Aktualnie na nowym uni, które ma 3dni top1 ma 226kk pkt. Czy ktoś to może policzyć ile to kosztuje?
Jak można aż tak zabić tą grę, która kiedyś przynosiła uśmiech na twarzy
Aktualnie na nowym uni, które ma 3dni top1 ma 226kk pkt. Czy ktoś to może policzyć ile to kosztuje?
Jak można aż tak zabić tą grę, która kiedyś przynosiła uśmiech na twarzy
Jak widać można. A to i tak ciągle jedne i te same osoby. To też pokazuje że ludzie lekko kontakt z rzeczywistością utracili i kiepsko z życiem u nich. Ale kto bogatemu zabroni. Ich pieniądze - ich sprawa. Jeśli w taki sposób kompensują sobie życiowe braki czy porażki to jedynie co to można im współczuć i się nad nimi litować.
Bo tylko tyle zostaje. Ale też jak to u nas bywa uwydatnia to że zdecydowana większość tylko w taki sposób grać potrafi. Dodatkowo jeszcze przy tym oszukując i łamiąc regulamin. Mentalność polaczków.
Ta gra nie ma żadnego balansu między paczkami a resztą z tej garstki która jeszcze chce w to grać. Tak zgaduję , sądząc po próbach zakłamania stanu serwerów przez GF - że długo to już nie potrwa. To są takie ostatnie podrygi, na przestrzeni miesięcy stanie się to jeszcze bardziej widoczne. Sztuczne tworzenie ruchu na serwerach , sztuczne pompowanie czegoś czego nie ma. Ta garstka powiedzmy z 200-300 osób w grze + fikcyjne konta / boty... Z głupiego serwera na głupi serwer ci sami głupi ludzie...
GF sięga dna już od wielu lat. Nie wstrzelili się we spółczesność, a niestety takie zakrzywienie i odklejenie w stworzeniu gry tylko dla jednego - dwóch graczy z wielkim portfelem... gdzie reszta łudzi się że coś zdziała zapominając że to tylko gra... Nie zdziwił bym się gdyby pod tym "finansowym puchem" kryło się coś zdecydowanie gorszego..
Może i masz racje, że GF tworzy sztuczne konta aby zadowolić tych bogatych. Ilu fajnych graczy porzuciło ogeja to jest szok.
Dlaczego zaglądacie komuś w portfel?
Jeden kupuje drogie fury, inny super aparaty, jeszcze inny wydaje na wycieczki, ktoś inny na ogame, a jeszcze inny nic nie wydaje, bo oszczędza lub nie ma
Jeden kupuje drogie fury, inny super aparaty, jeszcze inny wydaje na wycieczki, ktoś inny na ogame, a jeszcze inny nic nie wydaje, bo oszczędza lub nie ma
No niby racja, ale wydasz na furę, masz furę.Wydasz na drogi aparat masz drogi aparat.Pojedziesz na wycieczkę, cos zwiedzisz.A ładowanie tyle kasy w Ogame co daje?Top 1 pikseli i nic więcej.Pamiętam Ogame z czasów EpicBlue, nie było paczek, dopalaczy i itp.
Gdzie te wszystkie paczkomaty są?
Nikt nikomu nie zagląda w portfel. Każda swoje życi. Poprostu ciekawi mnie ile kosztuje zdobycie 226kk pkt. I to tyle. Tysiąc, może więcej
Gdzie te wszystkie paczkomaty są?
chyba pokasowali konta...bo teraz top 1 ma lekko ponad 1 kk pkt.
Ale na tym nowym uni wcale nie trzeba mieć dużego portfela... Po tej aktualizacji to tak wielki bug wprowadzili, że kwestią czasu było to aby ktoś pomyślał i łatwo sobie postawił kopalnie metalu na wysoki poziom praktycznie bezkosztowo. Przykładowo bug działał tak: klikasz kopalnie metalu na 10 poziom, a robi Ci od razu 20 poziom. I punkty plus wydobycie od razu zaliczone za poziom 20 mimo wydanej surki na poziom 10. Nie będę tłumaczyć jak to kliknąć, bo to bez sensu, ale w ten sposób właśnie topka się wybija na nowej uni, doładują trochę anty, potem zrobią cofkę, będą mieć bana za payment na 3-7 dni, a potem wrócą i konto będzie tak napchane, ze w kilka miesięcy normalni gracze go nie podejdą. Tyle. Pozdro.
Miałem kiedyś podejrzenia, że te topowe konta należą do GF. Po to aby jak najszybciej ludzie mogli wyciągać maksa z expedycji i w miarę szybko (na początku) rozwinąć konta. Na paru uni były takie przypadki, ze konta po miesiacu wbijały 100mln a po jakimś czasie znikały na banie. Ale to takie moje teorie dpiskowe
Tak tylko odpowiem, że kupienie "drogiego auta" tak samo może się skończyć jak kupienie czegoś w ogame. Autem możemy jeszcze spowodować wypadek i będzie problem.. Więc jeszcze gorzej.
Wszystko ma swoje + i -. Wiadomo że ta gra to jest jeden wielki P2W, nie istnieje w tej grze żadna mechanika która pozwala na rywalizacje fair-play, a promowane jest bardzo agresywne. Z tego są ogromne zyski wbrew pozorom Utrzymanie serwerów nie jest aż tak drogie, mody (przynajmniej kiedyś) robili za darmo (za kupony anty xD) więc była to samowystarczalna kopalnia pieniędzy.
Co do tezy o sztucznych kontach to zobaczcie jak działał baner o nowej unii. Kliknąłem go przypadkowo chyba 3 razy Konto nowe założyło mi się automatycznie, rozlokowało na unii, doliczyło +1 konto aktywne.. nawet nie miałem żadnej możliwości potwierdzenia że chce, cokolwiek. Od razu zmiana Unii, gramy! Takim sposobem są setki nowych kont na unii już na urlopie / kasacji ;D Ale cyferki na start są. Można się pochwalić.
Co do tezy o sztucznych kontach to zobaczcie jak działał baner o nowej unii. Kliknąłem go przypadkowo chyba 3 razy
Konto nowe założyło mi się automatycznie, rozlokowało na unii, doliczyło +1 konto aktywne.. nawet nie miałem żadnej możliwości potwierdzenia że chce, cokolwiek. Od razu zmiana Unii, gramy! Takim sposobem są setki nowych kont na unii już na urlopie / kasacji ;D Ale cyferki na start są. Można się pochwalić.
Dokładnie tak jak piszesz. Sam się tak złapałem kilka razy i od razu kasacja konta, bo nie mam zamiaru grać na więcej niż jednym uniwersum. Na jedno, tak naprawdę, szkoda mi czasu i gram tylko eko, żeby utrzymać kontakt z fajną Ekipą z soja więc podziwiam zawodników ogarniających kilka uniwersów + paczki + kupowanie anty itp. itd. - no ale cóż, jak to ktoś wspomniał: Kto bogatemu zabroni?!
Miałem kiedyś podejrzenia, że te topowe konta należą do GF. Po to aby jak najszybciej ludzie mogli wyciągać maksa z expedycji i w miarę szybko (na początku) rozwinąć konta. Na paru uni były takie przypadki, ze konta po miesiacu wbijały 100mln a po jakimś czasie znikały na banie. Ale to takie moje teorie dpiskowe
Konta są nienormalnie wybijane w pkt a później surówka i same konta lądują na allegro. Sporo takowych na kilkunastu ostatnich serwerach jest i było - nie będę może nickami rzucał, ale głównie jedna - dwie osoby. Po tygodniu miliony pkt, chwalenie się że to robione pod allegro i handel się kręci. Bo to nie jest robione dla ludzi tylko dla nich samych - bo czerpią z tego zysk. Czyszczą serwery z expów , sprzedają na allegro surowce, później floty i konta i interes się kręci. Jest kilku takich którzy robią to notorycznie, i niestety uchodzi im to na sucho. Ogame jak ogame w porównaniu do innych normalnych gier ma tak żałosny system kar że po banie i tak wracasz. I grasz dalej.
Ogame nie ma żałosnego systemu kar, tylko w całości jest żałosną grą, gdzie nie potrafią wgrać form życia, czy aktualizacji bez błędów. Bez tych banowiczów okazałoby się, że już prawie nikt nie gra. A tak zostali tylko sami oszuści i ci których trzyma sentyment minionej jakości ogame.
sprzedają na allegro surowce
Teraz już nie tak prosto wysłać surowce do osoby niżej
Zawsze można "przypadkiem" zostawić surowce na pustym moonie i zaprosić po osobisty odbiór.
Jak to nie. To chyba nie grasz w ogame Porzuconej planety czy moona już nie sfarmisz, ale myślisz że te 5k kont z których 4850 jest na bieżąco kasowane to co to jest ??
Dalej jest bardzo prosto, a sposobów i patentów dalej jest cała masa
A że w każdej innej normalnej grze kary są takie że odstraszają - tak w ogame nikt sie banami nie przejmuje bo zamiast perma dostajesz tydzień czy tam dwa
Jak to nie. To chyba nie grasz w ogame
Może nie gram ale pisałam o tym:
Display MoreObostrzenia dotyczące darowizn
Suma darowizn, otrzymanych od graczy w ciągu jednego tygodnia, nie może przekroczyć 5 krotnosci punktów ogólnych konta osoby obdarowanej. Maksymalna ilość surowców, które można otrzymać w ciągu jednego tygodnia to: 500 mln.Tydzień jest liczony od poniedziałku godzina 00:00:00 do niedzieli godzina 23:59:59
Każdorazowo otrzymanie darowizny musi być zgłoszone poprzez system zgłoszeń na stronie support.pl.ogame.gameforge.com/ . Obowiązek zgłoszenia ciąży na obdarowanym graczu.
Dodatkowo zabronione jest aby ilość podarowanych surowców dała obdarowanemu przewagę punktową nad kontem darczyńcy
Zasady te obejmują również rozbijanie flot.
Na uniwersach z aktywnymi Formami Życia, pożywienie nie może być użyte w handlu za metal/kryształ/deuter. Darowizny pożywienia dla graczy słabszych dozwolone są bez ograniczeń
Ciekawe pojęcie życiu mają tutaj niektórzy ci co pączkują muszą przecież wybierać czy kupić samochód albo zapłacić za przedszkole dzieci czy paczkować w ogame
daleko w życiu zajdziecie z taką perspektywą
Display MoreJak to nie. To chyba nie grasz w ogame
Może nie gram ale pisałam o tym:
Display MoreObostrzenia dotyczące darowizn
Suma darowizn, otrzymanych od graczy w ciągu jednego tygodnia, nie może przekroczyć 5 krotnosci punktów ogólnych konta osoby obdarowanej. Maksymalna ilość surowców, które można otrzymać w ciągu jednego tygodnia to: 500 mln.Tydzień jest liczony od poniedziałku godzina 00:00:00 do niedzieli godzina 23:59:59
Każdorazowo otrzymanie darowizny musi być zgłoszone poprzez system zgłoszeń na stronie support.pl.ogame.gameforge.com/ . Obowiązek zgłoszenia ciąży na obdarowanym graczu.
Dodatkowo zabronione jest aby ilość podarowanych surowców dała obdarowanemu przewagę punktową nad kontem darczyńcy
Zasady te obejmują również rozbijanie flot.
Na uniwersach z aktywnymi Formami Życia, pożywienie nie może być użyte w handlu za metal/kryształ/deuter. Darowizny pożywienia dla graczy słabszych dozwolone są bez ograniczeń
No i serio myślisz że ma to jakieś znaczenie ?? Pisać można co tylko sobie wymyślisz i co ci do głowy wpadnie. Ale jakie to ma odzwierciedlenie w rzeczywistości ?? No wiem takie że żadne. Bo ludzie dostają "gifty" od kolegów z sojuszu , nikt tego nawet nie zgłasza, nikt się ilościami nawet nie przejmuje. A i całkiem nie dawno widziałem jak gość na start dostał po 50kk surowca każdego rodzaju - mając 10 pkt No i gra sobie dalej.
Ale no tak zapomniałem... ktoś go musi zgłosić. Inaczej ciężko o bana.