Badania Form Życia - jak to wygląda w praktyce ?
-
- Gra
- Shepard
-
-
i tu moje pytanie co dokladnie podniesie? te 25% od klasy zbieracza czy cos innego ? pelzaczy nie podniesie bo sa na max wiec moze cos jeszcze ?
Zgodnie z opisem
Bonus +0,2% dla:
+25% produkcji kopalni
+10% produkcji energii
+100% do prędkości transporterów
+25% do przestrzeni ładunkowej transporterów
+50% bonus Pełzacza
+10% więcej Pełzaczy do użytku z GeologiemAle...
prędkość + ładowność => prawie nie zauważalna
pełzacze pozwalają szybciej zdobyć 50% bez przepełnienia (zysk 22k energii)
energia... coś tam dodaje...
eko... 0,02% z 25 to na całość dodaje 0,05%. Jak masz 15 planet po 9 lvl to wychodzi dodatkowo 6,75%
-
ma ktos ostatnie badanie T3P6 dla odkrywcy i moze powiedziec czy jest roznica w expach?
-
i tu moje pytanie co dokladnie podniesie? te 25% od klasy zbieracza czy cos innego ? pelzaczy nie podniesie bo sa na max wiec moze cos jeszcze ?
Zgodnie z opisem
Bonus +0,2% dla:
+25% produkcji kopalni
+10% produkcji energii
+100% do prędkości transporterów
+25% do przestrzeni ładunkowej transporterów
+50% bonus Pełzacza
+10% więcej Pełzaczy do użytku z GeologiemAle...
prędkość + ładowność => prawie nie zauważalna
pełzacze pozwalają szybciej zdobyć 50% bez przepełnienia (zysk 22k energii)
energia... coś tam dodaje...
eko... 0,02% z 25 to na całość dodaje 0,05%. Jak masz 15 planet po 9 lvl to wychodzi dodatkowo 6,75%
dziekuje za wyjasnienie 6.75 % troche tu troche tam i suma laczna jest fajna
ma ktos ostatnie badanie T3P6 dla odkrywcy i moze powiedziec czy jest roznica w expach?
-
@Sebastian12345 a ty umiesz czytac ze zrozumieniem?
-
Pewnie taka różnica jak na utrate floty dziś 2 dziury zaliczyłem
edit właśnie trafiłem 3 czarną dziurę jednego dnia to chyba rekord
to badanie działa na opak
-
To nie kwestia tylko badań, ale też wprowadzanych ustawień w dni eventowe.
Zauważalne jest to, że lepsze expy wchodzą bez eventów na nie. Nie hjetuje w żadnym wypadku i nie psioczę, lecz takie są moje doświadczenia.
z 13 expow wysyłanych średnio co 1,5 h podczas eventu, praktycznie brak zauważalności w częstotliwości wpadania przedmiotów mimo iż są większe szanse w porównaniu do dni bez eventowych. -
Tez raz mailem 3 czarne dziury ale ogolnie jest na plus 🤭🤭🤭
-
A jak ktoś ma np w sumie 150lvl remont pancernik i 150lvl remont pancernik MK2 to jak to liczyć w trashu? statki X2?
-
Witam wszystkich, jak zwiększyć ten parametr zwany " odkrycia " ? Chodzi o to że mam maximum, np. 3500/3500.
-
w sensie wysłane misje? dziennie jest dodawane po 50 misji
-
A artyfakty da sie zwiekszyc jakos czy te 3600 to max ?
-
Niet, to jest max. Chyba, że masz zajęte np. 3500 i jednym odkryciem Ci wskoczy 1000 artefaktów to będzie mieć 4500 / 3600.
-
A jak ktoś ma np w sumie 150lvl remont pancernik i 150lvl remont pancernik MK2 to jak to liczyć w trashu? statki X2?
10% do wzmocnienia +/- wychodzi 3 techy bojowe +1
-
Chyba najlepiej iść w rocków i stawiać magme do 100% to się najlepiej opłaca
Ktos juz doszedł do 6 badania t3 co tam
tyle daja conic dla zbieracza max lvl 10 odkrywca co innego ale nie polecam przesadzać
Opłacalność jak dla mnie przy eko 50/38/41
To max
snipboard.io/QVmFud.jpg
https://snipboard.io/tu4rQ6.jpghttps://snipboard.io/5zZ01N.jpghttps://snipboard.io/HztwMb.jpghttps://snipboard.io/R9becS.jpg
Zalecam umiarek to o ile podwyższa się eko nie jest istotne to są śladowe ilości na poziom a koszty są kolosalne dla speeda x8 polecam nie przekraczać 500mln Kryształu na planetę za badanie ja mogę pozwolić sobie max na 1mld Kryształu za badanie 🤭🤭🤭 LBK są crazy 😁 i chwała Im za to 😁 za nutę ekstrawagancji , osobiscie nie zamierzam się licytowac ścigać o miejsce że względu że to jest nałóg kontrolowany i całkowicie zarazem pozbawiony sensu aby pompować pieniądze w coś co pożytku i odzwierciedlenia w życiu codziennym nie przyniesie "przykre zajęcie" kwestia hobby i rozrywki każdy robi to co lubi mnie kreci tylko i wyłącznie eko a wszystko ma swoje granice w październiku 2022 roku kupowałem paczki a następnie w późniejszych terminach trzymałem i czekałem dlugo uważam że opłaciło czekać się wytrwale niebawem podnoszę eko poza dwoma kopalniami deuteru I wydobycia magmowego które jest niezwykle oplacalne kosztem orbitalnej kryjówki Ruda nakarmiła mnie tym co GF przekazał zaprojektował obniżając koszt orbitalnej kryjówki twierdząc że będzie możliwe ukrycie 100% wydobycia dziennego niemożliwe, ale znacznącą część która nie zostanie przechwycona juz tak , z wielkim żalem i złamanym sercem jestem zmuszony zrezygnować z 25% dodatkowego wydobycia mixu na rzecz kitrania się z powodu wysokości wydobycia i posiadanych satelit słonecznych małych planet 😁 przygotowując konto że jeżeli ktoś chciałby być uprzejmy po fuzji dla mnie włączę elektrownie fuzyjnej na 21lvl na każdej planecie wtedy rezygnujac całkowicie z satelit i obrony na planetach
Tylko dziekiwac graczą na quasar za to ze nigdy nie gasili swiatelka nadzieji na jakiejkolwiek planecie wiosna w pelni na terenie Zjednoczonego Królestwa , niebawem bedzie mozna swobodnie zwiedzac okolice cieszac sie zyciem pracując oraz sędzajać wolną chwile pomiedzy graczami ktorych znam latami pomimo specyfiki forum i wylewanych wszelakich napasci i dobroci ze strony wtajemniczonych zawsze ktos czasem moze wpasc na genialny pomysl krytyki innego czlowieka a samemu nie jest krysztalowy naginajac cala prawde i sens czlowieczenstwa
Pomimo wspolnego Jezyka nigdy sie nie zrozumiemy kazdy posiada inna osobowosc , a nie wszystko mozna przekazac poprzez rozmowe czy pismo 😁 . Kazda osobowosc odbiera inaczej drugiego wlasna skromna odoba juz w ogole posiada charakter ktory jest na tyle pozytywny ze ze wszystkuego sie smieje i staram sie zrozumiec swiat a nigdy iracjonalnego zachowania drugiego czlowieka nie zrozumiem pomimo XXI wieku jakby nadal panowało sredniowiecze i zakoncze swoja wypowiedz w enigmatyczny sposob dobrze mnie znany i majac swiadomosc o czym mysle i wspominam
Ps Krtz
-
w sensie wysłane misje? dziennie jest dodawane po 50 misji
Dziękuję za odpowiedź na źle zadane pytanie ale dokładnie o to mi chodziło. I rzeczywiście, wczoraj miałem max, a dziś zwiększyło się o 50, czyli dodatkowo mogę wysłać 50 razy ekspedycję ( poszukiwanie form życia). Pozdrawiam.