Paczki

• Jak widać można. A to i tak ciągle jedne i te same osoby. To też pokazuje że ludzie lekko kontakt z rzeczywistością utracili i kiepsko z życiem u nich. Ale kto bogatemu zabroni. Ich pieniądze - ich sprawa. Jeśli w taki sposób kompensują sobie życiowe braki czy porażki to jedynie co to można im współczuć i się nad nimi litować.
    Bo tylko tyle zostaje. Ale też jak to u nas bywa uwydatnia to że zdecydowana większość tylko w taki sposób grać potrafi. Dodatkowo jeszcze przy tym oszukując i łamiąc regulamin. Mentalność polaczków.

Ta gra nie ma żadnego balansu między paczkami a resztą z tej garstki która jeszcze chce w to grać. Tak zgaduję , sądząc po próbach zakłamania stanu serwerów przez GF - że długo to już nie potrwa. To są takie ostatnie podrygi, na przestrzeni miesięcy stanie się to jeszcze bardziej widoczne. Sztuczne tworzenie ruchu na serwerach , sztuczne pompowanie czegoś czego nie ma. Ta garstka powiedzmy z 200-300 osób w grze + fikcyjne konta / boty... Z głupiego serwera na głupi serwer ci sami głupi ludzie...

GF sięga dna już od wielu lat. Nie wstrzelili się we spółczesność, a niestety takie zakrzywienie i odklejenie w stworzeniu gry tylko dla jednego - dwóch graczy z wielkim portfelem... gdzie reszta łudzi się że coś zdziała zapominając że to tylko gra... Nie zdziwił bym się gdyby pod tym "finansowym puchem" kryło się coś zdecydowanie gorszego.. :)

• Dlaczego zaglądacie komuś w portfel?
    Jeden kupuje drogie fury, inny super aparaty, jeszcze inny wydaje na wycieczki, ktoś inny na ogame, a jeszcze inny nic nie wydaje, bo oszczędza lub nie ma :(

Jeden kupuje drogie fury, inny super aparaty, jeszcze inny wydaje na wycieczki, ktoś inny na ogame, a jeszcze inny nic nie wydaje, bo oszczędza lub nie ma :(

No niby racja, ale wydasz na furę, masz furę.Wydasz na drogi aparat masz drogi aparat.Pojedziesz na wycieczkę, cos zwiedzisz.A ładowanie tyle kasy w Ogame co daje?Top 1 pikseli i nic więcej.Pamiętam Ogame z czasów EpicBlue, nie było paczek, dopalaczy i itp.

Nikt nikomu nie zagląda w portfel. Każda swoje życi. Poprostu ciekawi mnie ile kosztuje zdobycie 226kk pkt. I to tyle. Tysiąc, może więcej :/

• Ale na tym nowym uni wcale nie trzeba mieć dużego portfela... Po tej aktualizacji to tak wielki bug wprowadzili, że kwestią czasu było to aby ktoś pomyślał i łatwo sobie postawił kopalnie metalu na wysoki poziom praktycznie bezkosztowo. Przykładowo bug działał tak: klikasz kopalnie metalu na 10 poziom, a robi Ci od razu 20 poziom. I punkty plus wydobycie od razu zaliczone za poziom 20 mimo wydanej surki na poziom 10. Nie będę tłumaczyć jak to kliknąć, bo to bez sensu, ale w ten sposób właśnie topka się wybija na nowej uni, doładują trochę anty, potem zrobią cofkę, będą mieć bana za payment na 3-7 dni, a potem wrócą i konto będzie tak napchane, ze w kilka miesięcy normalni gracze go nie podejdą. Tyle. Pozdro.

• Miałem kiedyś podejrzenia, że te topowe konta należą do GF. Po to aby jak najszybciej ludzie mogli wyciągać maksa z expedycji i w miarę szybko (na początku) rozwinąć konta. Na paru uni były takie przypadki, ze konta po miesiacu wbijały 100mln a po jakimś czasie znikały na banie. Ale to takie moje teorie dpiskowe

• Tak tylko odpowiem, że kupienie "drogiego auta" tak samo może się skończyć jak kupienie czegoś w ogame. Autem możemy jeszcze spowodować wypadek i będzie problem.. Więc jeszcze gorzej.

Wszystko ma swoje + i -. Wiadomo że ta gra to jest jeden wielki P2W, nie istnieje w tej grze żadna mechanika która pozwala na rywalizacje fair-play, a promowane jest bardzo agresywne. Z tego są ogromne zyski wbrew pozorom ;) Utrzymanie serwerów nie jest aż tak drogie, mody (przynajmniej kiedyś) robili za darmo (za kupony anty xD) więc była to samowystarczalna kopalnia pieniędzy.

Co do tezy o sztucznych kontach to zobaczcie jak działał baner o nowej unii. Kliknąłem go przypadkowo chyba 3 razy :) Konto nowe założyło mi się automatycznie, rozlokowało na unii, doliczyło +1 konto aktywne.. nawet nie miałem żadnej możliwości potwierdzenia że chce, cokolwiek. Od razu zmiana Unii, gramy! Takim sposobem są setki nowych kont na unii już na urlopie / kasacji ;D Ale cyferki na start są. Można się pochwalić.

• Co do tezy o sztucznych kontach to zobaczcie jak działał baner o nowej unii. Kliknąłem go przypadkowo chyba 3 razy :) Konto nowe założyło mi się automatycznie, rozlokowało na unii, doliczyło +1 konto aktywne.. nawet nie miałem żadnej możliwości potwierdzenia że chce, cokolwiek. Od razu zmiana Unii, gramy! Takim sposobem są setki nowych kont na unii już na urlopie / kasacji ;D Ale cyferki na start są. Można się pochwalić.

Dokładnie tak jak piszesz. Sam się tak złapałem kilka razy i od razu kasacja konta, bo nie mam zamiaru grać na więcej niż jednym uniwersum. Na jedno, tak naprawdę, szkoda mi czasu i gram tylko eko, żeby utrzymać kontakt z fajną Ekipą z soja więc podziwiam zawodników ogarniających kilka uniwersów + paczki + kupowanie anty itp. itd. - no ale cóż, jak to ktoś wspomniał: Kto bogatemu zabroni?!

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• Miałem kiedyś podejrzenia, że te topowe konta należą do GF. Po to aby jak najszybciej ludzie mogli wyciągać maksa z expedycji i w miarę szybko (na początku) rozwinąć konta. Na paru uni były takie przypadki, ze konta po miesiacu wbijały 100mln a po jakimś czasie znikały na banie. Ale to takie moje teorie dpiskowe

Konta są nienormalnie wybijane w pkt a później surówka i same konta lądują na allegro. Sporo takowych na kilkunastu ostatnich serwerach jest i było - nie będę może nickami rzucał, ale głównie jedna - dwie osoby. Po tygodniu miliony pkt, chwalenie się że to robione pod allegro i handel się kręci. Bo to nie jest robione dla ludzi tylko dla nich samych - bo czerpią z tego zysk. Czyszczą serwery z expów , sprzedają na allegro surowce, później floty i konta i interes się kręci. Jest kilku takich którzy robią to notorycznie, i niestety uchodzi im to na sucho. Ogame jak ogame w porównaniu do innych normalnych gier ma tak żałosny system kar że po banie i tak wracasz. I grasz dalej.

• Ogame nie ma żałosnego systemu kar, tylko w całości jest żałosną grą, gdzie nie potrafią wgrać form życia, czy aktualizacji bez błędów. Bez tych banowiczów okazałoby się, że już prawie nikt nie gra. A tak zostali tylko sami oszuści i ci których trzyma sentyment minionej jakości ogame.

• sprzedają na allegro surowce

Teraz już nie tak prosto wysłać surowce do osoby niżej :)

Jak to nie. To chyba nie grasz w ogame :) Porzuconej planety czy moona już nie sfarmisz, ale myślisz że te 5k kont z których 4850 jest na bieżąco kasowane to co to jest ?? :D Dalej jest bardzo prosto, a sposobów i patentów dalej jest cała masa :D A że w każdej innej normalnej grze kary są takie że odstraszają - tak w ogame nikt sie banami nie przejmuje bo zamiast perma dostajesz tydzień czy tam dwa :D

• Jak to nie. To chyba nie grasz w ogame :)

Może nie gram ale pisałam o tym:

• Ciekawe pojęcie życiu mają tutaj niektórzy xD ci co pączkują muszą przecież wybierać czy kupić samochód albo zapłacić za przedszkole dzieci czy paczkować w ogame :trollface: daleko w życiu zajdziecie z taką perspektywą :*

“The monsters were never

under my bed.

Because the monsters

were inside my head.

I fear no monsters,

for no monsters I see.

Because all this time

the monster has been me.”

:fa:

• No i serio myślisz że ma to jakieś znaczenie ?? Pisać można co tylko sobie wymyślisz i co ci do głowy wpadnie. Ale jakie to ma odzwierciedlenie w rzeczywistości ?? No wiem takie że żadne. Bo ludzie dostają "gifty" od kolegów z sojuszu , nikt tego nawet nie zgłasza, nikt się ilościami nawet nie przejmuje. A i całkiem nie dawno widziałem jak gość na start dostał po 50kk surowca każdego rodzaju - mając 10 pkt :D No i gra sobie dalej.

Ale no tak zapomniałem... ktoś go musi zgłosić. Inaczej ciężko o bana.