Wersja 8.X - dyskusje

• No i oczywiście coś musiało być nie tak. XD

Zakładka Flota 2 - sekunda opóźnienia, zanim gra załapie, że zostały zmienione domyślne koordynaty, jak tak dalej pójdzie, to w 10 sekund zaraz się nie uda uciec.

Mnożenie wydobycia - nie tylko nie usunięto, ale zaczęło mi mnożyć na 3 losowych planetach, nie na matce, o dziwo.

• Po aktualizacji 8.0.0-pl7 uni Xanthippe jest niegrywalne, załadowanie czegokolwiek trwa minimum 2s (raz nawet 145s czekałem na załadowanie strony), czasem przy próbie wysłania floty wyświetla się komunikat że serwer nie odpowiada. Ten problem póki co nie występuje na 3 innych uni z tą aktualizacją na których gram. Dodam też że cały sojusz w którym jestem też zgłasza ten sam problem.

2 sprawa, która jest już globalnym problem, bo występuje na każdym uni i na zagranicznych też, a mianowicie po aktualizacji 8.0+ przy wysyłaniu floty w 2 zakładce (etapie) trzeba 2 razy kliknąć przycisk dalej żeby przejść do 3 zakładki (etapu) wysyłaniu floty, co też jest frustrujące. Czy wy nie macie testerów?

W ramach rekompensaty wszyscy powinni dostać darmowy sztab lub równowartość antymaterii na ilość dni licząc od momentu wprowadzeniu aktualizacji z błędami do momentu ich naprawienia. Bo niektórzy to nawet włączają urlopy słysząc, że na jakimś serwerze są takie błędy od 2 tygodni. I nie mówcie że gra jest za darmo, bo ludzie płacą za anty i kupują np. sztab, a jak serwer nie działa to im przepada. A na przyszłość jak chcecie testować takie aktualizacje "na żywo" na serwerach nie testowych to blokada ataków powinna trwać do momentu kiedy nie będziecie na 100% pewni że wszystko działa.

Chociaż tyle dobrze pomyśleliście, że wpadliście na ten sam pomysł co ja, żeby dać karencje po wyjściu z sojuszu, bo bez tego to by sobie zmieniali klasy sojuszu jak rękawiczki.

To chyba wszystko ode mnie.

• Wiem kiedy moje uniwersum dostanie nową wersję i na szczęście znajduje się ono na końcu kolejki, ale dziwię się, że zamiast doprowadzić aktualizację do stanu używalności wgrywają ją na kolejne serwery.

• Ogame wolniej chodzi, ładowanie stron wolniej, przy wysyłaniu trzeba powoli klikać bo inaczej jest błąd wysyłania albo brak serwera. Czasem idzie dalej a czasem wysyłania całkowicie zacząć trzeba od nowa. To trzeba poprawić ale to pewnie im zejdzie długo. Potem inne błędy typu, blokowanie okienka. Ale pewnie wejdą te sojusze przed załataniem tych błędów.

• Czy na innych uniwersach niż quantum, też pojawiły się nowe sojusze graczy którzy całe życie grali sami? Sojusz 3 osobowy, z czego dwie osoby na wiecznym urlopie, aktywność tylko aby wejść do sojuszu...

Moim zdaniem powinien być jakiś wymóg, aby zyskać bonus sojuszu, to iluś tam członków sojuszu powinno być aktywnych.

• Czy na innych uniwersach niż quantum, też pojawiły się nowe sojusze graczy którzy całe życie grali sami? Sojusz 3 osobowy, z czego dwie osoby na wiecznym urlopie, aktywność tylko aby wejść do sojuszu...

Moim zdaniem powinien być jakiś wymóg, aby zyskać bonus sojuszu, to iluś tam członków sojuszu powinno być aktywnych.

A może mają takie sojusze ze względu na event, w którym trzeba dołączyć do sojuszu?? A z resztą nawet jeśli to ze względu na klasy to co Ci to przeszkadza?? Zal Ci czy jak??

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

A jak nie chcę grać z nikim albo tylko z 2 kolegami, to mam być za to karany? XD

• Po wczorajsze aktualizacji wywaliło mi jakieś nie odczytane wiadomości. Jak to wykasować bo już mnie to wpienia? X(

wejdź w udostępnione RW/RS/ekspedycje

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King