gdyby coś to nie dostaje się wiadomości szpiegowskich z 16 pozycji
Wersja 8.X - dyskusje
- ciap
- Closed
-
-
Ten suwak jest do bani z prędkością w tej wersji samo mi się przestawia na mniejszy %
[ciach]
Offtop i cytowanie nieregulaminowego postu usuwam - Administrator Forum Toadie
-
Ten suwak jest do bani z prędkością w tej wersji samo mi się przestawia na mniejszy %
Jest już to zgłoszone w odpowiednim dziale.
podczas wysyłania misji, po kliknięciu guzika "Wyślij" w trakcie mielenia wysyłki, najechanie kursorem myszy na prędkość flotu często powoduje wysyłkę floty z "najechaną" prędkością !!!!!!!!! to jest bardzo niebezpieczne, także polecam weryfikować kilkunastokrotnie i kursorem myszy omijać prędkości (ja już wyrobiłem sobie kilka ruchów myszką omijających to pole szerokim łukiem)
-
Jeszcze raz chciałem dopytać czy zgłoszony jest błąd w podglądzie floty ze jest czarne pole nie mozna wybrać (moon planeta pz ) ?
Druga sprawa kiedy bedzie % lupu z bandyty ?? -
Jeszcze raz chciałem dopytać czy zgłoszony jest błąd w podglądzie floty ze jest czarne pole nie mozna wybrać (moon planeta pz ) ?
Druga sprawa kiedy bedzie % lupu z bandyty ??W jakich sytuacjach pojawia Ci się błąd z brakiem możliwości wyboru celu?
U mnie ani razu to nie wystąpiło więc jestem ciekaw co to powoduje. Jedynye podobny błąd to czasem wybrany przez AGR cel "znika", generuje błąd serwera i wysyłkę trzeba rozpoczynać od nowa
Odnośnie 100% łupu z bandytów problem jest ponownie zgłoszony, szkoda tylko że w changelogu dalej widnieje jako częśc wprowadzonych poprawek co jest mylące i niezgodne ze stanem faktycznym
-
Jedynye podobny błąd to czasem wybrany przez AGR cel "znika", generuje błąd serwera i wysyłkę trzeba rozpoczynać od nowa
jest to błąd spowodowany zbyt szybkim kliknięciem "dalej" zanim nasza przeglądarka przestanie mielić stronę
ale plus taki, że wystarczy wtedy tylko kliknąć cel (moon/planeta) następnie cel misji i gotowe
-
Jedynye podobny błąd to czasem wybrany przez AGR cel "znika", generuje błąd serwera i wysyłkę trzeba rozpoczynać od nowa
jest to błąd spowodowany zbyt szybkim kliknięciem "dalej" zanim nasza przeglądarka przestanie mielić stronę
ale plus taki, że wystarczy wtedy tylko kliknąć cel (moon/planeta) następnie cel misji i gotowe
Niestety nie potwierdza mi się ta teoria "za szybko", choć jeśli rozpatrzymy to z punktu widzenia informatyczego to może tak faktycznie być
Tylko jeśli to jest tego kwestia, to teraz trzeba się zastanowić czemu czasami "za szybko" to 0.5 sekundy a czasami 3 sekundy - z obserwacji błąd występuje w różnych scenariuszach i jeśli pojawił się przy pierwszej próbie wysłania misji na dane koordy, to jest duża szansa że pojawi się kolejny raz - taki najdłuższy łańcuszek to 7 błędów z rzędu, pomogła dopiero zmiana pozycji, powrót na pierwotną, wysłanie/próba wysłania na inne koordynaty i dopiero wysłanie na cel wcześniej generujący błędy.
Przy szybkim wysyłaniu często klikam "dalej" zanim przeglądarka skończy mielić, często nawet zanim zacznie wyświetlać zawartość, a misja przechodzi dalej. Czasem natomiast błąd pojawia się kiedy na stronie wysyłki I jestem już dobre kilka sekund.
Ja tu niestety nie potrafię wyłapać powtarzalności
-
u mnie błąd pojawia się podczas zsyłki surowców i zauwazyłam, że jak zaczekam tę sekundę to bez błędu idzie
-
Druga sprawa kiedy bedzie % lupu z bandyty ??Potwierdzam. U mnie ma jednym z komputerów też takie coś występuje. Akurat na nim mam blokadę na instalowanie dodatków, więc tam gram bez nich i od przedostatniej aktualizacji nie widać w polu Flota II przycisków wyboru planeta/księżyc/pz. Z tamtego komputera nie mam więc możliwości wysłać recków na pz, na którym jeszcze nie ma odpowiedniej ilości złomu. Atak i transport mogę wybrać z poziomu Galaktyki, w przeciwnym razie, gdy chcę wysyłać flotę z księżyca, to domyślnie mam ustawiony księżyc (nie mogę tego zmienić) lub planetę, jeśli wysyłam flotę z planety. Na telefonie i na kilku innych komputerach ten błąd nie występuje.
-
Witam
Czy tez macie problem wylania floty? dawniej miałem do wyboru moon pz planeta teraz podświetlone na czarno trzeba kombinować zęby wysłać flotę ?Miałem to samo u siebie na niezaktualizowanym od bardzo dawna Firefoxie. Niestety na "bocznym torze" nawet stare ogame już nie działa także aktualizację trzeba było zrobić, problem wówczas nie występuje.
-
Czy te statystyki to poprawią czy jak? Bo już minęło trochę czasu od poprawki wprowadzonej 8 coś tam i miało to być chwile a dalej trwa.
-
Art smoki ja sie pytam dlaczego na niemieckim uni statystyki sa normalnie jak na screenie nizej
https://gyazo.com/ce6bc8a599afce458b20a71c6234c720
a na polskim tyle czasu jest problem ? screen z polskiego prosze
https://gyazo.com/04fbd1f71f3d33a5c05f4fdb22ad7e62
jak to jest ze u niemcow jest ok a na pl lipa ta sama wersja
-
Mi to tam odpowiada
dzień w dzień widzę jak mam awans +2
Nie ma to jak cały czas awansować
-
Oprócz tego ze masz caly czas +3 to kiedy sie logujesz widzisz pozycje 88 a jestes w rankingu tak naprawde np. 30 wiec tez mozna chwilowego zawału dostać
aaa i u mnie np bład z mozliwościa wyboru gdzie chce leciec np moon/pz bo zupelnie sie to nie podswietla wystepuje na przeglądarce chromium a na chrome jest już ok
-
-
W ramach eventu nagród nie można już otrzymać zadania
rozbudowy laboratorium badawczegorozpoczęcia badania, gdy w trakcie rozdawania zadań rozbudowa laboratorium jest akurat w toku.czyli dalej lipa, bo dalej będzie rzucać laborkami podczas trwającego badania....
PS. Kiedy w końcu bandyci będą dawali 100% łupu?? no i te statystyki też wypadałoby zrobić....
GF dalej na wakacjach.... niedługo Boże Narodzenie, może się wyrobią jako prezent gwiazdkowy....
-
Wszystkie te błędy są zgłoszone i czekamy kiedy zostaną naprawione...
Jednak i tak uważam że lista zmian jest na tyle duża by je odczuć
-
"
- Gracze nie otrzymują już zwrotu Antymaterii, gdy użyją darmowej relokacji planety podczas CashBack'u."
czyli otrzymywali zwrot....grubo....
-
Witajcie!
We wtorek 31 sierpnia wersja 8.2.0 trafi na wszystkie serwery
Co weszło w skład wersji 8.2 ?
-
Witajcie!
We wtorek 31 sierpnia wersja 8.2.0 trafi na wszystkie serwery
Co weszło w skład wersji 8.2 ?
Gdy tylko wejdziesz w post który cytujesz to znajdziesz bez problemu link do wersji 8.2.! Ale gdybyś z jakiś powodów go nadal nie widział to podrzucam 20.08: Wersja 8.2.0 na Testowych Serwerach