Pierwszy raz od kilku lat powaznie mysle nad wrzuceniem urlopu, przynajmniej na czas naprawy AGR jesli to potrwa pol roku trudno.
Za cene nowych obrazkow ta gra jest aktualnie nie-gry-wa-lna. Wygoda dla gracza? mhm a po co to komu 👍
Pierwszy raz od kilku lat powaznie mysle nad wrzuceniem urlopu, przynajmniej na czas naprawy AGR jesli to potrwa pol roku trudno.
Za cene nowych obrazkow ta gra jest aktualnie nie-gry-wa-lna. Wygoda dla gracza? mhm a po co to komu 👍
A ja się wypowiem przeciwnie:
Czujki na kontach z małym TOP nagle przestały skanować pozycje które nagle dostały aktywność gdy przechodzę z planety na planetę po chwili nieobecności.
Dziwi mnie że tak wiele skanów dostawałem od nisko-top'owych kont szukających mnie tuż po zrobieniu akty (5-6 minut po), ale cóż, flociarze pełną gębą albo boty
(różnica 100 skanów do aktualnie 5 w ciągu doby)
Co do flociarzy z TOP'ki - nadal dostaje choć mniej.
Ciekawa zalężność.
Dzięki GF za usunięcie auto-skan botów
Tyle dobrego z tego zamieszania i problemów
Tak jak napisał kolega wyżej, dziwnym trafem ilość skanów po aktualizacji znacząco spadła, zwłaszcza tych z niskim Topem, ci wielcy jak skanowali tak skanują, tylko rzadziej. Sprawdzone na kilku serwerach. Jak dotąd jedyny plus 🤔
Display MoreA ja się wypowiem przeciwnie:
Czujki na kontach z małym TOP nagle przestały skanować pozycje które nagle dostały aktywność gdy przechodzę z planety na planetę po chwili nieobecności.
Dziwi mnie że tak wiele skanów dostawałem od nisko-top'owych kont szukających mnie tuż po zrobieniu akty (5-6 minut po), ale cóż, flociarze pełną gębą albo boty
Ciekawa zalężność.
Tyle dobrego z tego zamieszania i problemów
Boty zostaną szybko naprawione, kwestia dostosowania kilku rzeczy w kodzie. Realny problem jest inny - skanowanie to teraz po prostu mnóstwo czasu. Bez dodatków nie mamy szybkiej mapy planet, szybkiego przechodzenia między nimi, a samo czytanie RS to mordęga. Ja od wczoraj nie skanuję, bo po prostu mi szkoda czasu.
Display MoreDisplay MoreA ja się wypowiem przeciwnie:
Ciekawa zalężność.
Tyle dobrego z tego zamieszania i problemówBoty zostaną szybko naprawione, kwestia dostosowania kilku rzeczy w kodzie. Realny problem jest inny - skanowanie to teraz po prostu mnóstwo czasu. Bez dodatków nie mamy szybkiej mapy planet, szybkiego przechodzenia między nimi, a samo czytanie RS to mordęga. Ja od wczoraj nie skanuję, bo po prostu mi szkoda czasu.
Dlatego zaznaczyłem że tylko tyle dobrego z tego całego pierdzielnika lekko mówiąc
Starałem się dostrzec jakiś pozytywny element
Display MoreDisplay MoreDisplay MoreA ja się wypowiem przeciwnie:
Ciekawa zalężność.
Tyle dobrego z tego zamieszania i problemówBoty zostaną szybko naprawione, kwestia dostosowania kilku rzeczy w kodzie. Realny problem jest inny - skanowanie to teraz po prostu mnóstwo czasu. Bez dodatków nie mamy szybkiej mapy planet, szybkiego przechodzenia między nimi, a samo czytanie RS to mordęga. Ja od wczoraj nie skanuję, bo po prostu mi szkoda czasu.
Dlatego zaznaczyłem że tylko tyle dobrego z tego całego pierdzielnika lekko mówiąc
Starałem się dostrzec jakiś pozytywny element
No bardzo głupio dobudowałeś teorię do czegoś, co ma zupełnie inny powód. Po prostu teraz, bez AGR, granie stało się bardzo żmudne, bez wielu ułatwień, które dla graczy były oczywistością od lat. Swoją drogą pewnie dopiero teraz mnóśtwo społeczności uświadomiło sobie, jak źle zaprojektowane jest ogame vanilla.
Popieram Fenrir
Bez AGR kiepsko z lokacja wiec i skanow mniej
Jak ktos uzywa infinity i jest do niego przyzwyczajony to nadal dostajesz skany
Poczekaj do aktualizacji i wroci to samo co bylo
Sam obecnie nikogo nie skanuje chociaz gram flota
Przy wylaczonym AGR jestem po prostu slepy jak nietoperz
Display MoreDisplay MoreDisplay MoreDisplay MoreA ja się wypowiem przeciwnie:
Ciekawa zalężność.
Starałem się dostrzec jakiś pozytywny elementNo bardzo głupio dobudowałeś teorię do czegoś, co ma zupełnie inny powód. Po prostu teraz, bez AGR, granie stało się bardzo żmudne, bez wielu ułatwień, które dla graczy były oczywistością od lat. Swoją drogą pewnie dopiero teraz mnóśtwo społeczności uświadomiło sobie, jak źle zaprojektowane jest ogame vanilla.
W takim razie przepraszam za złe podejrzenia.
Pozostaje tylko czeka na powrót OGR i Infinity aby te konta z flotami ekspedycyjnymi mogły znowu pilnować akt.
TOPka faktycznie mniej skanów robi ale to nie jest spadek o 95%.
EDIT: O! Konto które mnie intensywnie skanowało z niskiego TOP dziś ma bardzo fajny status: (g, u)
Display MorePopieram Fenrir
A Ja mam takie pytanie pytanie, jak długo grasz w ogame?Ja pamietam czasy epic blue , gdzie nie było żadnych AGR i innych ulepszeń i jakoś ludzie dawali radę.Nie wiem jak działa AGR, bo nigdy nie uzywałem tego, gram tak jak 18 lat temu.Nie odbieraj mnie źle, jestem tylko ciekaw co to jest ten AGR
Display MoreDisplay MorePopieram Fenrir
A Ja mam takie pytanie pytanie, jak długo grasz w ogame?Ja pamietam czasy epic blue , gdzie nie było żadnych AGR i innych ulepszeń i jakoś ludzie dawali radę.Nie wiem jak działa AGR, bo nigdy nie uzywałem tego, gram tak jak 18 lat temu.Nie odbieraj mnie źle, jestem tylko ciekaw co to jest ten AGR
AGR i Infinity bardzo dużo dodają z funkcjonalności.
Możesz oznaczać sobie koordynaty jako np. cele, farmy, kolorami, zapisywać sobie koordynaty do baz danych...
Z takiej bazy szybkie skany... Całą galaktykę celi możesz obskakiwać 10x szybciej.
Do tego liczy wszystko za Ciebie: Ile jakich statków wysłać, pojemności, zyski.. I wiele innych.
EDIT: Dla ekspedycji np. klikasz 1 przycisk, samo wybiera za Ciebie spośród floty najlepsze zestawienie statków, obliczając maksymalne potrzebne ładowności i zyski z technologii jakie masz rozwinięte, automatycznie przechodzi do wysyłki, wybiera koordy i tylko klikasz "Wyślij". Klikając "Wyślij" zapamiętuje ostatnie ustawienia dopóki nie przejdziesz na inną zakładkę, więc jak klikasz to od razu wszystko masz znowu wybrane (opcja w Infinity). Wysyłka 14 eksp to max 30-40 sekund. Tyle zajmuje wysyłanie flot.
Display MoreDisplay MorePopieram Fenrir
Tez gralem za czasow epic blue . Zaczynalem na uni32 i jeszcze wtedy nie wiedzialem ze jeste cos takiego jak AGR, w sumie to nie wiem czy wtedy to juz bylo
AGR - AntiGameReborn - dawniej Antigame Origin
To wtyczka do gry, stara jak swiat, ktora znacznie ulatwia gre jesli ja ustawisz pod siebie
Najlepsze udogodnienie dla flociarzy , zwlaszcza dla flociarzy
Display MoreDisplay MoreDisplay MorePopieram Fenrir
Tez gralem za czasow epic blue . Zaczynalem na uni32 i jeszcze wtedy nie wiedzialem ze jeste cos takiego jak AGR, w sumie to nie wiem czy wtedy to juz bylo
AGR - AntiGameReborn - dawniej Antigame Origin
To wtyczka do gry, stara jak swiat, ktora znacznie ulatwia gre jesli ja ustawisz pod siebie
Najlepsze udogodnienie dla flociarzy , zwlaszcza dla flociarzy
Ja zaczynałem na uni 15, ale zawsze grałem sobie eko, więc może dla tego tego nie uzywałem.Dzięki
OGLight jest akutalizowany i działa podobnie do AGR.
Ja zaczynałem na uni 15, ale zawsze grałem sobie eko, więc może dla tego tego nie uzywałem.Dzięki
Gram eko i nie wyobrażam sobie gry bez AGR Gra bez wtyczek to jak powrót do średniowiecza. Zsyłka surowców ze wszytkich planet to tylko przytrzymanie przez chwilę Enter i cyk fajrant
OGLight jest akutalizowany i działa podobnie do AGR.
Gram eko i nie wyobrażam sobie gry bez AGR Gra bez wtyczek to jak powrót do średniowiecza. Zsyłka surowców ze wszytkich planet to tylko przytrzymanie przez chwilę Enter i cyk fajrant
Nie no, rozumiem, ale jakoś lubie sobie te pare minut poklikać i mieć przyjemność z tego , niz 30 sekund;-)Ale nie neguje tych dozwolonych dodatków,każdy gra jak lubi;-)Jak cos jest dozwolone i nie koliduje z grą jest ok.Raz kiedys zainstalowałem taka wtyczkę co zmienia obrazki planet na zdjęcia gołych babek, i jak zonka to zobaczyła to była chryja na całego;-)więc wiecej "ulepszeń"nigdy nie instalowałem;-)
Nawet nie problemem jest brak antigama czy infuzy, bo spokojnie mozna by grac bez tego flota. Problemów jest mase, laguja wiadomości, odświeżają się jak chcą kiedy chcą. Wysłanie jakiegoś synchro to problem bo zazwyczaj zawsze jest 50/50 ze sie trafi w ten czas, teraz serwer tak działa ze osobiście dzisiejsza średnia to może 1 trafienie na 5. To wszystko powoduje ze opóźnianie floty przed podstawka to loteria, czy wiadomość Ci ze skana wyświetli czy nie. Wysłanie floty nawet bez dodatków tez chwilami stanowi problem, raz zaznaczy Ci statek za chwile sie okazuje ze gra zaznaczyła Ci cala flote itp. Kolon czy sondy z poziomu galaktyki tez sie wysłać nie chciały.
Na całe szczęście wchodzą poprawki i NaN zostanie usunięte
Nie no, rozumiem, ale jakoś lubie sobie te pare minut poklikać i mieć przyjemność z tego , niz 30 sekund;-)Ale nie neguje tych dozwolonych dodatków,każdy gra jak lubi;-)Jak cos jest dozwolone i nie koliduje z grą jest ok.Raz kiedys zainstalowałem taka wtyczkę co zmienia obrazki planet na zdjęcia gołych babek, i jak zonka to zobaczyła to była chryja na całego;-)więc wiecej "ulepszeń"nigdy nie instalowałem;-)
Kwestia gustu. AGR po prostu upraszcza mnóstwo rzeczy, bez uszczerbku dla lubiących klikać. Przykład pierwszy z brzegu - zwózka surowców. Przy "gołym" interfejsie wchodzę na planetę, patrzę ile musze zabrać statków, potem "dalej", wybieram z listy rozwijalnej cel, ładuję surowce, klikam "wyślij". Potem następną to samo i następną. Jak prawidłowo wyliczę ile trzeba MT/DT na zwózkę i nie pomylę się na liście rozwijalnej to wszystko jest OK.
Przy AGR wygląda to następująco: klikam w ikonkę "zwózka surowców". Od razu zaznacza mi się tyle DT/MT aby wysłać 100% - nie musze nic liczyć. Potem wciskam Enter i pojawia się podstrona, w której mam już wypełnione pola surowców i wbite koordy wysyłki. Wciskam Enter i zwózka jest zrobiona po czy automatycznie przełącza mnie na kolejną planetę. Wszystko co musze zrobić to znów 2x wcisnąć Enter - DT same się wybiorą w odpowiedniej liczbie, same się zapełnią surowcami i same polecą na wybrane koordy i sama planeta przełączy się na następną do zwózki.
Sumarycznie - zwózka ze wszystkich planet to wybranie ikonki "zwózka" i wciskanie Enter. Zajmuje to jakieś 15 sekund. Oczywiście, jak ktoś lubi klikać to może to klikać ręcznie, chodzi wyłącznie o to że to automatyzuje monotonne, powtarzalne czynności. I takich bajerów jest mnóstwo, łącznie z zaznaczaniem farm, wyszukiwaniem użytkowników w całej Uni, wyróżnianie dużych PZ-ów, pokazywanie pozycji gracza itp. Jak z samochodem - można jeździć w manualu i używać papierowej mapy, a można jeździć w automacie i używać nawigacji satelitarnej. Jedno i drugie to przemieszczanie się, ale to drugie wygodniej, przyjemniej i bezpieczniej. Dlatego też tak wielki lament jest że AGR nie działa, bo jak człowiek zobaczy jak siermiężny i prymitywny jest oryginalny interfejs gry, to aż żal sciska.
Problem to jest taki, że te podstawowe funkcjonalności jak wybieranie odpowiedniej liczby trampków, szybkie wysyłanie ekspów z optymalnym składem to już dawno powinny byc częścią gry, skoro nie są zakazane. 20 lat a wtyczki wiecznie żywe. Wtyczki jak już to dla jakichś specyficznych pomysłów powinny funkcjonować a nie być stanem domyślnym. Tak bardzo chcą coś poprawić ulepszyć i wymyślają koło na nowo, a rozwiązania mają podane na tacy od społeczności. Bo powszechność AGR czy Infinity jest niczym innym jak wskazaniem czego brakuje w grze.
I gdyby wczesniej o tym myśleli to teraz by nie mieli takich problemów.
Grałeś na uni 28?miałem tam kiedyś konto, jak dobrze pamietam grałem w Nazgulach na koncie żony;-)
Nie ma się co oszukiwać lepiej już nigdy nie będzie