Pomijanie pustych układów w przeglądzie galaktyk

• Witam,

Od nowego UNI ruszają dwie nowości

Jedna z nich to pomijanie przez flotę pustych układów(układy z nieaktywnymi graczami też) przez co skraca się czas lotu oraz zużycie deuteru.

Jedna z moich myśli jaka się nasunęła na to, to na wszystkich UNI z tą konfiguracją można by wprowadzić w ustawieniach możliwość pomijania tych że pustych układów jak się przegląda galaktykę.

Opcja była by dobrowolna czyli jak byśmy nie chcieli z tego korzystać to odznaczamy to w ustawieniach.

Z włączoną tą opcją nadal była by możliwość zboczenia pustego układu po przez ręczne wprowadzenie koordynatów.

Zmiana ta ułatwiła by skanowanie graczy bo przeklinać 499 układów w tym 70% pustych jest dość uciążliwe

Pond to skoro nowy dodatek skraca czas lotu floty to mielibyśmy możliwość zboczyć kto tak naprawdę się na nas czai bo np jeżeli miał bym planetę na koordynatach 5:1 a dalej było by pusto aż do 5:200 widzielibyśmy ze kolega na 5:200 ma do nas bardzo blisko

Lub zamiast tego zrobić coś takiego:

7777777.jpg

LUB EWENTULNIE WPROWDZIC OPCJ NR 1 LUB 2 DAL KLASY GNERAŁ bo hajs sie musi zgadzć :D

• Czy pomijanie układow nie polega tylko na skracaniu czasu lotu, ale przeglądanie gali jest normalne? Liczenie czasu lotu to popier.. zupełnie. Stanowcze nie na stare uni.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

Edited once, last by Crysis ().

• dex na pzcie /szybsze loty

Mały ukłon w stronę flociarzy od GF

pewnie tak jak ja , zauważyli spadek agresywnych graczy :D

wszyscy klepią eko/paczki/dopalacze40% itd

widać to w statystykach mało kto robi flotę a jak już to pojedyncze osoby (paczkomaty z przewagą 50x) jak już nie ma co z surką robić

ale grać flotą sojusz vs sojusz / albo kilkanaście osób z wyrównaną flotą i granie dla zabawy jest niespotykane

Nie grałem od roku i widać ogromną różnicę , miałem obawy żeby wrócić ale w końcu wykopałem konto z cmentarza wrzuciłem w jeden układ i klikam eko

zrobiłem przygotowania/ bunkry plan fsów ,chowanie surki w badaniach i po co to wszystko :D jak mam dwa skany na tydzień :D i ograniczyłem sie do 30min w grze dziennie

a uni ma 1,5roku

nudyyyyy

• Jesli jest coś miałoby podratować to wyłączenie paczek na jednym z uni zamiast tych pobocznych ,,bonusów,, jak było z handlarzem kiedys. Deu z pz ciekawe, ulepszenie przegladania galaktyki tez, ale skracanie lotu dla gęsi nie.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• tak jest mało takich.

Gdzie ty grasz? Większość układów do idlaki lub urlopowicze, na uni jest zwykle ze 100 aktywnych wiec ci wyjdzie ze połowa lub 2/3 układów jest pusta jak pisał Darth. Wyliczanie kogoś tez jest tudniejsze bo nie wiadomo ile układow dzieli planety.

• osobiście nienrobie z tego afery a co jeśli ktoś chce zrobić fsa i ten syf jest pomijany :trollface::trollface::trollface::trollface::fgrin: mam leciec 1 us ? Czy nas juz szykuja wszystkich stopniowa do jednego worka Majs pozdrowiania dla Ciebie :trollface: sluze mineralami rosnij okraglutki byle by do biliona bunktow :brawo:

• Pomijanie pustych układów to chyba niezbyt dobry pomysł, choćby z powodu wspomnianych wcześniej FS'ów. Nawet z fizycznego punktu widzenia, skoro mam do przebycia X układów, to po prostu trzeba te X układów pokonać, żeby dotrzeć do celu i niestety ten dex trzeba na tym dystansie spalić. Jakoś tego nie widzę, że planując pokonanie dystansu X wszystko sobie wyliczamy i w pewnym momencie okazuje się, że pokonujemy nie dystans X, a X minus puste układy. Jakoś mi się to nie klei.

Co do dexu na PZ to tutaj mam mieszane uczucia, bo jakoś nie mam zajawki na latanie po sąsiadach i odzyskiwanie części cennego paliwka w ten sposób. Z drugiej strony jednak, skoro część statków zbudowanych jest ze wszystkich trzech surowców, a nie tylko z metali i kryształu to czemużby nie miało być wszystkich trzech surowców na PZ.

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• ale grać flotą sojusz vs sojusz / albo kilkanaście osób z wyrównaną flotą i granie dla zabawy jest niespotykane

Jak Ty chcesz grać dla zabawy, skoro dowolny oszołom może doładować się paczkami i Ci będzie udowadniał, że jest lepszy :P Nawet jeśli niewiele potrafi, to on gra na luzie, bo nawet jeśli straci wszystko, to może od razu odbudować, a Ty na pełnej spinie, bo każdy błąd u Ciebie to koniec floty. Gra flotą zwyczajnie przestała być przyjemna. Gra eko się za bardzo nie zmieniła, gra się solo w grze multiplayer, można się bawić w ekspy, można w farming idlaczków, można handlować, a można olać i robić tylko zwózki.

• "gra się solo w grze multiplayer"

Dosłownie! ja już rok temu miałem takie rozmyślenia na ten temat - mianowicie czy GF zdecyduje się kiedyś na krok puszczenia serwerów non-pvp. Przykład - Tibia, jest kilka róznych typów serwerów ale te które nas interesują to PVP i NON-PVP - róznica pomiędzy nimi jest taka - gracz z non-PVP nie moze migrowac do PVP aby nie było sytuacji, że się 'wyexpi' bez żadnego zagrożenia ze strony graczy.

Co przez to rozumiem? dla ludzi ktorzy poswiecaja minimum czasu na gre taki serwer to jest bajka, nie musisz niczego pilnowac skupiasz sie jedynie na handlu/ekspedycjach/rozwoju - to co właśnie Buleon napisał. Ba! nawet żeby nie było nudno, jakieś wyzwania sojuszowe, rajdy, podboje haha - opcji jest sporo na urozmaicenie rozgrywki a nawet jak Ci paczkomat wyskoczy, phi, to tylko ranking.

Profit? brak spocenców, spokojny sen itd.

Niby śmieszne ale szczerze po tylu latach gry sam bym czegoś takiego spróbował.

Znając GF nigdy sie czegos takiego nie doczekamy, masa fajnych pomyslow graczy choćby z forum zostaje nadal niezauważona ale pomarzyć zawsze można :beaten:

u4 / u10 / u12 / u14 / U34! / 45 / FORNAX / Virgo / Janice # Argo / GOTU - SHINTO / IFA / TeSMURFY / SMURFS / TWD

Qunatum [ OFF ] | u68 [ ON ]

Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum

Edited 2 times, last by zara ().

• Znając GF nigdy sie czegos takiego nie doczekamy, masa fajnych pomyslow graczy choćby z forum zostaje nadal niezauważona ale pomarzyć zawsze można :beaten:

GF jak GF. Była kiedyś gra GF, gdzie było mało walki, więcej rywalizacji, Europe1400. I szału nie było, ludzie mimo wszystko nie są zainteresowani taką grą. Ale może warto przetestować :P

• Czesciowo sie mylisz byly pokysly na temat ulepszenia np transporterow badz wprowadzenie mega transportera i doczekalismy sie 😁

• Lis Pustyni Faktycznie, no to może za kilka lat jak GF dojrzeje doczekamy się innych nowości :D

buleon o! to musiałem przegapić - na pewno takie rozwiązanie w świecie OGame by było kontrowersyjne i celowałbym tu bardziej w jeden serwer dla każdej społeczności strice dla ludzi którzy nie chcą rezygnować całkiem z gry mając na uwadze, że spokojnie i tak by można było latać na 'starych' uni aby uzupełnić dawkę adrenaliny. Ciekawe w ogóle jak te zmiany w UFSach bo jak przyjdzie dopiero final round z paczkomatami i walenie rogali co noc to player base im sie szybko zacznie kurczyć. Śmiejąc się, ot takie luźne przemyślenia.

u4 / u10 / u12 / u14 / U34! / 45 / FORNAX / Virgo / Janice # Argo / GOTU - SHINTO / IFA / TeSMURFY / SMURFS / TWD

Qunatum [ OFF ] | u68 [ ON ]

Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum

• Pomysł zmian z UFS-ami zarzucili dawno temu, ale akurat chętnie bym zobaczył nowe uni np. z systemem utrzymania floty, czyli im więcej statków, tym więcej surowca wymagają. Wiadomo, że paczkomaty nadal miałyby z górki, ale musiałyby już przepalać surowce na utrzymanie floty, nie wyłącznie na jej budowę.

• Jedyny ratunek to blokada paczek moim zdaniem. Niech zrobią takie uni, spoko, już to było poruszane. wieksza flota = większe spalanie, dodatkowe koszty to raczej średni pomysł - że niby awarie, samozapłony i dezercja w szeregach? Nie widze tego, jako środka przeciw ufs. Paczkomaty nie siedza na u, a niektórzy nie muszą nawet fs robić, bo sie taki będzie mścił nawet za farme dexu pod flange xd. Chyba tylko na ufs można z nimi jako tako pograc flotowo. Tak to rozumiem po postach dziale st przynajmniej ...

Ciekawe też że gęsi zostały znerfione do maks. 100 szybkich dział, super zmiana... https://board.en.ogame.gamefor…ostID=7198076#post7198076 a myslałem ze może być gorzej. teraz jeszcze manewr hamila, zamiana szany z 1 na milion do 1 na tysiąc.

Edited 3 times, last by Crysis ().