Wersja 8.X - dyskusje

• Chyba to zmienili, że w ramach społeczności trzeba mieć to top20.

czyli że wybieram np angielski serwer i tam albo jestem wszędzie w top 20 i mogę iść wszędzie, albo gdzies jestem poza top 20 i tylko tam mogę iść i z każdą społecznością tak z osobna jest?

Czy ktoś z teamu może to potwierdzić?

kasai  Ruda  Toadie

ktokolwiek?

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Gracz na Cmentarzu przykładowo wybiera społeczność .de:

Jeżeli:

• na każdym uniwersum jest w top 20 -> może wybrać dowolne uniwersum w obrębie tej społeczności, pamiętając o drugim obostrzeniu: uniwersum musi mieć ponad rok
      (skrypt pokaże listę wszystkich dostępnych uniwersów)
    • znajdzie się poniżej top 20 na minimum jednym uniwersum -> skrypt wyświetli tylko te uniwersa

Skrypt nie przelicza od razu wszystkich uniwersów. Tyle te w obrębie wybranej społeczności.

• Roznie mozna to robic....ja ciułam anty i lece na 6+4+2 za anty uzbieraną, do tego czasem wpadnie cos innego za anty uzbierana. Na eventach tez sa te nagrody. Mozna bez kasy to ogarniac jak traktuje sie anty jako czwarty surowiec. Dalej bez szans z osobami co płacą ale.....na moją gre to nie wpływa.

To akurat racja. Dodatkowe sloty często są dostępne jako nagroda, a dodatkowa anty z ekspedycji czasem spokojnie wystarczy na kilka dodatkowych slotów, bo ceny nie są kosmicznie wysokie.

• Super sprawa z tymi nagrodami :D od razu chce się logować raz dziennie dla takich kokosów xD

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Przecież te paczki są tanie jak barszcz. Przy evencie +50% anty gratis, a potem poczekać aż na wyprzedaż paczek -30% taniej, to to już

w ogóle groszowe sprawy. Więc nie wiem gdzie Ty tu drogie rzeczy widzisz.

Ale fakt, za samo zalogowanie się takie rzeczy to jak trafić kod rabatowy z Glovo 125 zł :beaten:

Ciekawe co przyniesie kolejny update no i kiedy powrócą normalne zadania, bo nagrody za samo zalogowanie, to już nudne się stało,

a przecież GF dba o to by nam tą grę urozmaicić :ocb::ocb: (joke)

Cytat:

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

/

• A z innej beczki jest ktoś normalny w stanie podać mi argument po co wysyłać GŚ?

- po 1 leci bardzo długo

- po 2 może być czarna dziura

- po 3 nie ma podanych informacji że można znaleźć GŚ, więc nieopłacalne

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Qnick jedyny powód dokładania GŚ do ekspedycji to tylko taki, żeby wydłużyć czas. Mając oczywiście na uwadze to, że można ją stracić.

Ja czasem tak robiłem, że dokładałem po 1 sztuce do ekspedycji jak chciałem, żeby wróciła kiedy np. będę mógł spokojnie odebrać zawartość ;)

Ale innego sensu nie widziałem nigdy!

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• A z innej beczki jest ktoś normalny w stanie podać mi argument po co wysyłać GŚ?

- po 1 leci bardzo długo

- po 2 może być czarna dziura

- po 3 nie ma podanych informacji że można znaleźć GŚ, więc nieopłacalne

Tylko idiota (wiemy jakiego pokroju) wyśle GSa na ekspę :popcorn::popcorn: No ale brawo Qnick za błyskotliwe wypunktowanie spamera :ocb:

Chłopak tonie i nikt mu ręki nie chce podać, oj. A tak poważnie, coś ta aktualizacja nowego dała? nie.

Cytat:

/

• Widzę już któryś raz jak po nim jedziesz. Ja rozumiem, że może się nie podobać, że typ spamuje, ale jak sam widzisz... Nikomu krzywdy nie robi, a obsługa forum nie ma chyba motywacji, by to zmienić 😉. No i odpowiadając na jego wszystkie wyrzygi, sam stajesz się spamerem 😉

Co do GS, to jak wyżej. Wysyłanie GS na ekspedycje nie miało sensu z punktu widzenia zysku, ale dawało możliwość dopasowania godziny powrotu floty (wydłużanie ekspedycji też to umożliwia, ale zwiększa też wartość eventu z opóźnienieniem, co jest niepożądane).

• Wybaczcie Goalkeeper i Logitech ale mój post nie miał nikogo obrażać... Po prostu chciałem poznać opinie doświadczonej osoby bo nie potrafiłem znaleźć argumentu ZA wysyłaniem GŚ, znalazłem tylko PRZECIW, które wypunktowałem.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares: