Populacja form życia

• Czy ktoś z Was może mi wytłumaczyć, dlaczego na dwóch różnych planetach z tymi samymi poziomami budynków form życia, mam różne wartości populacji? Dodam, że na obu planetach sa te same formy życia, a na jednej z nich jest nadprodukcja żywności. Pytanie w jaki sposób, skoro levele budynków na obu planetach są identyczne :/

Wybudowałem kolejny poziom Akceleratora Metamorfozy i maksymalny poziom mieszkańców nie zwiększył się. Błąd w grze?

• Odpowiedź jest banalna! Większą populację masz na zimniejszej planecie. Po prostu jest im za zimno i dla rozgrzania się bzykają się na potęgę, dlatego ludzików jest więcej xD A tam gdzie masz mniejszą - sytuacja odwrotna xD

A tak poważnie mówić - to musi być jakiś błąd. Zakładając, tę samą rasę i budynki na tym samym poziomie.

• Czy ktoś z Was może mi wytłumaczyć, dlaczego na dwóch różnych planetach z tymi samymi poziomami budynków form życia, mam różne wartości populacji? Dodam, że na obu planetach sa te same formy życia, a na jednej z nich jest nadprodukcja żywności. Pytanie w jaki sposób, skoro levele budynków na obu planetach są identyczne :/

Wybudowałem kolejny poziom Akceleratora Metamorfozy i maksymalny poziom mieszkańców nie zwiększył się. Błąd w grze?

Innymi budsynkami się różnią?

Nie napisałeś jaka masz rasę na planetach a niektóre tam mają coś zmieniającego np. w produkcji żywności

Innymi budsynkami się różnią?

Nie napisałeś jaka masz rasę na planetach a niektóre tam mają coś zmieniającego np. w produkcji żywności

otóż napisał ;) "Dodam, że na obu planetach sa te same formy życia"

• otóż napisał ;) "Dodam, że na obu planetach sa te same formy życia"

Jakbym ja napisała "te same formy życia" znaczyło by że np. Mogę mieć ROCK x2 albo LUDZIE x2

ale nie oznacza to chyba że mam te same wszystkie budynki?

Wszystkie budynki są na tych samych poziomach. Na obu planetach są Kaeleshowie, więc budynki są identyczne.

Jak wszędzie to samo to znaczy ze jakiś błąd.

kaeleshe maja budynek redukujący zużycie jedzenie - konwektor antymaterii - masz takie same poziomy tu i tu??

tutaj ja bym to rozumiała że zwiększają liczbę mieszkań - nie ludzi - w których mogą zamieszkać ludzie, ale nie wiem dokładnie jak to działa bo mam tylko rocktali :D

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

a obie planety są na tych samych pozycjach ?

• Ja mysle, ze moze sfarmiłes jedenie na jednej i populacja urosła do magazynu ludzi, a jak sie skończy nadwyzka jedzenia to spadnie do poziomu równowagi

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• , a na jednej z nich jest nadprodukcja żywności

Masz odpowiedź, skoro jest nadprodukcja na jednej z nich to litość populacji będzie różna.

Pytanie skąd ta nadprodukcja? Czy faktycznie jest nadprodukcja czy tylko chwilowo znalazło się tam więcej jedzenia.

Albo po prostu błąd.

Populacja czasem lubi sobie lawirować tak bez powodu raz w górę a raz w dół i tak w kółko.

Nie przejmuj się tym tylko rób dalej. Takie tam błędy. :D

• Planety są na innych pozycjach, ale czy to ma jakiekolwiek znaczenie?

Ok wybudowalem 2 kolejne poziomy Akceleratora metamorfozy i nie widzę żadnej zmiany na planecie. Liczba mieszkań pozostaje bez zmian, więc wg mnie jest to ewidentny błąd w grze.

Ruda mogę zgłosić błąd tutaj, czy zakładać nowy temat?

Dalsza faza testów. Wybudowałem kolejne poziomy Akceleratorów metamorfozy na 3 innych planetach, nic to nie zmieniło w liczbie mieszkań (nasycenie żywności znacznie przekracza ilość mieszkań na każdej z planet, więc ilość żywności nie jest w tym przypadku problemem). Uprzedzając pytania, na każdej planecie są Kaeleshowie i każda planeta jest na innej pozycji ;). Także obecnie budowanie tego budynku - Akcelerator metamorfozy, który pomagał mi wcześniej, nie ma najmniejszego sensu, wydałem niepotrzebnie surowce na dodatkowe poziomy, których de facto już nie potrzebuję.