RW, ale są na pewno jakieś alternatywy - kwestia przyzwyczajenia.

Co do zaprezentowanego screenshota to jest bardzo nadźgane. Po co magazyny atakującego? Po co obrońcy? Wystarczy przecież, aby symulator sam wyliczył możliwe ilości surki do rabunku i tyle. Nie ma sensu komplikować UI symulatora. Gdzie się wpisuje liczbe statków? Po co wartości spalania, ataku, tarczy itd poszczególnych statków? Po co przy atakującym i obrońcy budynki ras życia? Znaczenie ma tylko dla obrońcy ten od Rock Tali, a dla atakującego ten od Mechów.

Z całym szacunkiem, ale to wygląda jakby ktoś kto nie ma pojęcia o walkach przygotował na szybko na kolanie screenshota.

• Głupoty i idiotyczne rozwiazania - lista

- statki w 2 kolumnach, statki powinny byc w kolejnosci strzału wymienione.

- miejsce na poziom badania jakby ktoś tam chciał wpisać 1000000000

- bonusy fz, tabelka ok ale brak bonusu do obrony u obroncy

- bonusy fz powinny byc zwijane, po co mam to widziec, poza tym zamiast tego wole widziec przeliczone siły ataku z techami, a nie te %, tak samo jak spalanie itp!

- ustawienie serwera typu bonus 8k anty na start, bardzo dobre miejsce wybrali na podsumowanie tego jakby innych rzeczy nie brakowało...

- gdzie sie wpisuje liczbe symulacji, bo jak robi tylko 1 to do dupy taki symulator?!

- gdzi ejest łup, gdzie wpisuje ile statkow zostaje itp?

Na razie tyle, zastanawiam sie czy może być gorzej i nic mi nie przychodzi do głowy poza odpalaniem za anty lub ze sztabem, może za za pół roku będzie fo funkcjonalne, o ile przy okazji symulatora nie popsuja samej mechaniki walk :trollface:, na wszystkie serwery wprowadza pewnie po dwóch latach... Dawać trasha. :rebels:

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• To jest wersja demonstracyjna prawdopodobnie bedzie lepiej wygladac w rzeczywistosci jak MiniJoby skoncza pisac kody prawdopodobnie bedzie to najszybsze i najbardziej rozsadne rozwiazanie jakie GF moze wprowadzic ze wzgledu na fakt tylko i wylacznie mozna w tym przypadku domniemac ze proces symulacji zostanie skrocony do minimum a dodatkowo mogłoby to rozwiązanie być najbardziej komfortowym rozwiązaniem . Jeżeli GF ciągle rozbudowuje swoje strony wprowadzajac nowe błędy i inne rozwiązania może wpadnie na zastosowanie by symulator walk załączyć do wiadomości szpiegowskich w wiadomościach zaraz po kliknięciu przycisku atakuj automatycznie przełączy do symulatora pożądany raport i uzupełniać będzie dane agresora z możliwością dodania opcji wprowadzania ręcznie w formie ACS 8o

• Jak zwykle przerost formy nad treścią. Jeszcze się nie zdażyło, żeby coś wyszło i działało poprawnie. Parę lat przymierzalni się do wprowadzenia czatu. A pierwsze co się robi na nowym uni, to wyłącza to badziewie.

• Zobaczyłem obrazki z tego nowego symulatora i chętnie podzielę się moimi uwagami co do propozycji serwowanej od GF. Na pierwszy rzut oka wydaje się to nieco przekombinowane, podejrzewam że gdybyście zabrali ten szatański język i pokazali wersję PL lub przynajmniej EN to odbiór byłby nieco lepszy. Jeśli chodzi o mnie to kupuję wszystko co będzie w pełni zautomatyzowane tzn. jeden klik w grze przekieruje mnie na stronkę, która w szybki sposób przeliczy symulację walki, cała otoczka mnie średnio interesuje, więc obrazków może tam być ile wlezie. Jeśli to będzie działać szybko i nie będzie wymagać ode mnie dodatkowego ręcznego konfigurowania to ja to kupuję.

Jeśli nadchodzący symulator jednak nie spełni oczekiwań kosmicznego ludu, to możemy się szykować na kolejną falę migracyjną (pierwsza była związana z anty, druga z paczkami) w stronę innych gier online :whistling:

Swoją drogą to skandal, że jakiś czas temu zaserwowali wszystkim jakieś formy życia, które wyraźnie popsuły optymalizację gry zamiast najpierw postawić na rozwój wbudowanego symulatora.

UNI 22 TPM | UNI 38 FearFactory | Mizar - WOWWW | Kalyke - WOWWW | Kerberos - T3S

It's nice to be important, but it's more important to be nice.

• Tak mi się wydaję że gf zostało postawione w niezręcznej sytuacji.

Możliwe że nie spodziewali się sytuacji że trash nagle przestanie działać .

Na szybko dodali kilka screenów że coś tam robią a prawda jest taka że sytuacja ich zaskoczyła i dlatego dali sobie więcej czasu żeby to ogarnąć .( Serwer testowy itp)

Niestety mam źle przeczucie że to potrwa dość długo bo nie potrafili sobie poradzić z wprowadzeniem form życia na stare serwery.( Zajęło im to rok??).

Ale jest inny symulator który działa więc poczekamy zobaczymy jak sobie poradzą z nowym symulatorem który liczy na starych zasadach i uwzględnia formy życia :).....

Szykuje się pewnie kolejny klocek który będzie miał update I update I update.....

• Tak naprawdę nic na tym nie widać, aby cokolwiek oceniać.

Sam fakt, że ogame ma tyle lat, a nie my symulatora walk już jest sytuacją nie do przyjęcia. Wysługiwał się innymi pomysłodawcami, którzy na własną rękę coś robili.

Dla mnie im mniej dodatkowych obrazków tym lepiej, najlepszy w tym był Speedsim, którego pamiętam z zamierzchłych czasów. Prostota i funkcjonalność jest najważniejsza. Nie wspomnę, że powinnno być takie narzedzie dostepnę juz dzień po.

• Tak naprawdę nic na tym nie widać, aby cokolwiek oceniać.

Sam fakt, że ogame ma tyle lat, a nie my symulatora walk już jest sytuacją nie do przyjęcia. Wysługiwał się innymi pomysłodawcami, którzy na własną rękę coś robili.

Dla mnie im mniej dodatkowych obrazków tym lepiej, najlepszy w tym był Speedsim, którego pamiętam z zamierzchłych czasów. Prostota i funkcjonalność jest najważniejsza. Nie wspomnę, że powinnno być takie narzedzie dostepnę juz dzień po.

Zgadzam się w 100% gra ma tyle lat mogli już dawno zlecić zrobienie symulatora innym jak sami nie mieli pomysłu jak to zrobić.

A skończy się tak jak wspominałem wcześniej , będziesz chciał korzystać z Symulatora to sobie go kup za anty razem z Taktykiem Wojny a Ci co nie zainwestują niech latają na czutkę :rebels::wall::wall::wall:

• Zastanawiam się trochę nad czym w ogóle ma być obecnie ta dyskusja jeśli nie ma nawet wersji beta którą można gdzieś wstępnie przetestować i wskazać błędy oraz obszary do poprawy.

Nad tym czy symulator jest potrzebny :/ - raczej oczywiste że tak...

Jak ma wyglądać - to kto go tworzy, ktoś kto nie gra/grał w tą grę :huh: ? I co ma być obecnie dyskutowane - obrazek xD ???? Czy ma być wewnętrzny czy zewnętrzny - szczerze graczom zależy po prostu żeby działał pobierając dane z API...

Z całym szacunkiem dla autora oraz uczestników "dyskusji" ale uważam że ten wątek to próba mydlenia na szybko oczu graczom że "działamy i cos robimy", niestety ale nie ma tu czego poważnie dyskutować...

Proponuję zamknąć :closed1:

I zabrać się na poważnie do pracy nad symulatorem 8o

• Oto głos rozsądku :0stars:

• Z drugiej strony jakiś feedback w stronę twórców nie zaszkodzi... etap "przedprodukcyjny" to najlepszy na to moment. Zakładając oczywiście, że ktokolwiek, te uwagi gdzieś przekaże...

• Powiem tak - jak symulator wygląda każdy wie, trochę ich się przewinęło i myślę że nikt tu na nowo koła nie wymyśli (i chyba lepiej żeby nie próbował bo koło sprawdzona rzecz i działa ;)).

Biorąc pod uwagę powyższe chyba nie trzeba ukierunkowywania twórców na "etapie przedprodukcyjnym"...

Poważna rozmowa o feedbacku byłaby dla mnie wtedy kiedy np. MOD na forum zwraca się z prośbą do graczy o zostanie betatesterami albo wrzuca konkretną ankietę w której głosujemy jakieś rozwiązania.

Nie chcę dalej spamować to mój ostatni wpis w tym temacie :closed2:

• Za dużo obrazków za mało konkretów, nawet nikt nic nie przesymulował... Istnieje dalej speedsim ale nie jest aktualny, zamiast zrobić coś prostego na jego wzór, to masa obrazków, jak będę chciał zobaczyć jak wygląda krążownik to sobie sprawdzę w grze a symulator do tego nie służy. Zamiast zrobić prosty program wszystko ładnie poukładane, jakieś zbędne rzeczy typu ustawienia serwera, formy życia z możliwością zwinięcia albo tak jak to było w trashu i byłoby ok to nieeee napaćkajmy grafik będzie spoko, człowiek chce tylko wpisać statki albo wkleić API i mieć spokój to niee WINCYJ OBRASSKUUUFFF.

• Dyskutujmy, dyskutujmy ....

GF niech pracuje jak najdłużej .....

My "górnicy" bedziemy mieć dłużej więcej spokoju :P

:fa:

OFF - UNI 16 - Feniks - EKO

OFF - BELINDA - Silesia Team - EKO

OFF - EARTH - Silesia Team - EKO

ON - YIN - Silesia Team - EKO

ON - UNI 68 - Silesia Team - EKO

• Wszystko pod górkę graczom. Jedyny działający symulator został skasowany, ale eventy na premium pojawiają się co chwila. Dziwna polityka ostatnio w GF panuje... Coś co jest dobre to kasują, a coś co ma błędy to te błędy jeszcze bardziej pogłębiają. Czas już chyba z tym kończyć definitywnie.

• Wszystko pod górkę graczom. Jedyny działający symulator został skasowany, ale eventy na premium pojawiają się co chwila. Dziwna polityka ostatnio w GF panuje... Coś co jest dobre to kasują, a coś co ma błędy to te błędy jeszcze bardziej pogłębiają. Czas już chyba z tym kończyć definitywnie.

Ale trashsim nie należał do GFu, woęc to nie on go skasował. GF po prostu wyjechał z zamiarem stworzenia symulatora tak ostro z .... Nie mając na niego sensownego pomysłu, a tym samym dając twórcy trasha do zrozumienia, że jego symulator będzie niepotrzebny. Ja tam myślę, znając zdoloności pracowników GF, że trashsim w nowej odsłonie, która ponoć miała brać pod uwagę już formy, i tak byłby dużo lepszy od tego co zrobi GF. Patrząc na to jak GF (nie)naprawia powstałe w wyniku aktualizacji błędy to strach lecieć po wyliczeniach w ichniejszym symulatorze :trollface:

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• A ja bym nie pogardził konkurencyjnym symulatorem wbudowanym w ogame trucker, i tak tam sa powielane informacje ale zawsze lepiej niz w wykonaniu gf. Skoro liczy amortyzacje to i walka nie wydaje sie czyms ponad siły twórcy :trollface:, miejmy nadzieje xD.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• A ja bym nie pogardził konkurencyjnym symulatorem wbudowanym w ogame trucker, i tak tam sa powielane informacje ale zawsze lepiej niz w wykonaniu gf. Skoro liczy amortyzacje to i walka nie wydaje sie czyms ponad siły twórcy :trollface:, miejmy nadzieje xD.

nadzieja nadzieją, ale wiemy wszyscy jak GF pracuje xD

jak się w grze coś wykrzaczy to mają problem naprawić, ale zawsze mogą dać blokadę ataków. A co jak symulator policzy, że wygram bitwę bez większych strat, a w praktyce rozbiję się bardzo w plecy? :P

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King