Badania Form Życia - jak to wygląda w praktyce ?

• y4mPvhbvkvwVKPE1Z92HLMuohIw5odir4Dd1kg54vGKQebZ-coslk_rner1RYaXyuPgVQo3sNETXGew67wms1kxOgHyEqpvyjhth73C-oZpjyhfiQPKluhlGfbvrW8sme7HrDIijy5QobmFU-QqPwHLIBCRz9bapSJivL3SOdFdPfrN-qgsOlBhiiYaSYI4PeM7?encodeFailures=1&width=771&height=471 ciap chcialbym prosic o wyjasnienie jeszcze jednego zagadnienia a mianowicie ostatnie badanie t3

i tu moje pytanie co dokladnie podniesie? te 25% od klasy zbieracza czy cos innego ? pelzaczy nie podniesie bo sa na max wiec moze cos jeszcze ?

• i tu moje pytanie co dokladnie podniesie? te 25% od klasy zbieracza czy cos innego ? pelzaczy nie podniesie bo sa na max wiec moze cos jeszcze ?

Zgodnie z opisem

Bonus +0,2% dla:
    +25% produkcji kopalni
    +10% produkcji energii
    +100% do prędkości transporterów
    +25% do przestrzeni ładunkowej transporterów
    +50% bonus Pełzacza
    +10% więcej Pełzaczy do użytku z Geologiem

Ale...

prędkość + ładowność => prawie nie zauważalna

pełzacze pozwalają szybciej zdobyć 50% bez przepełnienia (zysk 22k energii)

energia... coś tam dodaje...

eko... 0,02% z 25 to na całość dodaje 0,05%. Jak masz 15 planet po 9 lvl to wychodzi dodatkowo 6,75% :)

• dziekuje za wyjasnienie 6.75 % troche tu troche tam i suma laczna jest fajna :)

ma ktos ostatnie badanie T3P6 dla odkrywcy i moze powiedziec czy jest roznica w expach?

Formy Życia

• Pewnie taka różnica jak na utrate floty dziś 2 dziury zaliczyłem:beaten:

edit właśnie trafiłem 3 czarną dziurę jednego dnia to chyba rekord

to badanie działa na opak :lool:

To nie kwestia tylko badań, ale też wprowadzanych ustawień w dni eventowe.
    Zauważalne jest to, że lepsze expy wchodzą bez eventów na nie. Nie hjetuje w żadnym wypadku i nie psioczę, lecz takie są moje doświadczenia.
    z 13 expow wysyłanych średnio co 1,5 h podczas eventu, praktycznie brak zauważalności w częstotliwości wpadania przedmiotów mimo iż są większe szanse w porównaniu do dni bez eventowych.

• w sensie wysłane misje? dziennie jest dodawane po 50 misji

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Chyba najlepiej iść w rocków i stawiać magme do 100% to się najlepiej opłaca

Ktos juz doszedł do 6 badania t3 co tam

https://snipboard.io/R9becS.jpgtyl

tyle daja conic dla zbieracza max lvl 10 odkrywca co innego ale nie polecam przesadzać

Opłacalność jak dla mnie przy eko 50/38/41

To max

snipboard.io/QVmFud.jpg

https://snipboard.io/tu4rQ6.jpghttps://snipboard.io/5zZ01N.jpghttps://snipboard.io/HztwMb.jpghttps://snipboard.io/R9becS.jpg

Zalecam umiarek to o ile podwyższa się eko nie jest istotne to są śladowe ilości na poziom a koszty są kolosalne dla speeda x8 polecam nie przekraczać 500mln Kryształu na planetę za badanie ja mogę pozwolić sobie max na 1mld Kryształu za badanie 🤭🤭🤭 LBK są crazy 😁 i chwała Im za to 😁 za nutę ekstrawagancji , osobiscie nie zamierzam się licytowac ścigać o miejsce że względu że to jest nałóg kontrolowany i całkowicie zarazem pozbawiony sensu aby pompować pieniądze w coś co pożytku i odzwierciedlenia w życiu codziennym nie przyniesie "przykre zajęcie" kwestia hobby i rozrywki każdy robi to co lubi mnie kreci tylko i wyłącznie eko a wszystko ma swoje granice w październiku 2022 roku kupowałem paczki a następnie w późniejszych terminach trzymałem i czekałem dlugo uważam że opłaciło czekać się wytrwale niebawem podnoszę eko poza dwoma kopalniami deuteru I wydobycia magmowego które jest niezwykle oplacalne kosztem orbitalnej kryjówki Ruda nakarmiła mnie xD tym co GF przekazał zaprojektował obniżając koszt orbitalnej kryjówki twierdząc że będzie możliwe ukrycie 100% wydobycia dziennego niemożliwe, ale znacznącą część która nie zostanie przechwycona juz tak , z wielkim żalem i złamanym sercem jestem zmuszony zrezygnować z 25% dodatkowego wydobycia mixu na rzecz kitrania się z powodu wysokości wydobycia i posiadanych satelit słonecznych małych planet 😁 przygotowując konto że jeżeli ktoś chciałby być uprzejmy po fuzji dla mnie włączę elektrownie fuzyjnej na 21lvl na każdej planecie wtedy rezygnujac całkowicie z satelit i obrony na planetach :D

Tylko dziekiwac graczą na quasar za to ze nigdy nie gasili swiatelka nadzieji na jakiejkolwiek planecie :Dwiosna w pelni na terenie Zjednoczonego Królestwa , niebawem bedzie mozna swobodnie zwiedzac okolice cieszac sie zyciem pracując oraz sędzajać wolną chwile pomiedzy graczami ktorych znam latami :D pomimo specyfiki forum i wylewanych wszelakich napasci i dobroci ze strony wtajemniczonych :trollface: zawsze ktos czasem moze wpasc na genialny pomysl krytyki innego czlowieka a samemu nie jest krysztalowy naginajac cala prawde i sens czlowieczenstwa :D

Pomimo wspolnego Jezyka nigdy sie nie zrozumiemy kazdy posiada inna osobowosc , a nie wszystko mozna przekazac poprzez rozmowe czy pismo 😁 . Kazda osobowosc odbiera inaczej drugiego :D wlasna skromna odoba xD juz w ogole posiada charakter ktory jest na tyle pozytywny ze ze wszystkuego sie smieje :D i staram sie zrozumiec swiat a nigdy iracjonalnego zachowania drugiego czlowieka nie zrozumiem pomimo XXI wieku jakby nadal panowało sredniowiecze i zakoncze swoja wypowiedz w enigmatyczny sposob dobrze mnie znany i majac swiadomosc o czym mysle i wspominam :bicz::beaten:

Ps Krtz

• w sensie wysłane misje? dziennie jest dodawane po 50 misji

Dziękuję za odpowiedź na źle zadane pytanie :D ale dokładnie o to mi chodziło. I rzeczywiście, wczoraj miałem max, a dziś zwiększyło się o 50, czyli dodatkowo mogę wysłać 50 razy ekspedycję ( poszukiwanie form życia). Pozdrawiam.