Witam
Temat już poruszany ale zakładam nowy wątek ponieważ nie chcę odpowiedzi dlaczego tak a nie inaczej , chciałbym zaproponować i przedyskutować z Wami rozwiązanie
Fuzja C/H/Z z Rosalind spowodowała wiele niezadowolenia graczy szczególnie uni Cetus co jest wynikiem przede wszystkim zmiany prędkości flot ale także tym że połączono nas z serwerem o rok starszym i tym samym powstały duże dysproporcje pomiędzy graczami. Migracji nikt z nami wcześniej nie dyskutował, nie dano nam również możliwości wyboru co uważam nie jest fair. W tym poście chciałbym podzielić się z Wami pomysłem na korektę procesu tej fuzji i proszę o dyskusję nad tematem.
Może opcją byłaby korekta fuzji w postaci cmentarza na żądanie od ręki bez 60 dni dla graczy Cetus i Halley. Mógłby to być wyznaczony termin np. 3 dni w trakcie których można by było dokonać przyspieszonego przejścia na serwer cmentarny.
Wydaje mi się że to rozwiązanie będzie technicznie wykonalne a także, i to ważne, nie ingerujące w obecne parametry uni Rosalind.
Jeśli graczowi pasuje obecna fuzja po prostu pozostałby na serwerze Rosalind jeśli nie miałby możliwość wyboru innego uni z poziomu cmentarza.
Należy pamiętać że przy tym rozwiązaniu gracz chcący skorzystać z możliwości zejścia na cmentarz będzie musiał (tak jak w normalnej tego typu procedurze) posiadać na koncie minimalną ilość zakupionej antymaterii.
Zyskalibyśmy wolność wyboru i możliwość dopasowania oczekiwań do parametrów serwera a GF niewielkim kosztem naprawiłby trochę proces który został przeprowadzony w sposób budzący zastrzeżenia i kontrowersje.