Wersja 11.X - dyskusja

• W ustawieniach jest coś takiego.

Alpha -en...

Co to takiego? :D

Czyli tych obrazków w wiadomościach się nie da usunąć? :D

Da się. Z tego co chodzą plotki GF już nad tym pracuje i powrót do "starego" interfejsu będzie możliwy. 60k Anty/tydzień, 200k Anty/30 dni albo 700Anty za pojedyncze odsłonięcie raportu szpiegowskiego. Kompatybilność z AGR będzie można znaleźć na Ekspedycjach (szanse ~1/2000), Odkrywca ma bonus 5% szans więcej. Planety i moony będzie można lajkować jak na facebooku, plus integracja starszych Uni z OnlyFans. No i nerkę można będzie wymienić na 170 mln Anty (+2 darmowe relokacje planet).

• To z mojej strony mniej narzekania na to co już jest a więcej sugestii co z tym zrobić aby było lepiej:

raporty szpiegowskie

1. "filtr". Nazwa jest błędna. Filtr oznacza możliwość zawężania widocznych wyników (raportów) na podstawie pewnych kryteriów. Powinno nazywać się "Kolumny"/"Nagłówki" które mają zostać wyświetlone.
    2. jak odkrył Styrtasiepali można mieć rozwinięte raporty po wyłączeniu wszystkich 6 "filtrów". Wg mnie to powinno być konfigurowalne bo jedni wolą domyślnie zwinięte inni rozwinięte. AGR taką opcję daje, a nawet więcej po można ustawić warunek obrona/flota/surowce poniżej których jest zwinięte.
    3. w "filtrach" obrona i flota wartości są... no właśnie nie wiem czym. Spodziewałem się że będą wyliczoną wartością np. 50mln ale tak nie jest. Potrzebne jest wyjaśnienie co to jest, lub naprawa błędu.
    4. rozwinięte szczegóły -> flota. Jeżeli na planecie nie ma floty to nic się nie wyświetla. Wcześniej było "flota: 0". Uniemożliwia to rozróżnienie sytuacji czy na planecie nie ma floty czy też w raporcie nie ma informacji o flotach.
    5. sortowanie - aktualnie zorientowanie się jak działa sortowanie jest dosyć nieintuicyjne.
      1. Wygląda też że sortowanie po niektórych "filtrach" nie działa.
      2. Chyba czytelny byłby dropdown z tekstem "malejąco po flota" / "rosnąco po surowce" itp.
      3. Czy sortowanie po "populacja" lub "badania" lub "kontrwywiad" ma jakiś sens? Mam wątpliwości.
    6. różne rodzaje raportów jak "ja szpiegowałem" vs "mnie szpiegowano" w widoku "zwiniętym" z samymi nagłówkami nie da się ich odróżnić. Potrzebny jest wyróżnik dla poszczegółnych typów.
    7. 6 nagłówków, osobiście mam problem z wybraniem zestawu który by mi pasował i był wystarczający. Rozumiem że jest tam mało miejsca, jednakże dla mnie 6 to za mało.
    8. w wersji zwiniętej "akcje" wielkość tych przycisków powoduje że są całkowicie nie używalne. Muszą zostać powiększone bo teraz ciężko jest najechać na właściwy.
    9. przycisk "usuń" w wersji zwiniętej jest z lewej strony a z rozwiniętej z prawej. Myślę że wszyscy przywykli że ten przycisk jest z prawej więc przeniósłbym go na prawą stronę.
    10. w wersji rozwiniętej ikonki surowców są wg mnie za duże. Można je z powodzeniem zmniejszyć.
    11. w wersji rozwiniętej ikonki surowców/energii itd. są niespójne z resztą gry. Nie widzę uzasadnienia dlaczego są inne niż te w górnej części strony czy budowanie czy stocznia itd. Czy nowe ikonki czy stare obojętnie - poproszę jednak u ujednolicenie.

ekspedycje

1. wygląda że GF próbowało zaczerpnąc dobre rzeczy z dodatków i naśladować np. OGame tracker w wizualizacji wiadomości. Obawiam się że zabrakło zastanowienia się nad użytecznością samej zmiany która rozwijała się latami w dodatku. Rozumiem że GF chce zachować tekstowe treści - niech tak będzie. Jednakze wizualizacja / ikonka wskazująca na rodzaj zdarzenia "surowce / statki / obcy / ekspedycja zaginęła" znacznie przyspieszy odczyt i zrozumienie przez gracza co się wydarzyło. Z lewej strony gdyby poświęcić 20-25px na ikonkę by wystarczyło.
    2. podobnie jak w innych raportach - ikonki są za duże. Do tego pownny być wyśrodkowane.
  • A co GF wprowadzilo ułatwia mnie zadanie

Ułatwia Ciebie zadanie?

Jesteś niemieckim botem mającym udawać, że wszystko jest fajnie i być zachwyconym ze zmian?

Później jak będzie pytanie jak polscy gracze odebrali zmiany, to będzie można spokojnie zaraportować, że niektórzy byli zachwyceni, a kilku - jak zawsze - marudziło.

A to, że "niektórzy" oznacza jednego trolla a "kilku" wszystkich pozostałych, to już nie trzeba wspominać...

• to jest zwykly pajac, nawet mu nie odpisuj

• Tak offtopicznie, polecam, naprawdę pomaga:

ZZIlKsR763IW.png

• A ja sugeruję upewnić się, że cokolwiek w firmie usłyszą, i wysłać im podziękowania i wyrazy uznania na oficjalne adresy z ich strony. Ja już to zrobiłem, anty oczywiście nie zamierzam na ten moment kupować (wiem, że w skali firmy jakoś tego wybitnie nie odczują, no ale zawsze).

• Art po prostu nie pieprzcie już tej gry bardziej, niż to do tej pory robicie, na cholerę obrazki dla pięciolatków - sądzicie, że ktoś nie potrafi rozróżnić co jest metalem, a co dexem? ktoś za bardzo przypalił robiąc tą jedną z najgłupszych aktualizacji - jak tak dalej pójdzie konta pójdą do kasacji, bo zamiast ulepszać rozpieprzacie wszystko coraz bardziej, jakby grupą docelową były dzieci

• Wiemy, że jesteście wku...ni, ale nie wycofamy nowej wersji, wiec się od nas...

Ja bym się nie zdziwił, bo przecież dobrze znamy zarządzanie w tej firmie, gdyby brak rollbacka był efektem tego, że przy patchu całkowicie usunęli poprzednią wersję gry. XD

Haha to bardzo prawdopodobne :D Identycznie mam u siebie w firmie. Wprowadzą zmiany to już musi działać, więc poprzednie usuwają. 100x tak zrobią i dalej się nie nauczą, a później czas stracony na naprawianie zmian xD