TOP 1 ACS UNI KERBEROS TOP 2 ACS OGAME PL 15 672 776, 55%

• Na sam poczatek kilka slow od Pana Melmaxa:

Wilk, co by o Tobie nie mówili na mieście, że złom na każdym uni i w ogóle to u mnie szacunek masz bo to nadal 2:1 dla Ciebie na tym uni I mam nadzieję , że wrócisz kiedyś z tego u ;) Co do nerwusa ostatnio wleciałeś mi w planetę i napisałeś, że jak chcę odzyskać to zapraszasz więc " So I em" :trollface:

teraz moze cos ode mnie:

Napewno chce pozdrowic sporo osob:P jest ich sporo a ja nie bede sie rozpisywal:P i by w miare krotko ten temat zakonczyc pozdrowie znajomych na disco oraz sojsze PGS, MaG, oraz CHAM :piwko: i ulatwie chlopakom z nh robote i wrzuce liste winowajcow: Melmax, Plazmator, Cac, Iszya, Khal Drogo, Davidoff, Nolife24 bez was nie bylo by tego!!! brawo wy:goodjob: dodam do listy jeszcze Piguana, krolowa bombonierek i Bulgar_mks mieli swoj maly udzial w tymXD

co do nerwusa:/ mysle, mam nadzieje ze gra sie dopiero zaczyna:trollface:

Wilk wiem z pewnych zrodel ze nie zpesulo ci to dzis nastroju;) jeszcze raz :graty:

takze szybkiej odbudowy i lecimy dalej z tym8)

a inpost jak zawsze na u przesiedzial:( ale on czesto bral udzial w takich starciach wiec napewno nie zaluje:trollface:

:lool:

Dnia 24-05-2023 03:58:06 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Melmaxx [STC]

Krążownik 5.516.000

Okręt wojenny 769.000

Pancernik 6.025.961

Reaper 7.395.528

Pathfinder 1.805

Agresor Iszya [ADS]

Lekki myśliwiec 4.093.706

Krążownik 80.319

Okręt wojenny 47.499

Pancernik 29.560

Reaper 9.197

Ciężki myśliwiec 195.791

Pathfinder 91.631

Agresor chudy [STC]

Lekki myśliwiec 1.032.502

Krążownik 9.991.970

Okręt wojenny 3.459

Pancernik 313.903

Niszczyciel 33

Reaper 15.071.378

Pathfinder 121

Mały transporter 114.699

Duży transporter 500.533

Agresor WARIATEEK [Rots]

Sonda szpiegowska 10

Agresor cac

Sonda szpiegowska 100

Obrońca NERWUS [N-H]

Mały transporter 265.414

Duży transporter 1.781.771

Lekki myśliwiec 50.589.302

Ciężki myśliwiec 11.126

Krążownik 201.316

Okręt wojenny 2.883

Statek kolonizacyjny 9

Recykler 2.541.230

Sonda szpiegowska 398.064

Bombowiec 2.544

Satelita słoneczny 10.456

Niszczyciel 691.507

Gwiazda Śmierci 82.000

Pancernik 2.500.124

Crawler 1.300

Reaper 2.501.432

Pathfinder 234.450

Wyrzutnia rakiet 880.180

Lekkie działo laserowe 1.085.989

Działo jonowe 1

Wyrzutnia plazmy 50.662

Mała powłoka ochronna 1

Duża powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor Melmaxx [STC]

Krążownik 3.978.863 ( -1.537.137 )

Okręt wojenny 612.504 ( -156.496 )

Pancernik 5.173.561 ( -852.400 )

Reaper 6.433.533 ( -961.995 )

Pathfinder 1.260 ( -545 )

Agresor Iszya [ADS]

Lekki myśliwiec 2.250.803 ( -1.842.903 )

Krążownik 55.686 ( -24.633 )

Okręt wojenny 37.489 ( -10.010 )

Pancernik 23.989 ( -5.571 )

Reaper 7.965 ( -1.232 )

Ciężki myśliwiec 120.772 ( -75.019 )

Pathfinder 61.463 ( -30.168 )

Agresor chudy [STC]

Lekki myśliwiec 567.106 ( -465.396 )

Krążownik 7.095.710 ( -2.896.260 )

Okręt wojenny 2.728 ( -731 )

Pancernik 255.222 ( -58.681 )

Niszczyciel 29 ( -4 )

Reaper 13.071.635 ( -1.999.743 )

Pathfinder 88 ( -33 )

Mały transporter 62.907 ( -51.792 )

Duży transporter 315.094 ( -185.439 )

Agresor WARIATEEK [Rots]

Sonda szpiegowska 2 ( -8 )

Agresor cac

Sonda szpiegowska 14 ( -86 )

Obrońca NERWUS [N-H]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

10.373.296.301 Metalu, 25.060.714.737 Kryształu i 10.733.769.479 Deuteru

Agresor stracił łącznie 704.677.252.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 1.814.289.195.000 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 923.035.073.100 metalu i 644.242.581.500 kryształu.

Agresor przejął łącznie 46.167.780.517 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Szczątków zebranych przez agresor(ów):

138.571.742.908 Metalu i 96.717.687.090 Kryształu

314.843.688.783 Metalu i 314.843.688.783 Kryształu

122.245.633.680 Metalu i 122.245.633.680 Kryształu

71.990.243.174 Metalu i 50.246.389.825 Kryształu

Szczątków łącznie zebranych przez agresor(ów):

647.651.308.545 Metalu i 584.053.399.378 Kryształu

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 273.148.892.846

Kryształ: 371.483.842.115

Deuter: -71.437.498.521

agresor zyskał łącznie 573.195.236.440 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -950.041.625.801

Kryształ: -710.853.145.237

Deuter: -199.562.204.479

obrońca stracił łącznie 1.860.456.975.517 jednostek.

• Gratulacje dla Was Panowie, jest to mega wyczyn, i przedewszystkim olbrzymi procent przez bardzo długi czas nie padnie podobny napewno. Ilość rozporek przeraza nie ma poprostu nikt podejscia na chwile obecną, miło widzieć Nerwusa i liska spakowanych i to w dodatku jednego dnia. Chudy jesteś KOT !!!

• No krotka mowiac... tak dzis walnelo na uni ze ja u siebie uslyszalam :graty:dla calej ekipy zlomujace :goodjob: floty robia ogromne wraznie ale mysle ze to dopiero poczatek calego zamieszania :) .. edit .. juz jestem tego pewna :saint:dzieki za pozdrowka:* oby wiecej takich akcji! graty raz jeszcze ..a zlomnietym odbudowy .. pewnie bedzie szybka8o

Istnieją tylko dwie możliwości: albo jesteśmy sami we wszechświecie, albo nie... i obie są równie przerażające.:evil:

• Widzę, że nawet hejterom paczek już się nie chce nawet wrzucać postów, to ja coś machnę ;p

Już dawno się przyzwyczaiłem do realiów pay to win, żeby było jasne - nie szczypie mnie to, każdy wydaje kasę na zabawę wedle swojej woli.

Jednocześnie chwalenie planowania, które polegało na śledzeniu postów na forum odnośnie eventów na zakup anty, promocji na paczki i nie wspominając o niezgodnej z zasadami gry wycieczki do turcji, oraz gratulowanie mega skomplikowanej akcji klikania floty za $ i poleceniu na dwudniowego bfsa bo zadne 5 flot na uni tego nie składało, to trochę parodia :)

Kiedyś żeby walnąć top1 trzeba było obserwować, w parę osób robić masowy moonkilling, klikać zawróconą stację przez parę godzin na zmianę i tak trzeba było w tym dużo przygotowania czyli złomowania mniejszych celów żeby złapać przewagę w pkt militarnych i odrobiny szczęścia żeby był wynik.

Tutaj obserwacja wyglądała najpwniej tak: "ok, już trzeci tydzień z rzędu jest bfs można wywalić pare tys. pewnie się zwróci" a akcja "klikamy i startujemy"

Jedynę czego mogę pogratulować to chyba sukcesów w życiu zawodowym, że stać Was chłopaki na to żeby sobie pozwolić na wydanie takich pieniędzy na gierki, ale jeśli oczekujecie, że ktoś doceni Wasze "umiejętności" jako gracza to w tym się raczej przeliczyliście :)

• choć w przypadku tego starcia-do obrońcy mi daleko, to warto dodać kilka slow do Twojej wypowiedzi.

kto mieczem wojuje, od miecza ginie. Fakt, faktem, ze starcie wyglądało zapewne tak jak mówisz, to OGame już przeżywało właśnie takie akcje, wiec zawsze z tylu głowy warto miec, ze można poleć w ten sposób. W jaki sposób przewage wypracował Nerwusek pewnie wie tylko on, aczkolwiek dałbym sobie paznokcia uciąć, ze on tez wykorzystywał promocje na anty, paczki czy wakacje za granica.
    u nas na Lacercie tez poczuliśmy zapach złomu, aż posprawdzaliśmy okolice, czy aby do nas nic nie przyleciało.
    Teraz zapewne będziemy obserwować rewanże, kontry, a jak ktoś wcześniej napisał, GF się bardzo cieszy.

Finezji może i brak, lecz czas przetapiania surowców z paczek oraz myśl czy żaden się nie zaloguje pewnie tez była lekko stresująca.

Ciężko napisac cokolwiek tutaj, bo starcie jest tak duże i tak zwykle, ze nie wiadomo czy gratulować czy tez nie.
    portfeli można i gratulować, ale czy tedy droga?

Pogratuluje na pewno doprowadzenia starć do skutku i zysków, jakie z nich wypłynęły.

Co do Liska. Jeśli ktoś jeden/dwa czy trzy złomy przy dwustu wykonanych stawia jako porażkę i powód do drwin No to chyba na sile próbujecie mu umniejszyć, a prawda jest taka, ze gdzie się pojawia tam trzeba się z nim liczyć.
    Tyson tez padał na deski, ale każdy pamięta jego agresywny styl i nooauty jakie sam zadawał. Wiec trochę pokory panowie, bo jedno duże starcie z kupionych flot nie stawia Was jako lepszych flociarzy niż sojusz obrońcy.

Czekamy na dalsze ruchy, choć jak widać już się zaczyna robić ciekawie.

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• Zemsta najlepiej smakuje na zimno, od dawna zapowiadaliście, że to zrobicie i oto się stało a ja cieszę się, że byłam w tym z Wami choć tylko jako mały procencik ;)

Nerwusowi oczywiście życzę SzO choć wiem, że on tego nie potrzebuje no to życzę wszystkiego dobrego i uśmiechu bo po co te nerwy ;)

• Na wstepie gratulacje, bo cyferki i zysk robią wrażenie:brawo:. Niestety przy tak zdominowanym uni przez jeden zgrany sojusz jakim bez watpienia jest N-H to był jedyny sposób aby sie temu postawić, innej mozlowosci zwyczajnie nie było, smutne jest to, ze trzeba walczyc na paczki (Portfele itd), ale zostala do tej walki uzyta broń N-H. Sami gracze swoja rzadza posiadania ogrmnych flot kilka dni po starcie serwera psuja w ten sposob zabawe. Wiekszosc marzy o starych czasach gdzie byla rywalizacja miedzy cala spolecznoscia serwera i bylo naprawde fajnie, ale niestety, zawsze znajdzie sie grupka, która to zabawe zepsuje juz na poczatku, wykosi 90% flot bezrefleksyjnym lataniem na kazdy mozliwy cel 2mln panckow i to niestety demotywuje ogromna ilosc graczy, ktorzy porzucaja gre bo zwyczajnie nie ma szans na jakąkolwiek uczciwa walke i rywalizacje.

Wnioski moje sa takie ze mimo takich wielkich ryb zawsze znajda sie w koncu wieksze i moze to da chwile refleksji ze nieograniczone pompowanie kont i flot nie ma przyszlosci, i zwyczajnie szkoda az tyle na to wszystko antymaterii, bo koniec koncow bedzie to naprzemienne ladowanie w reckach jednych badz drugich. pozdrowienia dla wszystkich zainteresowanych, zycze rowniez spokojnego podejscia do tego wszystkiego, to w koncu tylko gra , a rywalizacja nawet na takim poziomie powinna isc w parze z szanowaniem sie, bo kazdy zloma moze wylapac to czesc tej gry, ale robienie sobie zlosliwosci i ublizanie w jakikolwiek sposob jest poprostu slabe. Wilku, nie koncz, bo naprawde szacunek ci sie nalezy za postawe w kazdej sytuacji :brawo:. N-H chwilo odpoczywa i na pewno wroca przygotowani na walke, zreszta juz to pokazali ze walka bedzie :brawo:

''Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" - Mark Twain

• Nie zrozumcie mnie źle, nie opowiadam się za żadną ze stron, absolutnie dostrzegam zobrazowanie powiedzenia "kto mieczem wojuje...".

Nie oceniam również graczy, jako że ich nie znam za dobrze, tylko samo starcie, tudzież zachowanie - jeśli faktycznie gracze na poziomie to mega słabe jest to w jaki sposób to starcie powstało. Ponownie - mówię o obu stronach bo ilość doklikanych statków przez agresorów wynikała w pierwszej kolejności z ilości wcześniejszego paczkowania obrońców :)

Gra daje takie możliwości, więc nie można mieć pretensji o ich wykorzystywanie ale to decyzją tych graczy jest jak bardzo chcą odstrzelić od reszty uni, pytanie dlaczego? Bez 10 krotnej albo większej przewagi pkt już się nie da latać? :)

Wydaje mi się że bycie top 1-3 z wielokrotną przewagą zapaczkowanych pkt tylko umniejsza tym pozycjom, a nie w drugą stronę, ale ponownie - każdy się bawi jak chce, i każdy ma prawo postrzegać tę zabawę na swój sposób :)

Pytanie tylko czy szacun się należy za ilość pkt, bo nawet jak nie było paczek to były pushe i kupowanie kont, teraz kasa płynie nie między graczami tylko w jedną stronę zgodnie z zasadami gry (prawie). Jedyne co się zmieniło to wyniki finansowe gameforge Panowie, % z tego starcia przejdzie pewnie do historii księgowości tej firmy ale raczej nie społeczności graczy :)

• Nie ma czego gratulować , zwykłe ogórki które przeklikały cyfy za hajsy ... Agresorzy to większości farmy na starszych uni ...Nie było możliwości zakupu paczek to i miejsce w punktach było adekwatne do tego co potrafią :)

Już dawno spieprzyli tą grę ale co tu sie dziwić , przecież chodzi o hajsy a jak można zauważyć , to bardzo popularne zrobiło się wydawanie $$$ tylko po to żeby podwoić , potroić swoje cyferki w grze.

Niby przywykłem do "paczkomatów" ale jak widzę tytuł " TOP 1 ACS UNI KERBEROS TOP 2 ACS OGAME PL 15 672 776, 55% " znając historie starcia to mnie coś szczyka w środku :trollface:

i Agresorom i obrońcom WSNR!

• nie gram na tej uni ale stracia pogratuluje wkoncu to top2 pl :) graty

piszecie ze agresor farma itp bo kupil anty zeby rozbic flote :) ... flote zbudowana zapewne bez uzycia grama anty :) tak wiec paczka rozwalila paczke

nie jestem na biezaco ale w niejednym st obroncy zapewne oral ta flota innych mniejszych i wtedy bylo ok teraz to jest bee :) ahh to jest tak fajne na kazdej uni :) jak ja kupie to jestem fujara losu jak kupi ktos inny to jest ok :) pozdrawiam i zastanowcie sie przez chwile nad tym co wy tu piszecie ... serio

• Gratulacje dla Was Panowie, jest to mega wyczyn, i przedewszystkim olbrzymi procent przez bardzo długi czas nie padnie podobny napewno. Ilość rozporek przeraza nie ma poprostu nikt podejscia na chwile obecną, miło widzieć Nerwusa i liska spakowanych i to w dodatku jednego dnia. Chudy jesteś KOT !!!

Chudy jesteś Kot? Bo co ma gruby portfel?:trollface: Ale finezja... Walnąć bfs za grube wydane hajsu :trollface:Faktycznie mega wyczyn wydać kupę hajsu tylko żeby spakować bfs;) Ta gra już dawno nie jest ta gra która była ;) Ciekawy jestem czy wyklikali by ta flotę z zawrocojej stacji;) Tak to wygląda teraz wystarczy zrobić fsa na stacjonuj i masz święty spokój bo portfel już tego nie ogarnia ;)Ale masz rację wielki wyczyn wydać tyle hajsu byle tylko spakować bfsa:trollface:

Powiem tyle HWNI i WSNR!