Wersja 8.X - dyskusje

• O pacz, też dziś to zauważyłem że na moonach zostały mi resztki paliwa. A teraz wszystko stało się jasne.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Jako naczelny hejter wszystkie co robi GF muszę przyznać, że akurat ta zmiana jest git.

Z drugiej strony dziwne uczucie, pół żyćka grało się III etapowym wysyłaniu. :D

Teraz wyobraź sobie, że gdyby postarali się bardziej, to mogliby to upakować w jedno ładowanie danych.

gość mi podczas ataku pisał, że nie ma jak uciec bo nie działa mu wysyłanie floty :D

Walka niehonorowa, ale z Ciebie Zgrywus xD

• Na forum EN ktoś zgłaszał, że po wysłaniu flot zawsze zostawało mu troszkę paliwa w punkcie startowym, choć chciał zabrać wszystko.

Dopiero ktoś mu wytłumaczył, co robił źle - najpierw ładował wszystkie surowce, a dopiero później ustawiał prędkość lotu. A załadowany kliknięciem we "wszystkie surowce" deuter się nie odświeża...

tyle, że... tak już jest od wersji 7 :)

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Jak dla mnie ta aktualizacja to tragedia... wszystko się ciągle zacina, ładuję w nieskończoność, a dodatkowo co chwile jakieś błędy wyskakują... przykładowo wczoraj wieczorem ekspedycje normalnie można było wysłać, a dzisiaj już tylko komunikaty o błędzie serwera... rozwiązaniem okazało się powtórne wybranie misji w końcowym etapie wysyłki floty. W każdym razie wczoraj nie było to konieczne.

• Jak dla mnie ta aktualizacja to tragedia... wszystko się ciągle zacina, ładuję w nieskończoność, a dodatkowo co chwile jakieś błędy wyskakują... przykładowo wczoraj wieczorem ekspedycje normalnie można było wysłać, a dzisiaj już tylko komunikaty o błędzie serwera... rozwiązaniem okazało się powtórne wybranie misji w końcowym etapie wysyłki floty. W każdym razie wczoraj nie było to konieczne.

Jaka przeglądarka? Lap/tel?

Kolega z sojuszu zgłaszał mi podobny problem w momencie, gdy u mnie przechodziło wszystko bez najmniejszego problemu.

A może to nie problemy z serwerami, a interfejsami z jakich korzystamy do obsługi?

• Poważnie, czy my gramy na różnych wersjach Ogame? Bo zaczynam mieć wrażenie, że problem leży raczej w waszych przeglądarkach albo dodatkach do niej. Gra mi śmiga bez żadnych problemów, z ciekawości sprawdziłem teraz wysyłanie floty z telefonu - wszystko gra. W obu przypadkach Vivaldi + AGR i coś tam jeszcze do ogame.

• Poważnie, czy my gramy na różnych wersjach Ogame? Bo zaczynam mieć wrażenie, że problem leży raczej w waszych przeglądarkach albo dodatkach do niej. Gra mi śmiga bez żadnych problemów, z ciekawości sprawdziłem teraz wysyłanie floty z telefonu - wszystko gra. W obu przypadkach Vivaldi + AGR i coś tam jeszcze do ogame.

Mam podobne wrażenie, zwłaszcza że z SPIN DOKTOR gramy (chyba) na tym samym serwerze i u mnie Win 10 Chrome z AGR śmiga, Android 10 - chrome (ver. 91.0.4472.120) bez AGR i dodatków i też wszystko działa.

• Zrobiłem FS z dexem. Czas przylotu w podglądzie flot ładuje się wieczność, a sam pasek główny w ogóle się nie ładuje (problem podobny lub ten sam co wystąpił po 7.0).

Na wszelki wypadek zrobiłem screen z danymi tej operacji. Cholera wie czy się rozpakuje.

Serio.?Super że ci działa ale nie wiem czy sie chwalisz czy żalisz.Tobie może działa ale innym w tym i mi nie działa.Postaw sie teraz na miejscu gościa który dostał złoma bo nie miał opcji podniesienia floty.No cóż,ale co to Cie obchodzi,bo Tobie przecież działa.

• przykładowo wczoraj wieczorem ekspedycje normalnie można było wysłać, a dzisiaj już tylko komunikaty o błędzie serwera... .

Posyłasz z sondą czy bez? Sojusznik posyłał z sondą - błąd, bez sondy przechodziło normalnie na CTRL - ENTER.

• Ruda może zrobisz jakiś FAQ odnośnie nowej wersji z informacjami typu - wysłanie floty Enter -> CTRL + ENTER, ekspedycje tylko bez sond, etc.