Wersja 8.X - dyskusje

• Ludzie czepiacie się mnie, a czytać ze zrozumieniem nie potraficie co niektórzy, no logitech to wiadomo ale nie wiedziałem, że inni też.

Wyraźnie jest napisane, że wysłanie GS pozwala uniknąć piratów i obcych to chyba dużo dla ekspedycji tak czy nie?

Ja napisałem o nowej aktualizacji a nie o wysyłaniu GS obecnie. Obecnie nie ma sensu wysyłać.

Ale w nowej aktualizacji już tak nie będzie. A wy o tym co jest piszecie. ^^

szystkie wyrzygi,

Poczytaj najpierw potem komentuj lub odpowiedz na pytanie, jakie postawiłem chyba, że nie potrafisz. Ewidentnie chodzi o unikanie piratów i obcych oraz znaczenie w ekspedycji.

• Żebyś miał jak nabijać kolejne posty mordo.

To i tak nic nie zmieni :popcorn:

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Nie... jeśli ktoś wysyła tylko floty handlowe, to nie ma to praktycznie żadnego znaczenia

statystycznie rzecz biorąc piraci za często wchodzą na składzie ekonomicznym (dt + p + r ) przynajmniej u mnie.... Zaczełam dołączać jakieś śmieci lm czy cm i już piraci są rzadziej, a jak coś siądzie to chociaż coś PZ jest :P

wysłanie 1 gs na ekspę to raczej dla tych co wysyłają 2-3 ekspy na dzień, bo normalnie jak ktoś już gra odkrywcą to chyba po to by latać też na ekspy i coś z nich mieć, a nie by tylko zająć sloty :>

PS. z tym by techy u piratów wynosiły min. 3 poziom to tak rychło w czas! Zawsze to coś, ale jednak wolałabym, żeby zamiast zajmować się zbędnymi pierdołami to ogarnęliby te punkty honoru i rabunki... pół roku wnet strzeli... chociaż patrząc na to, że po 2 latach dalej zajmują się walkami z piratami, to tym też zajmą się za jakieś 1,5 roku...

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Nie... jeśli ktoś wysyła tylko floty handlowe, to nie ma to praktycznie żadnego znaczenia

statystycznie rzecz biorąc piraci za często wchodzą na składzie ekonomicznym (dt + p + r ) przynajmniej u mnie.... Zaczełam dołączać jakieś śmieci lm czy cm i już piraci są rzadziej, a jak coś siądzie to chociaż coś PZ jest :P

wysłanie 1 gs na ekspę to raczej dla tych co wysyłają 2-3 ekspy na dzień, bo normalnie jak ktoś już gra odkrywcą to chyba po to by latać też na ekspy i coś z nich mieć, a nie by tylko zająć sloty :>

PS. z tym by techy u piratów wynosiły min. 3 poziom to tak rychło w czas! Zawsze to coś, ale jednak wolałabym, żeby zamiast zajmować się zbędnymi pierdołami to ogarnęliby te punkty honoru i rabunki... pół roku wnet strzeli... chociaż patrząc na to, że po 2 latach dalej zajmują się walkami z piratami, to tym też zajmą się za jakieś 1,5 roku...

Ekspedycje bojowe zostały ewidentnie znerfione. Nagminnie mam piratów przy składzie dt+pn+rzpr, a od kilku tygodni nie trafiłem ich flotą bojową z lm+dt. Płacz flociarzy i ekowców przyniósł skutek. Pół biedy gdyby na uniwersach szło to odbić w inny sposób. Niestety są pustki i następuje stagnacja.

• Mnie nie tyle o częstość chodziło (choć jako ekowiec-odkrywca nie narzekam raczej na zbyt częste spotkania z wielbicielami opasek na oko) ale o brak moim zdaniem uzasadnionej konieczności unikania starć z piratami... straty z tego tytułu w mojej opinii są marginalne, a na pewno nie warte dodawania gs'a do składu.

• Ja latam na ekspy takim składem: DT + PNZR + PNR + SS - na piratów czy obcych trafiam regularnie (jednorazowo puszczam 10 ekspedycji i w takiej fali przynajmniej jedna trafi na piratów czy obcych). Ale tak jak wampek napisał straty są marginalne wręcz znikome.

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• Ja latam na ekspy takim składem: DT + PNZR + PNR + SS - na piratów czy obcych trafiam regularnie (jednorazowo puszczam 10 ekspedycji i w takiej fali przynajmniej jedna trafi na piratów czy obcych). Ale tak jak wampek napisał straty są marginalne wręcz znikome.

Ja mam zupełnie inne orczuacia. Spotkania z piratami/obcymi flotami bojowymi są rzadkie.

Na tą chwilę zysk z eskspedycji bojowych jest bardzo niski. Porównywalny do pokojowych przy znacznie wyższych stratach zadanych przez CD.

• Widzieliście nową wersję podglądu galaktyki?

Użycie falangi wymaga teraz kliknięcia takiego małego znaczka.

Wcześniej był link użycia na nazwę planety.

Było lepiej uważam i wygodniej a teraz jest wolniej i ciężej.

Nie wiem jakie wy macie odczucie.

• Może to dlatego, że antigame nie jest kompatybilne? Zdaje się, że bez antigame tak własnie wyglądała gala i falanga ale mogę się mylić :P

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Może to dlatego, że antigame nie jest kompatybilne? Zdaje się, że bez antigame tak własnie wyglądała gala i falanga ale mogę się mylić :P

Nie zakładaj się. Klikało się na nazwę planety lub na ten mały znaczek. Teraz tylko ten znaczek.

Edit: w Ogame Infinity falanga działa po staremu :O

Edit 2: w Ogame Infinity nie da się w widoku Galaktyki przełączać układów słonecznych :D

• bobro nie napisałam "założę się" tylko "zdaje się" no i że "mogę się mylić" :P

pnZMuihsj

S. King

• Siema. Tak sobie czytam ten wątek i nie wszystko kurde kumam, pewnie głupek ze mnie :lool: ale ..co to jest PNZR?

Peper_SMT* brzmi trochę jak Pancernik ale jakoś po niemiecku czy coś hehe :D

• A czy zalicza wam zadanie "zerknij w inną galaktykę" ? niewiem czy to antigame czy nie, ale nie zalicza mi

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• No i fajnie!!! Powinni oddać wszystkim tym którym to zadanie przepadło nagrody z tego dnia :)

Tym którym nie przepadło z reszta też ;)

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein