Przenoszenie uniwersów.

• Absurd nad absurdy to w jaki sposób inni gracze będą dalej funkcjonować gdyby 40 czy 50 graczy się przeniosło jeżeli komuś nie podoba się fakt że po krótkim czasie nowe uni zaczyna się wyludniac to po co zaczynać tam grę? A jeżeli zasada nie podoba się 60 dni to trudno ją czekałem a support kazał czekać cierpliwie 😊 ale na co mam czekać 😂 na kontynuowanie kpiny że GF jest właścicielem mojego konta w które włożyłem pieniądze 😁:fgrin:

• Cześć Wszystkim :).

Z tego, co pamiętam, GF już ze trzy lata temu przymierzało się do wprowadzenia przedmiotu, którego aktywacja pozwalałaby na zmianę uni. Pomysł upadł, gdyż ktoś przestraszył się, że gracze z wypasionymi kontami zaczną masowo przenosić się na młode uniwersa, gdzie doszłoby do rzezi tubylczych, "młodych" kont. Poza tym: nie oszukujmy się, GF bardziej opłaca się, aby gracze, chcący grać na nowym uni, zakładali na nim nowe konto (i inwestowali w nie anty) zamiast przenosić konto już rozbudowane. Jedynym obecnie sposobem przeniesienia konta jest cmentarz, ale trwa to kilka tygodni, podczas których konto musi być nieaktywne, co również ma na celu zniechęcenie graczy do przenosin.

Odnośnie fuzji uniwersów: dopóki zyski z graczy przewyższają koszty utrzymania serwerów itp. itd., firmie nie opłaca się łączyć uni, tym bardziej, gdy gracze (między innymi "paczkomaty") grają na kilku uniwersach i na każdym z nich kupują anty. Poza tym dochodzą LF. Ja akurat gram na Kalyke (jak zresztą część z Was) i jakoś w najbliższym czasie nie przewiduję fuzji tego uniwersum z innymi, gdyż najpierw musi u nas dojść do aktywacji Form Życia (mam nadzieję, że jeszcze w tym roku).

• dobrym pomysłem by było aby był przedmiot za anty który umożliwia przeniesienie konta od ręki/ w 1-2 dni a nie 60 jak przez cmentarz (chyba że GF zależy aby ludzie stwierdzili że im bez ogame lepiej i nie wracają)
    ale ofc trzeba by było ustalić konkretne zasady dotyczące owego przedmiotu
    przykładowo
    koszt 1 mln anty
    można użyć raz na pół roku
    jeśli przenosimy się na jakieś uni to nie możemy być tam w top 10 (podsumowując nasze pkt oraz posiadane surowce)

i przy takich założeniach nie było by nadużyć, chyba że ktoś jakieś widzi to proszę o poprawienie mnie
    i wtedy GF zarabia, gracze zadowoleni, nawet ten co gra bez wydawania kasy jest w stanie zebrać tą anty latając na expy choć potrwa to chwilę w zależności od ilości exp na dzień
    byłbym zachwycony jeśli jeszcze by była opcja przeniesienia się z uni bez LF na uni z LF bo już mnie to czekanie ....

• Z tego co czytam, to dzisiaj o 13 ma wejść nowe uproszczenie:

Zasady dotyczące cmentarza zostały uproszczone. Od teraz konto będzie mogło powrócić tylko do poprzedniego uniwersum, w którym się znajdowało.

Jeśli konto trafi na Cmentarz z EN 1, będzie mogło wrócić tylko do EN 1.

Radujmy się! ...a ja naiwnie myślałem, że potraktują nas poważnie....

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Nie o taki cmentarz nic nie robiłem!

Ale powaga - w takiej formie idea cmentarza mija się z celem.

Gdy uni wymiera nie możesz się przenieść, masz grać i koniec albo zakładać konto na innym uni.

Rozwiązaniem na taką sytuację miał być cmentarz.

Teraz GF oferuje nam migracje uniwersów raz do roku.

• O ile będzie, raz do roku fuzja. Jak dla mnie cmentarz teraz jest już niepotrzebny, po co migrować na i z powrotem lepiej niech konto będzie na uni docelowym.