Normlanie jak to czytam to masakra. Jak w fizyce kwantowej. Mówiłem, że tylko urlop.
Uni 68 po poprawkach
-
- 9.2.3
- Y2K
-
-
Naprawcie tą gównianą wersję, bo grać się nie da, było dobrze to musieli to z pierdolić
-
Transporty nie dolatują/odbijają się. Brak raportu + powrót z surowcami. Być może po prostu się opóźnia, ale strasznie to denerwuje...
-
Ekspedycje - floty, które wyłapią przyśpieszenie, lądują od razu. Wiadomość o ich lądowaniu przychodzi sekundę po otrzymaniu raportu z takim wynikiem.
Słuszna uwaga i kolejny błąd, może mniej irytujący, ale równie groźny przy pilnowaniu floty. Dawniej przyspieszenia nie były tak uciążliwe, bo po prostu w dużym uproszczeniu skracały czas lotu powrotnego do 60-70%. Sporo zwlekałem z ujawnieniem wzoru na przyspieszenia, kilku graczy mi w tym dużo pomogło, ale mam w planach kompleksową analizę wszystkich aspektów ekspedycji jak z lotami rozpoznawczymi, pytanie tylko jak bardzo i ten aspekt gry został spierniczony w najnowszej wersji, bo symulator walki jest na pewno do poprawy. Najlepsze jest to, że mówią o optymalizacji, a jest zupełnie na odwrót, niemierzalny poziom niekompetencji...
-
Ledwo coś połatali i zaczęło jako tako działać, to poszła kolejna wersja i znowu się **** - wróciły mega laagi. Brawo :D.
-
Dwa dni normalnej szybkości działania od roku i się skończyło
Będę te dwa dni miło wspomniał -
U mnie przeładowuje się 18sek Zwózkę to chyba 15min będę robił ; )
-
.
Nie wiem co o tej 14:00 wgrali , ale po każdym kliknięciu czekam kilkadziesiąt sekund na zmianę , lub odświeżenie strony .
Grać nie można . Co raz bardziej myślę o zaprzestaniu gry , lub kilkumiesięcznym urlopie .
Szkoda godać
.
-
Z jednej strony spoko, że wdrażają nowe wersje gry czy hotfixy hotfixow aby krok po kroku zlokalizować w końcu problem stabilności z drugiej nie ma co się dziwić graczom - rok czasu, jedni nadal czekają drudzy mają już dosyć trwających beta testów gdzie dwa, trzy, cztery... dni cieszysz się grą, kolejny miesiąc narzekasz.
No nic, nadal wierzymy, że doczekamy się normalnej gry - jeszcze w tym roku
-
Poprawka poprawki itd.
Tak w nieskończoność.
-
W wersji 10 nie da się zrobić pustego PZ'a. Po ataku sondą na planetę / księżyc, na którym nie ma żadnej obrony ani statków dochodzi od walki, zwycięska sonda wraca, ale nie da się wysłać recyklerów. W wersji 9 się dało...
-
W wersji 10 nie da się zrobić pustego PZ'a. Po ataku sondą na planetę / księżyc, na którym nie ma żadnej obrony ani statków dochodzi od walki, zwycięska sonda wraca, ale nie da się wysłać recyklerów. W wersji 9 się dało...
No to akurat brzmi jak naprawienie buga, choć raz udało im się tego dokonać.
-
No to akurat brzmi jak naprawienie buga, choć raz udało im się tego dokonać.
Może jemu chodziło o nie widocznego PZ, jak dobrze pamietam kiedyś tak było że jedna sonda nie zostawiała pola zniszczeń, a i tak mozna było wysłać recki w to miejsce z misją zbieraj.Tak się kiedys robiło fs, dlatego flociarze rozbijali wiecej sond żeby powstało pole zniszczeń i czekali kiedy zniknie.Co mądrzejsi wysyłali 1 recka na wabika na dane PZ, a resztę floty w poxniejszym czasie albo na innych prędkościach..To były czasy
-
@Fernir
Hipotetyczna sytuacja - w Twojej okolicy pojawia się lotka z księżycem, nie skolonizowana a relokowana. Falangując następnego dnia sąsiada widzisz lecący na niego atak. Podstawić się nie zdążysz, ale mógłbyś założyć agresorowi kontrę. I masz pecha, bo na lotce ani na księżycu nad nim nie ma żadnych statków ani obrony - nie masz więc jak zrobić PZ'ta, żeby wysłać recki przed walką. Dopiero po RW będziesz mógł wysłać swoje recyklery, choć pewnie już nic nie zgarniesz.