Grałeś na uni 28?miałem tam kiedyś konto, jak dobrze pamietam grałem w Nazgulach na koncie żony;-)
Yep Nazgule pamiętam, nawet mój sojusz miał z Wami wojnę, i to wygraną
Grałeś na uni 28?miałem tam kiedyś konto, jak dobrze pamietam grałem w Nazgulach na koncie żony;-)
Yep Nazgule pamiętam, nawet mój sojusz miał z Wami wojnę, i to wygraną
Jedyny sojusz który mi przychodzi do głowy, to Darknes, ale moge sie mylic, nie grałem od poczatku powstania uni 28 a wojen było w owym czasie sporo
Tez kiedyś zaczynałem na uni28,
sojusz THCpower chyba. 🙂
Bez AGR masakra jakaś.
Zamiast ułatwienia ta wersja spowodowała utrudnienia w grze. Raporty szpiegowskie to jakaś masakra. Trzeba pomyśleć chyba o urlopie albo nawet rezygnacji z gry. Programiści chyba się nudzą i wymyślają różne dziwactwa psując zamiast poprawiać jakość gry. Szkoda, że kultowa kiedyś gra staje się udręką zamiast przyjemnością.
Też macie wrażenie, że po aktualizacji są słabsze zyski na expy?
I te raporty porażka!
Co aktualizacji gry to ogame daje du..
Tylko eventt na kase na anty ,a oni porządnie aktualizacja zająć.
Ręce opadają.
Też macie wrażenie, że po aktualizacji są słabsze zyski na expy?
Tak. Nie wiem o ile ale na pewno jest tego mniej.
No i dłuższe mam "opuźnienia w expedycjach". Kiedyś byly opuźnione o tyle co leciały (2-3h) a dzisiaj mam 7h i 8h - masakra.
AGR będzie naprawione, ale to trochę potrwa
Info z Discorda :
QuoteDisplay More@everyone There seems to be a misunderstanding regarding AGR's development.
Development of AGR still continues, it will be fixed for the current version as best as it can be.
My statement was meant as a general critique on the PTS system and was mainly saying that it's not suited for tool development and that as tool devs we rather have to wait for a version to come to live unis to adapt our tools. And even then a version isn't final and it's still a pain. I'm sorry if my previous statement was unclear on this.
So AGR will be fixed, I just need to ask you for a bit of patience since I'm currently not at home and can't work on it.
Meanwhile I want to thank you all for the huge support and also all the donations I received in these days. You all sent Gameforge a very clear message and currently they seem to be prioritizing adding and fixing all that was missing for tools.
Thanks and stay tuned for updates.
Obstawiam, ze programiści nigdy nawet nie grali w Ogame.
Nie ważne, że coraz ciężej się gra. Ważne, że gra ładniej wygląda, jest więcej obrazków i animacji...
Masakra!
grali i graja
Ku..... tyle i aż tyle w temacie, rozwalacie sami gierkę.
SPOŁECZNOŚĆ GRACZY PRZESTAŃMY ICH FINANSOWAĆ SZCZERZE !!!!!!!!!!!!!!!!!!
yyyy Ja już szykuje przelew 😄
Display MoreDisplay MoreA co GF wprowadzilo ułatwia mnie zadanie
Ułatwia Ciebie zadanie?
Jesteś niemieckim botem mającym udawać, że wszystko jest fajnie i być zachwyconym ze zmian?
Później jak będzie pytanie jak polscy gracze odebrali zmiany, to będzie można spokojnie zaraportować, że niektórzy byli zachwyceni, a kilku - jak zawsze - marudziło.
A to, że "niektórzy" oznacza jednego trolla a "kilku" wszystkich pozostałych, to już nie trzeba wspominać...
to jest zwykly pajac, nawet mu nie odpisuj
no popacz a myślałem że jestem człowiekiem
PS.
Nie potraficie się pogodzić z faktem że GF stara się oprócz reklam sponsorowanych spowodowac zainteresowanie nowych graczy poprzez ulepszenia graficzne i aby nowi gracze mogli pokochać tą gre jak starzy gracze za czasów epic blue
Wiadomości z ataków rakietowych to totalne nieporozumienie.
Ktoś mi wytłumaczy, jaki jest sens pokazywania stanu obrony PRZED uderzeniem rakiet? Przecież gracza bardziej interesuje, ile działek jeszcze zostało do zbicia, a nie ile ich było w momencie dolotu rakiet
Dla mnie bez sensu i wbrew zasadom aktualizacji wprowadzanego na rynek oprogramowania, jest wprowadzanie "nowinek" bez poprawy wcześniej zarapotrowanych błedów.
Ja na Earth od pażdziernika do fuzji - farmiłem sobie "idlaka", który powinien być "skasowany".
Ciekawe ile czasu będą dostępne "idlaki" na U68.
Najpierw powinny być poprawione błędy wcześniejszch wersji - a dopiero potem wprowadzane nowości.
Ale jeżeli w IT w Niemczech przyjęli "pontoniarzy" - no to powodzenia - błąd goni błąd i błędem pogania.
nie są widoczne pojemnosci magazynów ale to dla Twórców gry nie jest nowina Gorzej jak wysyłam flotę z moonow na planety później wraca w ten sam sposób kazda akcja za potwierdzeniem enter a jak wracała z planety na moona to po pierwszym enter wysłana wysyłam dalej patrzę grze lecisz A tam w inna stronę jak chciałem
Ale plus bo też na stacjonuj
Wiadomisci samo czynnie przeskakują do głównych raportów szpiegowskich z innych folderów bez własnej akcji
To też jest dobre:
Straciłeś swój tytuł.
Od:
Statystyki
26.05.2024 12:39:45
Posiadasz tylko 11.943.448 pkt honoru i dlatego nie masz żadnego tytułu.
a jak byłem imperatorem tak jestem
i tak co 15 minut
Display MoreTo też jest dobre:
Straciłeś swój tytuł.
Od:
Statystyki
i tak co 15 minut
Jezeli ktos snakuje ? Czy tak poprostu 😁 bez rozbijanych sond o Ciebie podczas skanowania ?
Display MoreDisplay MoreTo też jest dobre:
Straciłeś swój tytuł.
Od:
Statystyki
i tak co 15 minut
Jezeli ktos snakuje ? Czy tak poprostu 😁 bez rozbijanych sond o Ciebie podczas skanowania ?
Tworcy i tak samemu testuja i graja w regularnych uni i wylapuja osobiscie bledy aczkolwiek miło narzekać w sposób odpowiedni jak na człowieka rozumnego przystało a nie prymitywnie jak tutaj to ma miejsce na boardzie brawo XXI wiek i cywilizacja postępu
To "nan" w wiadomościach to slang od słowa dziecko
Ps sory za dubla przypadkiem kliknąłem
Witam,
Chciałbym tylko zadać jedno pytanie na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi ...
Skąd wziął się pomysł na poprawienie wiadomości szpiegowskich ? Dodanie filtrowania do tego wiadomości i wprowadzenie ikon odnośnie ilości surowców ?
Może warto by było na takie zmiany robić ankiety i pytać się graczy czy tego chcą ?
Jak zaczynałem grać w tą grę to na serwerach było po 15 tys osób, ogame było najprostszą grą a zarazem najbardziej rozbudowaną co dawało bardzo dużo zalet tej grze. Aktualnie mam wrażenie, że każda zmiana, która jest wprowadzana jest na bardzo duży minus, który tylko zniechęca coraz to większą ilość graczy.
Display MoreWitam,
Chciałbym tylko zadać jedno pytanie na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi ...
Skąd wziął się pomysł na poprawienie wiadomości szpiegowskich ? Dodanie filtrowania do tego wiadomości i wprowadzenie ikon odnośnie ilości surowców ?
Może warto by było na takie zmiany robić ankiety i pytać się graczy czy tego chcą ?
Jak zaczynałem grać w tą grę to na serwerach było po 15 tys osób, ogame było najprostszą grą a zarazem najbardziej rozbudowaną co dawało bardzo dużo zalet tej grze. Aktualnie mam wrażenie, że każda zmiana, która jest wprowadzana jest na bardzo duży minus, który tylko zniechęca coraz to większą ilość graczy.
Mnie to przypomina troche nieudana restauracje, ktora na poczatku przynosila zyski, ale z czasem zaczela upadac przez nieudolnosc wlasciieli, ktorzy chcieli dobrze, ale w konsekwencji wychodzilo zawsze zle
Przydala by sie rewolucja Magdy Gessler, ale niestety , nie ma komu jej zrobic i uswiadomic "wlascicielom" ze kierunek w ktorym ida jest tragiczny i nie przynosi nic dobrego
Tez pamietam czasy jak bylo mnostwo ludzi na serwerach i takie 5k to bylo minimum na stale, nie tylko przez 3 miesiace do wyjscia kolejnego uni
Dzisiaj serwery koncza sie po okreslonym czasie ( mniej wiecej pol roku ) i zostaje tylko garstka ludzi
Mnie to przypomina troche nieudana restauracje, ktora na poczatku przynosila zyski, ale z czasem zaczela upadac przez nieudolnosc wlasciieli, ktorzy chcieli dobrze, ale w konsekwencji wychodzilo zawsze zle
Przydala by sie rewolucja Magdy Gessler, ale niestety , nie ma komu jej zrobic i uswiadomic "wlascicielom" ze kierunek w ktorym ida jest tragiczny i nie przynosi nic dobrego
No ja bym tej rewolucji nie był taki pewien, bo restauracje po rewolucji Gesslerowej to padają jak muchy.
Jutro wpada nowa łataka . Ciekawe, czy faktycznie naprawi spójność gry i niezbędnych dodatków jak AGR czy Infinity. Co do Infinity, to od dziś weszła nowa poprawiona wersja 2.4.4 , ułatwia zwózkę surowców z kolonii. Generalnie, czekam na aktualizację AGR, bo pod pewnymi względami, jest o niebo leprze od Infinity
ps. Hej Ruda , Czy jest mod, co potrafi fachowo się zająć spamerem na tym dziale i innym ?, bo to co się wylewa, to zakrawa o ban: za treści językowe, celowe omijanie interpunkcji, brak składni, spamowanie po pełnej bandzie itp.
Jutro wpada nowa łataka . Ciekawe, czy faktycznie naprawi spójność gry i niezbędnych dodatków jak AGR czy Infinity. Co do Infinity, to od dziś weszła nowa poprawiona wersja 2.4.4 , ułatwia zwózkę surowców z kolonii. Generalnie, czekam na aktualizację AGR, bo pod pewnymi względami, jest o niebo leprze od Infinity
ps. Hej Ruda , Czy jest mod, co potrafi fachowo się zająć spamerem na tym dziale i innym ?, bo to co się wylewa, to zakrawa o ban: za treści językowe, celowe omijanie interpunkcji, brak składni, spamowanie po pełnej bandzie itp.
Nie nie naprawi. Ogarnijcie się trochę.
Jutrzejsza łatka umożliwi twórcom addonów ich naprawę - a to potrwa i to pewnie sporo. Ale po jutrejszej aktualizacji nic w działaniu się nie zmieni. To już bedą musieli sami twórcy pisać addony od nowa