Wersja 8.X - dyskusje

• gdyby coś to nie dostaje się wiadomości szpiegowskich z 16 pozycji :)

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Ten suwak jest do bani z prędkością w tej wersji samo mi się przestawia na mniejszy %

Jest już to zgłoszone w odpowiednim dziale.

podczas wysyłania misji, po kliknięciu guzika "Wyślij" w trakcie mielenia wysyłki, najechanie kursorem myszy na prędkość flotu często powoduje wysyłkę floty z "najechaną" prędkością !!!!!!!!! to jest bardzo niebezpieczne, także polecam weryfikować kilkunastokrotnie i kursorem myszy omijać prędkości (ja już wyrobiłem sobie kilka ruchów myszką omijających to pole szerokim łukiem)

• Jeszcze raz chciałem dopytać czy zgłoszony jest błąd w podglądzie floty ze jest czarne pole nie mozna wybrać (moon planeta pz ) ?
    Druga sprawa kiedy bedzie % lupu z bandyty ??

W jakich sytuacjach pojawia Ci się błąd z brakiem możliwości wyboru celu?

U mnie ani razu to nie wystąpiło więc jestem ciekaw co to powoduje. Jedynye podobny błąd to czasem wybrany przez AGR cel "znika", generuje błąd serwera i wysyłkę trzeba rozpoczynać od nowa

Odnośnie 100% łupu z bandytów problem jest ponownie zgłoszony, szkoda tylko że w changelogu dalej widnieje jako częśc wprowadzonych poprawek co jest mylące i niezgodne ze stanem faktycznym >.<

• Jedynye podobny błąd to czasem wybrany przez AGR cel "znika", generuje błąd serwera i wysyłkę trzeba rozpoczynać od nowa

jest to błąd spowodowany zbyt szybkim kliknięciem "dalej" zanim nasza przeglądarka przestanie mielić stronę :P

ale plus taki, że wystarczy wtedy tylko kliknąć cel (moon/planeta) następnie cel misji i gotowe :P

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Jedynye podobny błąd to czasem wybrany przez AGR cel "znika", generuje błąd serwera i wysyłkę trzeba rozpoczynać od nowa

jest to błąd spowodowany zbyt szybkim kliknięciem "dalej" zanim nasza przeglądarka przestanie mielić stronę :P

ale plus taki, że wystarczy wtedy tylko kliknąć cel (moon/planeta) następnie cel misji i gotowe :P

Niestety nie potwierdza mi się ta teoria "za szybko", choć jeśli rozpatrzymy to z punktu widzenia informatyczego to może tak faktycznie być

Tylko jeśli to jest tego kwestia, to teraz trzeba się zastanowić czemu czasami "za szybko" to 0.5 sekundy a czasami 3 sekundy - z obserwacji błąd występuje w różnych scenariuszach i jeśli pojawił się przy pierwszej próbie wysłania misji na dane koordy, to jest duża szansa że pojawi się kolejny raz - taki najdłuższy łańcuszek to 7 błędów z rzędu, pomogła dopiero zmiana pozycji, powrót na pierwotną, wysłanie/próba wysłania na inne koordynaty i dopiero wysłanie na cel wcześniej generujący błędy.

Przy szybkim wysyłaniu często klikam "dalej" zanim przeglądarka skończy mielić, często nawet zanim zacznie wyświetlać zawartość, a misja przechodzi dalej. Czasem natomiast błąd pojawia się kiedy na stronie wysyłki I jestem już dobre kilka sekund.

Ja tu niestety nie potrafię wyłapać powtarzalności

• u mnie błąd pojawia się podczas zsyłki surowców i zauwazyłam, że jak zaczekam tę sekundę to bez błędu idzie :)

pnZMuihsj

S. King

• Jeszcze raz chciałem dopytać czy zgłoszony jest błąd w podglądzie floty ze jest czarne pole nie mozna wybrać (moon planeta pz ) ?
    Druga sprawa kiedy bedzie % lupu z bandyty ??

Potwierdzam. U mnie ma jednym z komputerów też takie coś występuje. Akurat na nim mam blokadę na instalowanie dodatków, więc tam gram bez nich i od przedostatniej aktualizacji nie widać w polu Flota II przycisków wyboru planeta/księżyc/pz. Z tamtego komputera nie mam więc możliwości wysłać recków na pz, na którym jeszcze nie ma odpowiedniej ilości złomu. Atak i transport mogę wybrać z poziomu Galaktyki, w przeciwnym razie, gdy chcę wysyłać flotę z księżyca, to domyślnie mam ustawiony księżyc (nie mogę tego zmienić) lub planetę, jeśli wysyłam flotę z planety. Na telefonie i na kilku innych komputerach ten błąd nie występuje.

• Witam
    Czy tez macie problem wylania floty? dawniej miałem do wyboru moon pz planeta teraz podświetlone na czarno trzeba kombinować zęby wysłać flotę ?

Miałem to samo u siebie na niezaktualizowanym od bardzo dawna Firefoxie. Niestety na "bocznym torze" nawet stare ogame już nie działa także aktualizację trzeba było zrobić, problem wówczas nie występuje.

• Mi to tam odpowiada :D

dzień w dzień widzę jak mam awans +2

Nie ma to jak cały czas awansować :P

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Oprócz tego ze masz caly czas +3 to kiedy sie logujesz widzisz pozycje 88 a jestes w rankingu tak naprawde np. 30 wiec tez mozna chwilowego zawału dostać

aaa i u mnie np bład z mozliwościa wyboru gdzie chce leciec np moon/pz bo zupelnie sie to nie podswietla wystepuje na przeglądarce chromium a na chrome jest już ok

• Majcher bo Niemce majom Ojro, a nasz PeeLeN jest ciągle w czarnej d...ziurze! :D

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• W ramach eventu nagród nie można już otrzymać zadania rozbudowy laboratorium badawczego rozpoczęcia badania, gdy w trakcie rozdawania zadań rozbudowa laboratorium jest akurat w toku.

czyli dalej lipa, bo dalej będzie rzucać laborkami podczas trwającego badania....

PS. Kiedy w końcu bandyci będą dawali 100% łupu?? no i te statystyki też wypadałoby zrobić....

GF dalej na wakacjach.... niedługo Boże Narodzenie, może się wyrobią jako prezent gwiazdkowy....

pnZMuihsj

S. King